Šta je novo?

Page file

• Začetnik teme Začetnik teme goci1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

goci1

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2001
Poena
619
Da li postoji nacin da se page file fiksira na kraj diska?

Napravis na kraju diska particiju velicine page file-a i postavis page file na tu particiju.

Sto na kraju, pobogu ? 😕 Pa treba da bude sto blize, na pocetku... uradis to sto rece eMe, samo obrnuto.

pa naravno... jer disk brzhe pristupa podacima na pochetku...

inache ovakav nachin pageovanja u jedan fajl (win386.swp/pagefile.sys) je bulja... na linuksu je to mnogo bolje resheno... odvojena particija, sirovi podaci i cepaj...

Pa ako chovek bas insistira da bude na kraju.... 🙂
Nadam se da ga na ovo razmisljanje nije navela zelena fleka u XP-u pri defragmentaciji, tj analiziranju diska 🙂

xvoodoo je napisao(la):
pa naravno... jer disk brzhe pristupa podacima na pochetku...

inache ovakav nachin pageovanja u jedan fajl (win386.swp/pagefile.sys) je bulja... na linuksu je to mnogo bolje resheno... odvojena particija, sirovi podaci i cepaj...

Da 🙂 ali recimo mene je zacudilo memorijsko zauzece od 410 MB!!! Kasnije sam shvatio da su to moduli koji su mrtvi (sleep) i da se ukljucuju samo kada su potrebni, a ako neki program trazi vise memorije, ona se oslobadja... 🙂

Na c particiji mi se nalazi samo Windows Xp pa sam mislo na kraju te particije. Tako da to nije bas na kraju diska... Znaci vec mi je instaliran xp i napravljene particije pa da li je moguce postaviti page file na pocetak ili kraj c particije bez formatiranja diska (tj. ponovne podele na particije)?

Nazad
Vrh Dno