Šta je novo?

Pagefile trip

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
Namestim da mi page file bude 2GB, resetujem racunar i file pagefile.sys je velik oko 800MB. Why???

Mislim da si mu tu definisao koliki hoces da ti max. bude PF.

pozz.

Pre upgrade-a racunara u Windows XP sam definisao 2GB i fajl je bio te velicine 2GB, a sada ja mu definisem 2GB a on prikazuje 800MB, weird :) Da nema neke veze sa SP2?

Probaj da mu za donju meru stavis nesto samo malo nize od 2GB, recimo 2000, pa onda vidi sta ces dobiti.

Poslednja izmena:
X puta rečeno na forumu: zbog brzine treba i donju i gornju granicu staviti na istu vrednost, kako ne bi došlo do resize-ovanja pagefila u toku rada (i primetnog usporenja tokom tog procesa). Dakle, proceni koliko ti treba i toliko stavi i - mirna Bačka.

Moguce je da ima neke veze sa SP2, i kod mene je ista situacija, kad sam probao da mu stavim isti max i min, on mi je stavljao neku svoju vrijednost. Ajde ima li ko da zna kako da se to popravi?

violinista je napisao(la):
X puta rečeno na forumu: zbog brzine treba i donju i gornju granicu staviti na istu vrednost, kako ne bi došlo do resize-ovanja pagefila u toku rada (i primetnog usporenja tokom tog procesa). Dakle, proceni koliko ti treba i toliko stavi i - mirna Bačka.

Čitaš li ti uopšte šta je čovek napisao.
Stavio je iste vrednosti ali mu pagefile ne odgovara zadatoj vrednosti.

@ilidian

Probaj da privremeno setujes opciju "No paging file".
Restartuj komp i, u slucaju da je pagefile jos uvek pristan, obrisi ga.
Ponovo setuj zeljenu vrednost, retartuj komp i javi ima li promene.

programmer je napisao(la):
@ilidian

Probaj da privremeno setujes opciju "No paging file".
Restartuj komp i, u slucaju da je pagefile jos uvek pristan, obrisi ga.
Ponovo setuj zeljenu vrednost, retartuj komp i javi ima li promene.
Sada cu da probam, pa javljam.

Nope :(
Obrise ga, namesim na 2GB, i postavi pagefile.sys na 2GB, resetujem ponovo i windows ga ponovo postavi na 768MB. Any other advice?

A jel klikneš ti na dugme "set" nakon što zadaš custom vrednosti za page file?

Ne, toliko sam glup da ne znam sta treba da pritisnem :D
Pa naravno, ukucam vrednosti za min i max, pa set, pa apply :)
Medjutim uvek mi postavi na recommended size (j**** ga Bill sto ga napravi).

Isto se desava i meni, uvijek mi ga postavi na recommended size, pa ga posle povecava po potrebi.

Probajte ovako: Start - Run - Kucaj: regedt32

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
Dupli klik na Paging Files, tamo ces naci nesto kao "C:\pagefile.sys 384 768".
Ove zadnje dve cifre oznacavaju minimalnu i maksimalnu vrednost paging file-a u megabajtima, postaviti ih na zeljenu vrednost.

Odem tamo i fino pise 2000 2000, ali mi Windows i dalje drzi recommended vrijednost.

Takodje, ima li neko da je resio problem.

Kod mene radi bez problema.

Prilozi

• pagefile.JPG
    pagefile.JPG
    196.6 KB · Pregleda: 81
Evo slike kako je kod mene, ali i dalje ne znam zasto nece da postavi sto mu naredim :mad:

Prilozi

• pagefile.JPG
    pagefile.JPG
    139.9 KB · Pregleda: 77
Pa da probam i to, iako ne vidim da bi to imalo neke veze jedno sa drugim :trust:

Probaj pa javi, ja ga ne bih iskljucivao kod mene, tek sam uzeo procesor koji ga podrzava. Isto mislim da to nema veze sa pagefile-om, ali ko ce im ga znati.

Pa i ja mislim da to nema veze,ali jedino to mi je palo na pamet od stvari koje nisu po "difoltu" (neracunajuci neke servise koji su iskljuceni,koji takodje
nemaju veze sa tim).

Sada je jos veci trip (nema nikakve veze sa Data Execution Protection), instalirao sam novi anti virus program umestio Symantec AntiVirus Corporate v9, verziju 10 i pogledam ja pagefile.sys on 2GB, ok bilo mi je i pre tako kada postavim zeljenu velicinu, ali cim se resetuje racunar on stavi na recommended. Sada sam resetovao racunar i pogledam pagefile.sys i on i dalje stoji 2GB. Vise nisam pametan :wall: Inace prosle godine sam imao windows xp sp1 sa instaliranim sp2 i stalno mi je pagefile bio na zeljenoj velicini, onda sam menjao plocu i instalirao taj isti windows, pa sp2 i od tada mi je stalno bilo tih 768MB, i evo sada iz cista mira mali postavio pagefile na 2GB.
2 BlackNeo: probaj da iskljucis page file, pa resetuj i ponovo stavi zeljenu velicinu i pregledaj programe koji se ucitavaju u memoriju prilikom dizanja sistema mozda neki od njih utice na postavljanje page file-a.

Evo probao sam, ali nista. A i inace sam minimizovao sve sto se dize s windowsom, samo ono sto mi treba, ostalo palim po potrebi. Cak mi ni antivirus nije aktivan na startupu, nego ga palim prije konektovanja na net.

Evo posle vise resetovanja i dalje stoji na 2GB.
Stvarno neznam kako je sada sve OK.

Moze li objasnjenje zbog cega je potrebno podesavati page file?
Meni trenutno stoji ovako:
Initial Size: 1536
Maximum Size:3072
Treba li sta menjati?
Hvala

Hajde i ja da upitam-
da li se veličina page file-a određuje u odnosu na nešto
ili proizvoljno ?
Podesio sam XP po uputstvima Black viper-a , jedino mi je ovo oko page file-a
ostalo nejasno.

Pa ne preporucuje se da bude veci od 4GB.

Evo ga namjestih konacno!!!

Premjestio sam pagefile na drugu particiju i sve radi OK. Da mi je samo znati sto nije htjelo da radi na prvoj particiji...

Dobro je, konacno da odahnem :D

Prilozi

• pagefile_fixed.JPG
    pagefile_fixed.JPG
    111.1 KB · Pregleda: 49
Vrh Dno