Šta je novo?

Pad performansi memorije.

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Recite mi dali je moguc ogroman pad perfomansi memorije kada se skinu sa duel chenel valjda sam lepo napisao.Problem koji me muci je sledeci : imao sam 2x512 rama kingston memorije dodao sam jos 512 takodje kingston i pad performansi je veoma osetan u radu na kompijuteru. Memorija je ista sa istim oznakama.Pokusavao sam da promenim slotove i opet isto.Svestan sam da u duelu brze radi ali nemoguce da je toliko pad performansi. Trenutno mi citanje iz memorije ide oko 2300 a brzina zapisivanja u memoriju oko 770. Testirao sam je preko aide. Dali je neko imao takav problem i ako mozete dajte mi predloge kako to da resim ,samo da ne budu kupi jos jednu od 512 :) .Inace ploca je asus p4p800e de luxe.

bandit je napisao(la):
Recite mi dali je moguc ogroman pad perfomansi memorije kada se skinu sa duel chenel valjda sam lepo napisao.Problem koji me muci je sledeci : imao sam 2x512 rama kingston memorije dodao sam jos 512 takodje kingston i pad performansi je veoma osetan u radu na kompijuteru. Memorija je ista sa istim oznakama.Pokusavao sam da promenim slotove i opet isto.Svestan sam da u duelu brze radi ali nemoguce da je toliko pad performansi. Trenutno mi citanje iz memorije ide oko 2300 a brzina zapisivanja u memoriju oko 770. Testirao sam je preko aide. Dali je neko imao takav problem i ako mozete dajte mi predloge kako to da resim ,samo da ne budu kupi jos jednu od 512 :) .Inace ploca je asus p4p800e de luxe.

U benchmark testovima memorije je verovatno ogroman pad performansi posto tvoja ploca podrzava dual channel rezim, ali u realnom radu ne bi trebalo vise od 5-15%, zavisno od aplikacije.

Ono sto mozes da uradis je da probas da zamenis tu jednu 512-ticu za dve 256-tice, pa ces opet imati ativan dual-channel rezim rada sa memorijom.

da ali u knjizi pise da duel radi samo sa istim memorijama tj.sve treba da budu od 512 koliko sam ja razumeo.

One koje su u dualu moraju da budu iste. Mada ova kombinacija 2x512 i 2x256 bi sigurno radila kao dual ako ih pravilno rasporedis mada najverovatnije bi usporilo komp.

Znas kako sa duelom citanje iz memorije ide oko 4000 a brzina zapisivanja u memoriju oko 1100 dok u singl modu ide oko 2300 sa zapisivanjem od oko 1100 ali ako su prva dva slota jedan do drugoga. Prilikom ubacivanja trece memorije pored njih u treci slot tu mu padaju performanse i idu oko 2300 sa 750 . Sto se vec oseti i to dobro e to me i buni zasto tu ne drzi zapisivanje priblizno na 1100 nego pada na 750.

Meni je na Abit NF7-S2 radio dual channel i sa 3 x 256 i sa 2 x 256 + 1 x 512. :)

Sa kojim latencijama i nakojoj brzini radi memorija uopšte kada se ubaci treći modul? Ako su sva podešavanja iz BIOS-a automatska, moguće da BIOS to pogrešno očitava i spusti klok memoriji ili drastično poveća latencije.

Ja bih to proverio sa CPU-Z.

Meni je na Abit NF7-S2 radio dual channel i sa 3 x 256 i sa 2 x 256 + 1 x 512.

Naravno da je radilo jer je to ABIT. Salim se. Dobra je ideja. Proveri sa CPU-Z pa javi sta kaze.

zendraqla je napisao(la):
Naravno da je radilo jer je to ABIT. Salim se. Dobra je ideja. Proveri sa CPU-Z pa javi sta kaze.

offtopic: mani me abita... Svaki model ima svoju bubicu.

Decko ima Intel-a.

Znaci ili 2 slota ili 4 slota moraju da se popune...

Naravno da ne radi 3 kom memorije u dual channelu. Moraces da kupis jos 1x512.

Ljudi shvatam ja vas ali radi na ok vrednostima sa dve memorije od po 512 na singl modu znaci jedan slot do drugog. Problem je kada se treci ubaci performanse jos vise padaju valjda bi trebalo da radi isto kao i sa dve u singl modu provericu sa ovim programom pa cu da vam stavim sliku.

Kod mene tj na Abitu NF7 ne mogu da rade tri memorije DDR400 u isto vreme, tj mogu ali ploca sama spusti na 333Mhz. Ne znam kako je kod tog intela.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, bar kod Abita, ne mogu da rade tri memorije DDR400 u isto vreme, tj mogu ali ploca sama spusti na 333Mhz mozda otud pad performansi.

Moze :-devil-:

Evo slicice uradio sam je preko IrfanViewa pa mi recite vase misljenje sta ciniti.

Nazad
Vrh Dno