Šta je novo?

pagefile.sys & hiberfil.sys skoro 1Gb-jel to OK!!!!!????

George

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
619
pagefile mi zauzima oko 450Mb a hiberfile oko 300Mb!! (W2k)

jel to normalno, i kako bih mogao da ih se resim-prijao bi mi taj prostor na HDD-u!??

Pagefile.sys je swap fajl (virtuelna memorija najprostije receno), a hiberfile je fajl koji u kome se cuva sadrzaj sistemske memorije u slucaju upotrebe opcije hibernate. I jedna i druga velicina spomenutih fajlova su OK i nista nije neuobicajeno. Ako ne koristis hibernaciju, iskljuci tu opciju i tako ces ukloniti fajl hiberfil.sys. O svemu tome se pisalo u par navrata, pa koristi i opciju search.

750 MB nije 'skoro' 1GB :)

Uglavnom pagefile ti je swap memorija, ona se odredjuje velicinom RAM-a
i nije je preporucljivo dirati ako ne znas sta radis, a hiberfile sluzi za smestanje podataka iz RAM-a kad ti racunar predje u hibernaciju, ovo mozes iskljuciti ako ti ne treba u display properties -> screen saver -> power -> hibernate

delimir bio brzi... type;

Virtualnu memoriju namestiste sami mim i max, 1.5 X (rama koliko imas) do 512 MB,ako imas vise od 512 MB RAM-a onda mnozis sa 1.
Hibernaciju ugasi neces je paliti u zivotu.
Pozdrav

Mike je napisao(la):
Hibernaciju ugasi neces je paliti u zivotu.

Jel ovo 100% provereno ili sa ja mrtav? :)
Hibernacija je odlicna stvar, ukoliko shvatis njene prednosti ;)

Ja sam, da budem iskren, poceo da je koristim tek kada sam kupio notebook, jer mi je delovala kao bezveze, smaracka opcija, ali sada je bas cesto koristim!

Dobro,mislim u zavisnosti kome za sta sluzi PC mozda sam i ja preterao sa tim "neces nikad koristiti" ali 90% posto ljudi nema potrebu. Ali vidis i sam ""tek kada sam kupio notebook""

Da, ali je sada cesto koristim i na desktopu....uh....zaboravi :)

hmmm, pa ja sam koristio hibernation. em ti sacuva sav posao koji si radio do tada, em se brze podigne sistem...

vise ne koristim naravno, ne gasim kompjuter :)

Em posle zna da zeza nevidjeno.

Sto se mene tice ja imam 512 RAMa i napravim pagefile 2 GB a hibernaciju iskljucim.

Mislim da s obzirom na sadasnje brzine racunara, hibernacija nije neophodna, Ionako sve ide brzo. Za notebook je drugacijei odlicna je opcija kada se baterija istrosi

Za notebook se slazem to jeste korisno !
Nego ne znam da li je George uspeo da spusti velicinu svega sto je naveo ?

...hvala na savetima, nisam se ni trudio da smanjujem, samo sam hteo da proverim da li je to normalno-posto sam tanak sa Mb na HDD pa mi tih 750Mb bode oci, a inace hibernaciju cesto koristim-meni znaci posto mi je racunar prenatrpan i podize se dosta dugo, tako da samo ga prvi put u toku dana upalim posle ceo dan samo na tastaturi pritisnem "sleep" i posle na dugme se momentalno upali-meni je to super opcija i necu je isklucivati zbog par stotinaMb.

Nista,onda je sve u redu svi su srecni i zadovoljni.

Hibernacija je vrlo korisna opcija. Ako imas srece da sve radi kako treba (da se dize iz hibernacije) onda obavezno ukljuciti tu opciju. Sistem se digne za 10s, imam sve progame upaljene koji mi trebaju...super stvar.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Hibernacija je vrlo korisna opcija. Ako imas srece da sve radi kako treba (da se dize iz hibernacije) onda obavezno ukljuciti tu opciju. Sistem se digne za 10s, imam sve progame upaljene koji mi trebaju...super stvar.
Super stvar kome treba!

Nazad
Vrh Dno