Šta je novo?

padajući meniji

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
koliki je problem nekome sa prosečnim "znanjem" dreamweaver-a da napravi padajuće menije na sajtu i kako se to radi?!

Scrollbar ili Tigra menu builder su meni manje vise sve odradili pre izvesnog vremena [nisam u toku zadnjih meseci, mozda ima elegantnijih programa]. Mali programi, jednostavni za koriscenje.

Nisam dovoljno veliki nindza da ga kodiram a ovako je bas lako i bas brzo.

Nadji skriptice i samo ih ubaci i modifikuj...prosto je 😉
Mada opet sve zavisi shta hocesh.

Ma da, slazem se sa Genghis Khan-om... Potrazi na netu, Jscripts i izaberi menu's koji ti odgovaraju i samo code "metni" kako ti bude pisalo u upustvu...U can't miss it!

thanx, procunjacću, nešto ću sigurno da nadjem

edit: prvo sam probao ono što je štaps rekao i kewl su programi!
thanx again

Poslednja izmena:
@shtaps, a i ostali...

napravio sam sa tigrom super menije... bash kao shto treba... onda dobijem jedan .css i dva .js fajla... kako da ih ubacim u html? nisam ovo nikada radio i pokushavam da pohvatam konce...

Kod:
<script language="JavaScript" src="relativna_putanja_do_skripta/skript.js"></script>
<script language="JavaScript" src="relativna_putanja_do_skripta/skript2.js"></script>
<link href="relativna_putanja_do_cssa/stilovi.css" rel="stylesheet" type="text/css">
Ovo ubacis u HTML u head tag. I verovatno ce ti u body tagu trebati jos jedan skript tipa <script language="JavaScript"> new menu (parametar, parametar); </script> pogledaj u primeru kako se generise taj js...

ovo je po njihovom helpu... mada kada napravim stranicu koja ovako izgleda dobijem u brovseru chisto belu stranu, bez ichega?! probao sam u exploreru i u operi i isto je...

<html>
<head>
<script language="JavaScript" src="menu.js"></script>
<script language="JavaScript" src="menu_items.js"></script>
<script language="JavaScript" src="menu_tpl.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="menu.css">
</head>
<body>
<script language="JavaScript">
new menu (MENU_ITEMS, MENU_POS);
</script>
</body>
</html>

nije mi jasan onaj prvi red koji vodi do menu.js, kojeg ja ni nemam... a probao sam i bez njega i isto je... idem malo da chachkam pa ce se valjda neko i javiti u medjuvremenu... 🙂

nashao sam... ima bash menu.js koji se dobije uz program i stoji u tamo nekom temp direktorijumu... neznam kako su mislili da se toga neko seti, ja sam ga sluchajno nashao (iz ochaja)... treba ga samo prekopirati u dir sa ostalima...

hvala svima mnogo :type:

Nazad
Vrh Dno