Šta je novo?

Packard Bell - notebook

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Pozdrav,'

Jel ima neko notebook Packard Bell?
Ako ima, kakva su iskustva, kvalitet, servis i sl..?

Konkretno o modelu mx51-205 me najvise zanima, ali i o ostalim modelima bih voleo da cujem nesto.

moj drugar je kupio packard bell sa 17" ekranom. evo vec ga ima skoro 2 godine. radi mu bez zamerki!

hvala na sugestijama, uzeo sam vrlo slican..

nego imam jedno pitanje. da ne otvaram novu temu, ako treba, nije problem
znaci na slicnom lapu, sa amd 64 x2 1.66 Ghz, win xp media center, imam i 2 GB memorije (1.87??)
e sada, sveo sam procese na neki minimum, ima slicica dole, ali mi ventilator i dalje radi non stop (doduse ne jako) i stoji da mi je zauzeto oko 480 MB rama, sa ovoliko malo procesa, jel to normalno?

Prilozi

• taskman2.bmp
    182.9 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Prikazuje ti 1.87GB jer je odvojio za,verovatno integrisanu,grafiku 128MB a ostalo ostaje za sistem i otud manjak!!Za procese ti ne mogu pomoci jer ne vidim neke vece parazite,uglavnom izgleda OK na prvi pogled pa nek neko drugi kaze!
Pozdrav ,)

Pozdrav,'

Jel ima neko notebook Packard Bell?
Ako ima, kakva su iskustva, kvalitet, servis i sl..?
Ja imam model iz e5 serije skoro 3 godine. Generalno sam zadovoljan radom istog osim sto mi je pre par meseci baterija drasticno izgubila kapacitet i umesto doskorasnjih 3-4 sata jedva skrpi 30-ak min.
Secam se kada sam ga kupio na nekoliko stranih foruma sam citao da su se ljudi zalili na bateriju i bio srecan sto moja radi..ali eto posle 2 godine koriscenja.... :(
Mozda sam i ja kriv sto sam ga pretezno koristio na ispravljacu..

Model sa istim performansama je bio 30-50% skuplji recimo ibm-ov, ali ce mi sledeci notebook definitivno biti ibm. Jedan drugar mi je kada sam ga kupio kroz salu rekao 'uzeo si packard hell' :)
Za te pare onda, sam definitivno zadovoljan, ali sada bih ipak razmislio o nekom drugom modelu jer su cene dosta pale.

@centaur
hvala za info, mada nije lose ni 2 god za bateriju :). ne znam ni sam sta je bolje, da li da bateriju drzim unutra dok sam pretezno na ispravljacu ili da je vadim...

@Lomnica_city
znaci on odmah odvoji za grafiku, pa na properties od Mt computer stoji umanjena memorija?
ovo sto sam rekao da zauzima 480 MB, to uzima od onih 1.87, sto mi je stvarno cudno da toliko memorije trosi sa toliko malo procesa, jer sam stari lap sa 256rama 'terao' sa win xpsp2 i istim procesima na oko 80 MB...stvarno ne znam sta je...

a jel normalno da za explorer.exe, svchost.exe, i vsmon.exe da zauzimaju preko 30MB rama, u idle modu?
nije da mi fali memorije, al me nervira sto kad sve pogasim od 2GB mi ostane 1300MB...

jel ima neki pouzdan program, da proverim eventualni memory leak ili nesto slicno, sada mi nagura do 850 MB sa mssngerom, gtalkom i OE....ludo

jel moguce da niko nema sta da kaze na ovaj problem/temu? Ili neka kolektivna ignoracija ;)

ajde ljudi, znam da znate :)

Packard Bell user

Od januara koristim isti model i stvarno sam zadovoljan a takvih problema nisam imao. Mozda neki driver-i nedostaju ili su stari ? Laptop je skroz OK. Nije da nema boljih ali u odnosu na cenu je extra! :) Ista konfiguracija drugog proizvodjaca bi bila znatno skuplja.

@vladimir.dj

koliko je tebi prosecno zauzece memorije, dok nista ne radis na compu?

Čemu briga ako sve radi ?

Isto kao i kod tebe. To im je, izgleda, normalno. Ne znam da li to ima veze sa memorijskim modulima. Ipak imaju 2 Gb. Kod mene sve radi kako treba. Najveći broj laptop-ova do sada nije imao toliko RAM-a.

i meni radi sve kako treba, nego sam se malo iznervirao sto mi se tolko rama zauzima...nesto sam gledao na sajtu packarda, stoji da za moj model mogucnost graficke je do 256 MB, a moze i do 512 sa turbocashe-om, sto neam pojma kada se aktivira, i kako se manifestuje na memoriju, ram?

p.s. jel ti ukljucen ventilator neki non stop?

Turbocashe ?

Ventilator mi ne radi stalno. Verovatno su u pitanju neka podešavanja. Sada si me totalno zatekao sa pričom o grafici. Ako saznaš kako, javljaj. Nego gde si našao te informacije? Jedine podatke o ovom modelu sam pronašao na francuskom sajtu kompanije a kako mi francuski nije jača strana...

ima extenzija Fozlingo za firefox koja prevodi stranice, a mozes i preko googla.
znaci i tebi je oko 550 MB zauzece rama sa minimalnim brojem procesa?

inace to za ventilator me bas nervira, meni radi o momenta kada ga upalim, non stop, nekada se pojaca kada ga opteretim, ali kada ga skroz ostavim, i dalje radi jedan od ventilaotra...

Pogledaj u BIOS-u da li ima podesavanja za ventilator,i meni je non-stop radio kad sam kupio HP nx9420,otkako sam ga izvadio iz kutije i radio neko vreme na njemu,ali sam onda video u opcijama podesavanja ventilatora i samo je trebalo iskljuciti opciju da isti radi non-stop,i sad radi samo po potrebi,ostatak vremena se cuje samo HD i to slabo!
Pozdrav ,)

pogledao sam u bios (F2), al koliko sam video, nema nista konkretno za ventilator. jedino sto sam video je neki LCD power mode, za hdd, passworde i sl...jedino ako moze biti negde skriveno...
bas me iritira, stalno je ukljucen, i zato baterija manje traje verovatno, a kada ga pipnem, dole je mlak jedva..

edit : evo linka na kome se vide screen-ovi opcija u biosu, pa ako neko moze da pogleda da li neko od podesavanja utice na ventilator

http://64.233.179.104/translate_c?&.../index.php?i=instr_bios_ajax_d&ppn=PB71H00302

Poslednja izmena:
ventilator

instaliraj neki drugi win ili namesti power managament, instaliraj driver za CPU, ja imam isti lap. i ventilator se pali samo kad je nesto zahtevnije
pozdrav

@Phoenix257
hvala na savetima. znaci imas isti kao gore pomenuti lap? ako moze par pitanja...

1. Za Windows. Ja imam Win XP SP2 Media Center. Koji ti imas?
2.Power Management. Ovde mislis na power options kod 'screen saver' opcija? to sam podesavao na razne nacine, al isto...jel mi mozes reci kako tu kod tebe stoji, kada je na struji (pretpostavljam da ni tada ventilator ne radi stalno)?
3.za driver procesora. Pretpostavljam da imas isti procesor kao i ja (AMD turion 64 x2 TL 50).
Meni stoji da je verzija 1.3.2.0, datum 5/27/2006. Koji je tebi?

ove te pitam da vidim da li nesto da menjam, ako je kod tebe drugacije...

Poslednja izmena:
sve radi ;)

ja sam instalirao Amti-ov windows (nesto kao XP Black) , a mozes i XP Black da instaliras,
sto se tice power managamenta stavis na laptop ili max batery, a sto se tice drivera, ne znam kako si dosao do laptopa (posto je fabricki imao skrivenu particiju sa kompletnim softwerom (driveri i programi) i win na francuskom, pa znaci da ako imas tu particiju koja je velika oko 7 giga tu ti je sav softwer, cak i driver za Wifi karticu
Pozdrav

a kako da dodjem do te particije. primecujem da 'fali' oko 9 GB po total space-u u WE.

koju verziju drivera za procesor ti imas sada?

Poslednja izmena:
partition magic :)

do te particije "docices" pomocu Partition Magic-a
pozdrav

da to sam skontao, fala.
ne rece koja je tvoja verzija cpu?

pardon, pogresno sam se izrazio, koja je verzija drajvera za cpu?

jesi ti isto dobi WIN XP SP2 Media Center sa njim kad si ga kupio?

ja podesio power management, najnoviji drajver za cpu ima, ali ventilator jos uvek radi non stop..

win

dobio sam francuski windows, zato ti ovo i pricam, a to sto ti je neko instalirao taj windows nema veze sa zivotom, uradi kako sam ti rekao i sve ce ti raditi super, ako imas jos pitanja reci
pozdrav

pa to i kazem, taj windows media center koji imam ima i licencu , legalan je, dole imam i nalepnicu na kojoj pise ''Packard Bell Windows media center'' sa serijskim brojem itd, i na sajtu modela pise da se fabricki isporucuje sa Win Media Center.
Moguce da nemamo onda isti model, koji ti imas?

francuski win ;)

ma kome treba francuski windows? ja ti to sve vreme i govorim (jedino ako ti znas francuski, to je onda OK), ali da se vratimo temi, lepo instaliraj windows kako sam ti rekao i "netje glava da te boli", nego da li si "otkrio" skrivenu particiju?

moj windows je na engleskom jeziku, i ok radi, samo mi zaista ne treba media center, koji ce mi to u zivotu, plus sto me ventilator *****ava, a opet ne mogu sa sigurnoscu znati da li je to zaista do Win-a...

nisam upucen, jel moze da se instalira neki novi Win, a da sve programi i fajlovi na HDD ostanu netaknuti, tj da se ne formatira hdd i sl...znaci da nekako pregazim ovaj win, a da mi sve aplikacije , podesavalja i fajlovi ostanu isti kao i ranije?

hvalaaa

pregaziti

pozes "pregaziti" windows, ali bolje ga instaliraj na cist disk, pa ce raditi sve kako treba

Nazad
Vrh Dno