highlanderfx82
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 14.04.2010
- Poena
- 170
Dali se uskoro ocekuje pad cene hard diskova?? na priblizne vrednosti pre poplava na tajvanu, ima li iko kakvih informacija?
Dali se uskoro ocekuje pad cene hard diskova?? na priblizne vrednosti pre poplava na tajvanu, ima li iko kakvih informacija?
Mozemo samo da nagadjamo, posto cisto sumnjam da insajderi iz WD-a i Seagate-a posecuju ovaj forum 😀
Zaista je 2TB bila bagatela za 60€ i normalno je da ce proizvodjaci maximalno da koriste novonastalu situaciju kako bi izvukli sto veci profit, tj. da se cene nece u skorije vreme vratiti na stari nivo :S:
Bilo bi lepo kad bi cene pale onoliko brzo koliko su i skocile, ali mislim da to nije realno 🙁
Morace da se vrate cene na stare (ili barem priblizno) jer su i druge grane industrije pogodjene. Intel kuka da ima pad drasticni prometa procesora u poslednjem kvartalu 2011, sigurno i drugi proizvodjaci. Ako nista, barem pod njihovim pritiskom.
Ono sto me vise brine je kvalitet proizvoda, jer ce na necemu morati da stede da bi nadoknadili gubitke. WD i Seagate su vec najavili skracenje garancije.
Ja svakako za par meseci moram da uzmem nov disk, nadam se da ce bar delimicno opasti cene za 6 meseci.
E taj delimicni pad mislim da svakako treba ocekivati. Znaci ne bas za 60€ 2TB, pre za nekih 80€, sto opet nije toliko strasno.
Po meni, SSD je mnogo skuplja varijanta da bi se tao lako usaltali umesto HDDa.
Info od uvoznika wd-a i seagate-a je da ove godine nece biti pojeftinjenja...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari