Šta je novo?

Pakao sa AMD-om

Ako sam dobro razumeo napisano, coveku koji je pokrenuo diskusiju su memorijski moduli dva _razlicita_ proizvodjaca ubodeni u plocu u modu za dupli kanal. U ovakvom rezimu najcesce rade samo identicni memorisjki moduli. Mozda bi bilo dobro probati sa jednim kanalom...

Pin je mozda pukao, kriv sigurno nije 940 pinova ako je i jedan kriv
to samo cekicem moze da se ugura da legne u socket.
Pinovi se iskrive pri vadjenu iz socketa (nestrucnom).

Probaj ovo sto kaze @Leopoldk, i jos probaj da namestis rucno latencije.
Vidim da je ploca nasla svoje...mozda ne odgovara jednoj.

Sporija memorija (više latencije) u dimm1 slot (bliži procesoru). Brža u dimm2.
Ne u dual channel slotove.
Command rate 2
Latencije ručno, u skladu sa sporijom.

Dok rucno podesava latencije, mogao bi i procesor da vrati na default 🙂 i memorija (zategnute latencije) i procesor (4.5GHz) su klokovani, nije ni cudo sto ima problema.

Poslednja izmena:
oO pin je kriv, potpuno je netacno "ne bi bilo slike da je pin kriv" jer zavisi koji se pin iskrivi, uostalom pre mesec dana sam na svom procesoru imao ISTI problem pa znam da je ovo tacno 100%, mislim meni svejedno ne gubim ja vreme..

oO pin je kriv, potpuno je netacno "ne bi bilo slike da je pin kriv" jer zavisi koji se pin iskrivi, uostalom pre mesec dana sam na svom procesoru imao ISTI problem pa znam da je ovo tacno 100%, mislim meni svejedno ne gubim ja vreme..
Izvini znas li kako izgleda FX sa svojih 940 pinova?
Ti svakako mislis na socket pinove na intelu.
To samo na intelu kod ubacivana u socker mozes pokriviti pinove.
Kod Amd samo kada vadis procesor e sad nema sanse da ga ponovo vratis.
Ako bi i pokusao na silu taj bi pukao i zaglavio se medju ostale i napravio pravi karambol.
Jedino moze da se desi da je pin i dalje prav samo sto se odlomio i stoji u socket bez kontakta sa procesorom.

Vuce,ipak ja dalje od Windows 10 teme ne bih isao kada si ti u pitanju,tako da,extremno dobro poznajes tu materiju...
A sto se pinova tice,ne tvrdi ono sto si jedared uradio ili gledao na Youtubu..
Kakav cekic spominjes...
Zilion pinova na AMD procesorima sam ispravljao...
AMD ima 333 pina i onaj ko tvrdi da moze da baci sliku bez jednog pina koji nije uboden u socket,neka mi onda kaze koji pin sluzi i cemu,da i ja nesto novo naucim.

Izvini znas li kako izgleda FX sa svojih 940 pinova?
Ti svakako mislis na socket pinove na intelu.
To samo na intelu kod ubacivana u socker mozes pokriviti pinove.
Ako bi i pokusao na silu taj bi pukao i zaglavio se medju ostale i napravio pravi karambol.
Jedino moze da se desi da je pin i dalje prav samo sto se odlomio i stoji u socket bez kontakta sa procesorom.

+1

Vuce,ipak ja dalje od Windows 10 teme ne bih isao kada si ti u pitanju,tako da,extremno dobro poznajes tu materiju...
A sto se pinova tice,ne tvrdi ono sto si jedared uradio ili gledao na Youtubu..
Kakav cekic spominjes...
Zilion pinova na AMD procesorima sam ispravljao...
AMD ima 333 pina i onaj ko tvrdi da moze da baci sliku bez jednog pina koji nije uboden u socket,neka mi onda kaze koji pin sluzi i cemu,da i ja nesto novo naucim.
Ko je spominjao sliku? naravno da moze da radi i bez par pinova, sve zavisi koji ne dostaje.
Hajde prebroj ti to bolje pa dodji da me naucis nesto...
To sta si ti ispravljao se desilo pri vadjenju procesora...ili ako je "majstor" nogom ubacivao, ubacio ga nije.:d

Poslednja izmena:
Ironicno napisah za 333 pina,otkud znam koilko ih tacno ima,zar je bitno..?

Ironicno napisah za 333 pina,otkud znam koilko ih tacno ima,zar je bitno..?
Pa vrlo je bitno...onda bi znao da da su rupice na socket tako blizu jedna druge i da su tolerancije
veoma male, tako da ako si iskrivio pin i ne ide u otvor...sta mislis da ce se desiti?

Sad mi je zao sto nisam slikao... OK, FX-6300, u samom cosku jedan pin je bio iskrivljen, umesto 8gb rama ocitavao mi je 4gb, umesto 16 ocitavao je 8, zaista ne znam kako pin nije pukao kada sam ga vracao u socket tako iskrivljenog, ali nije pukao. Uglavnom, pregledao sam dobro pinove i naisao na taj jedan u cini mi se gornjem levom cosku, jako se lako uoci kriv pin zapravo kad ga gledas iz svih uglova. Ispravio sam pin polako i vratio procesor i dobio svojih 8gb rama pa ljudi nisam lud, ja ne mogu da verujem da ste toliko nedokazni, kapiram vas ego, da mislite da sve znate al dajte malo poslusajte savete sa strane, posebno sto se to jako lako utvrdi, samo treba da pregleda pinove... e sad bi bila najjaca fora da su mu svi pinovi pravi (sto sumnjam) , ali bukvalno ovako sam ja resio problem toga sto ne vidi ceo ram. Malo guglajte, ima na yt svasta, zavisi bukvalno koji pin je kriv, konkretno taj pin kod mene je bio zaduzen za ram, mogao sam da iskrivim neki drugi pa se ne bi ni digao sistem kao sto rece covek... ne bih stvarno vise pisao o ovome, mislio sam da je 1 post dovoljan , sad je vec previse. Sportski pozdrav.

EDIT: u poslednja 2 meseca sam naisao na troje ljudi kojima se ovo desilo na amdu, kontam da je ovo 4.

Poslednja izmena:
Sad mi je zao sto nisam slikao... OK, FX-6300, u samom cosku jedan pin je bio iskrivljen, umesto 8gb rama ocitavao mi je 4gb, umesto 16 ocitavao je 8, zaista ne znam kako pin nije pukao kada sam ga vracao u socket tako iskrivljenog, ali nije pukao. Uglavnom, pregledao sam dobro pinove i naisao na taj jedan u cini mi se gornjem levom cosku, jako se lako uoci kriv pin zapravo kad ga gledas iz svih uglova. Ispravio sam pin polako i vratio procesor i dobio svojih 8gb rama pa ljudi nisam lud, ja ne mogu da verujem da ste toliko nedokazni, kapiram vas ego, da mislite da sve znate al dajte malo poslusajte savete sa strane, posebno sto se to jako lako utvrdi, samo treba da pregleda pinove... e sad bi bila najjaca fora da su mu svi pinovi pravi (sto sumnjam) , ali bukvalno ovako sam ja resio problem toga sto ne vidi ceo ram. Malo guglajte, ima na yt svasta, zavisi bukvalno koji pin je kriv, konkretno taj pin kod mene je bio zaduzen za ram, mogao sam da iskrivim neki drugi pa se ne bi ni digao sistem kao sto rece covek... ne bih stvarno vise pisao o ovome, mislio sam da je 1 post dovoljan , sad je vec previse. Sportski pozdrav.
A jel? sad je u samom cosku (na idealnom mestu za tvoju pricu)...izvini kako si ga ubcacio?
Kod samog ubacivana bi video da je kriv, cim ne ide lako u socket znao bi sta je, i ti si ga ubacio?
Mozda ako si pritisnuo jako na procesor i na silu ga ugurao.

:| pin je pin, bio on na sredini ili u ćošku :|
I'm so out of here, ovaj forum ima dosta znanja ali je TOKSIČAN, *** šta ja imam od toga što pričam, samo sam hteo da pomognem, aj pozdrav.

I'm so out of here, ovaj forum ima dosta znanja ali je TOKSIČAN, *** šta ja imam od toga što pričam, samo sam hteo da pomognem, aj pozdrav.
Opet netacno, kada je pin na kraju ako se krivi ima gde da pobegne u sredini je okruzen drugim pinovima.

Covek ti je lepo postavio pitanje,meni su bili 2 pina iskrivljeni na phenom 955 i nije bilo sanse da ga vratim u socket,a da ne polomim ta 2 pina ako guram kao *****.

Ne ako im saopstis istinu odmah si "toksican" i "video si negde na netu".
On ugradjuje procesor djonom cipele...a ja amater?

Ustvari imas 12Gb? brljavi bios nesto, na prvoj imas 16 pa sad 20?
Vidi koji bios imas? mozda bi valjalo da flesujes.
Izasao je krajem Jula 2015...verzija 2603 je zadnji.

Poslednja izmena:
Ma imam 4x4, nego na prvoj slici su 3 modula bila stavljena, a na drugoj 4. 🙂
Zadnji bios je los za ovu plocu, zamrzava cim se klikne na onaj deo za overklok u biosu, ne samo kod mene, ima na vise mesta po internetu da se zale ljudi.
Nesto brljavi kod mene, nije mi jasno sta.

Poslednja izmena:
Ma imam 4x4, nego na prvoj slici su 3 modula bila stavljena, a na drugoj 4. 🙂
Zadnji bios je los za ovu plocu, zamrzava cim se klikne na onaj deo za overklok u biosu, ne samo kod mene, ima na vise mesta po internetu da se zale ljudi.
Nesto brljavi kod mene, nije mi jasno sta.
Pomaze li reset biosa? odradi reset u biosu podesi na CL 10 latencije, posto su ti razlicitih latencija.
Znaci ove vrednosti sto je ocitao na SPD na ovim CL10.
To bi znacilo 10-11-10-30-45, mozda ne mogu da se sloze u biosu.

Poslednja izmena:
Ne pomaze 😀
Ma uvek zezaju memorije kada ih vadim, sad sam ih namerno vadio da bih vam pokazao da moze da zeza iako nije pin u pitanju, a nadam se da nije. 🙂
Inace radile su normalno pre toga, sva 4 modula na 1600MHz 9-9-9-24.

Probaj u safe mod, da vidimo sta ce da ocita...

Ma isto, vadio sam bateriju, 20 puta vadio i stavljao memorije i opet vidi 20GB a usable 7.9 🙂 I u BIOSu vidi onaj jedan modul kao da je 8GB. 🙂
Sad cu da proverim da li sam i ja iskrivio pin. 🙂

Ma isto, vadio sam bateriju, 20 puta vadio i stavljao memorije i opet vidi 20GB a usable 7.9 🙂 I u BIOSu vidi onaj jedan modul kao da je 8GB. 🙂
Sad cu da proverim da li sam i ja iskrivio pin. 🙂
Mozda fali, otpao...iskriviti ga mozes sad kad ga budes vadio.😀

Au brate gde ste vi otisli 🙂
Danas uzeo od normalnu instalaciju, ucitao defaul vrednosti za bios, instalirao i gle cuda sve radi normalno 🙂 Svih 16gb je tu, sve fercera u najboljem redu. Cak je sada pokazao da memorija radi u dual channel. Lagani overclock takodje radi. Za sad sam jako zadovoljan.
Jedino moram da se konsultujem sa nekim ko zna kako da odradim neki advanced overkloking. Sad je na 4GHz (sa prvobitnih 3.2)

Ajde sad popravi i meni, ti si kriv sto sam pokvario. 🙂
Pogledao sam CPU i svi pinovi su pravi i zdravi. 🙂
Po ko zna koji put opet stavio memorije i isto, installed 20GB, usable 7,9. 🙂

Ajde sad popravi i meni, ti si kriv sto sam pokvario. 🙂
Pogledao sam CPU i svi pinovi su pravi i zdravi. 🙂
Po ko zna koji put opet stavio memorije i isto, installed 20GB, usable 7,9. 🙂
Vadi bateriju biosa i start dugme na prazno, ostavi tako 10-15 minuta i probaj ponovo.

@hektor2 GA-970A-UD3P ili?
8+2 fazna trebalo bi da moze da izvuce 4.4-4.5
Juce sam na jednoj MSI 970 gaming FX6300 probao na 4.5 mogla je sa evo 212.
Ima neki bios problem nece nikakv OC, bilo sta da promenis u OC sekciji nece.
Ali u safe modu hoce na 4.5ghz bez dizanja napona.

Poslednja izmena:
Vrati nazad par stranica pa vidi ko je sta pisao a ko insistirao na pinovima...

Nazad
Vrh Dno