Šta je novo?

Page File u XP-u.

Tales je napisao(la):
Hardovi su u Ultra DMA 5 modu, nalaze se na istoj grani, a na drugoj grani su dva CD-a koji su u PIO modu, kako i treba.

Zasto CD-ovi "treba" da budu u PIO modu? Da bi ti vise opteretili procesor kad radis nesto sa CD-a? Stavi i njih na DMA if available ... primetices razliku :)

Meni jedan stoji na UDMA2 a jedan na DWORD DMA2.

Tales je napisao(la):
Hardovi su u Ultra DMA 5 modu, nalaze se na istoj grani, a na drugoj grani su dva CD-a koji su u PIO modu, kako i treba.

:-devil-: :-devil-: :-devil-: :-devil-: :lupko:
:Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

Za CD-ove sam pre par godina utvrdio da kada su u DMA modu prave probleme prilikom odzipovanja bilo cega sa CD-a, ili prilikom instalacije necega sto ima neku kompresiju. Cim sam prebacio u PIO mod, sve je radilo normalno. U pitanju su TEAC CD ROMovi za koje je tada to bio poznati problem i njegovo resenje (za to sam tada saznao preko neta).
Ako je nekome ovo smesno, neka se smeje i dalje.

Evo da napišem za šta sam se opredelio.
Pagefile na posebnoj maloj particiji. Particija je 1196 Mb NTFS, a pagefile je 1180 Mb.
I to radi lepo. Čini mi se nešto bolje nego varijabilna na C:

Jedino što imam jedan sitan problem, a nisam provalio kako da rešim. STALNO mi se pojavljuje poruka Low Disk Space, pošto je, jeliti, na toj particiji 16 Mb samo slobodno.
Dole desno imam ikonicu u liku HDD-a, a poruka svako malo iskače. Išao sam desnim klikom na ikonu, ali nisam pronašao bilo šta, čime bih tu poruku, tj. njeno iskakanje ubio.
Da li neko zna ??????

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Da li neko zna ??????

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001

drapin je napisao(la):
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001

Hvala. :wave:

Prerano sam se obradovao.
Double click na NoDisk......... i otvori se prozor Edit DWORD Value. Upišem (hexadecimalno je) vrednost 1 (jedan) (bilo je 91), i to je to. Bar sam ja to tako shvatio. Ipak, poruka je nastavila da se pojavljuje.

Hmm... :zbun: ...zanimljivo je sto kazes da je kljuc postojao, posto njega nema na defaultu, treba da se napravi ( sto sam zaboravio da napomenem ).

Pokusaj mozda da ga delete, pa reboot, pa ga ponovo napravi, pa reboot.

drapin je napisao(la):
Hmm... :zbun: ...zanimljivo je sto kazes da je kljuc postojao, posto njega nema na defaultu, treba da se napravi ( sto sam zaboravio da napomenem ).

Pokusaj mozda da ga delete, pa reboot, pa ga ponovo napravi, pa reboot.

Uradio sam kako si napisao, i čini mi se da je uspelo. :banana:
Još jednom hvala, a mahanje ovoga puta neću staviti, jer sam u strahu da će, kada ti mahnem, opet da mi iskoči upozorenje za Low Disk Space. :D

Ja imam dve particije na jednom disku.
Na prvoj, sistemskoj particiji pise mi pod opcijom Custom da mi je initial 768MB a maximum 1536MB. Tek sam sada primetio da mi je na drugoj particiji podeseno na NO PAGE FILE. Da li bi trebalo da i na D particiju postavim isto kao i na C :

Juce, dok sam igrao MOH: PA prvi put u zivotu mi se desilo da kada sam izasao u Win imao sam u tray-u neki znak uzvika koji mi prijavljuje manjak virtuelne memorije (u igri je sve bilo ok).

Notaxe, drago mi je...

da si me poslusao!
Slobodno mesto na posebnoj '"swap" particiji treba da se ostavi oko 5 do 10% ukupne velicine particije (znaci max size virtualne memortije treba da je manji za 5-10% od velicine diska odnosno particije), inace Windows "stalno" prijavljuje problem sa slobodnim prostorom ali, uostalom, to ti ne treba smetati... Medjutim, danas nije strasno "zrtvovati" nekoliko megabajta na disku, a i bolje je, ako koristis neke od naprednih tehnika, defragmentacije diska...
A ako ti bas smeta onda sa Partition Magic-om mozes srediti stvar za par minuta: povecati particiju za par MB!

Poslednja izmena:
Vrh Dno