Šta je novo?

Package & Deployment wizard....Win 98 i 95

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Evo ovako.........bio sam pokrenut od strane jednog clana bencha da zavrsim izvesni program za evidenciju diskova.

Ja sam taj program (napokon) zavrsio. Pisao sam ga u VB6-ici u Win 98, a posto program koristi ADO treba mu i doticna podrska. Naravno, MS Data Access components. Programi koje sam pravio ranije na 2000-XP-u su u P&D wizard ubacivali samo jedan fajl msado20.tlb dok isti wizard u 98-ici ubacuje izvesni MDAC_TYP.exe od 8 MB. To sam resio tako sto sam otisao kuci i kompajlirao i zapakovao sve to na XP-u.

E sad, problem je sledeci........pri kraju insatlacije (bilo u Win 95, Win 98 ili cak u XP-u) on pri updateovanju sistema prijavi gresku ad ne moze da registruje doticni fajl msado20.tlb.

I pored toga (klikne se na ignore) program u XP-u radi ali u 95-ici ne moze.

Da li ima neko resenje?

Pozdrav i hvala u napred......

P.S. Legend......trebace i za ubuduce tako da ne mislis da te izbegavam iz nekog razloga.

1. Izbaci taj fajl (msado20.tlb) iz paketa. Win 2K dolazi sa MDAC 2.5 a Win XP sa MDAC 2.7. Proveri koji si MDAC koristio u projektu.
MDAC_TYP.exe od 8 mega instaliraj samo po potrebi na klijentskoj masini (ako je WIN 98, ili NT, ili ako treba 2.7 na 2K).
Imas da skines MDAC sa MS-ovog sajta.
Znaci ako treba pokrenes prvo instalaciju MDAC-a pa posle instaliras svoj program.

2. Mozes rucno da ukljucis MDAC_TYP.exe u paket i resis problem.

Preporuka je da paket pravis na platformi klijenta. Tu mislim i na verziju OS-a kao i na verziju Office-a.

ssteva je napisao(la):
1. Izbaci taj fajl (msado20.tlb) iz paketa. Win 2K dolazi sa MDAC 2.5 a Win XP sa MDAC 2.7. Proveri koji si MDAC koristio u projektu.
MDAC_TYP.exe od 8 mega instaliraj samo po potrebi na klijentskoj masini (ako je WIN 98, ili NT, ili ako treba 2.7 na 2K).
Imas da skines MDAC sa MS-ovog sajta.
Znaci ako treba pokrenes prvo instalaciju MDAC-a pa posle instaliras svoj program.

2. Mozes rucno da ukljucis MDAC_TYP.exe u paket i resis problem.

Preporuka je da paket pravis na platformi klijenta. Tu mislim i na verziju OS-a kao i na verziju Office-a.

Pa fora i jeste da iskljucim taj fajl od 8 mb, a ne da ga ukljucim.....:wave;

Radi se o tome da ja treba da napravim instalaciju koja ce da se skine sa neta i da se pokrene....

Taj fajl od 8 mb u sebi sadrzi podrsku za oracle baze i ne znam ja sta jos, a to je tracenje prostora. Radi se jos o tome da je to sve pre funkcionisalo, a da prosto sada nece? :confused:

Jel ima jos neko ideju kako bi to moglo da se resi? Mozda da mi neko posalje doticni fajl iz 2K pa da probam sa njim umesto sa ovim svojim?

Pozdrav!

Imao sam svojevremeno slican problem, jedino sto je bio u pitanju neki dll, a isti sam otklonio editovanjem setup.ini fajla i u njemu promenio da se doticni dll ne registruje automatski, vec da ga samo instalira i sve je radilo OK i nikad vise nije prijavljivao tu gresku.

Crni je napisao(la):
Imao sam svojevremeno slican problem, jedino sto je bio u pitanju neki dll, a isti sam otklonio editovanjem setup.ini fajla i u njemu promenio da se doticni dll ne registruje automatski, vec da ga samo instalira i sve je radilo OK i nikad vise nije prijavljivao tu gresku.

Da znas da ti je to dobra ideja. Ja sam svojevremeno imao win. podesen lokalizovan "ponaski". I u taj setup.ini fajl umesto da datume stavlja kao mm/dd/yyyy on ih je stavljao kao dd.mm.yyyy i to nikako nije htelo da radi. Onda sam morao da te datume ispravljam rucno.

Probacu to. Pozdrav!

Editovao sam doticni setup.lst. Vise ne prijavljuje gresku u registrovanju doticnog fajla ali kako taj fajl i nije bio .dll vec .tlb izgleda (ocito) da u njemu nije ni bio problem. Dakle i dalje prijavljuje gresku u nekom dll fajlu.

E sad, u setup su ukljuceni msbind.dll i msstdfmt.dll kao i onaj vb6stkit.dll ali je on potreban samo za pokretanje setup-a.

Mozda da mi neko posalje doticne ali malo starije dll ove iz nekog prethodnog sistema pa da probam.

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
I pored toga (klikne se na ignore) program u XP-u radi ali u 95-ici ne moze.
(U mnogo cemu je) sa XP-om i VS .NET-om 95-ica poslata u penziju.

Re: Re: Package & Deployment wizard....Win 98 i 95

soulfly je napisao(la):
(U mnogo cemu je) sa XP-om i VS .NET-om 95-ica poslata u penziju.

Ma sve bi to bilo ok da to ranije nije radilo. Doduse instalacije sam pravio iz dvehiljadarke, a ne iz xp-a. Evo sad sam kod jednog druga i od njega cu da uzmem dll-ove mada ne verujem da ce to da resi problem.

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
Editovao sam doticni setup.lst. Vise ne prijavljuje gresku u registrovanju doticnog fajla ali kako taj fajl i nije bio .dll vec .tlb izgleda (ocito) da u njemu nije ni bio problem. Dakle i dalje prijavljuje gresku u nekom dll fajlu.

E sad, u setup su ukljuceni msbind.dll i msstdfmt.dll kao i onaj vb6stkit.dll ali je on potreban samo za pokretanje setup-a.

Mozda da mi neko posalje doticne ali malo starije dll ove iz nekog prethodnog sistema pa da probam.

Pozdrav!
Pa ako ti ne prijavljuje vise istu gresku, znaci da je definitivno bio problem u tome. E sad, to sto ti izbacuje za neki dll, to je nova koja ne bi trebalo da ima veze sa prethodnom greskom.
Ajde mi posalji ceo setup.ini i napisi sta ti tacno izbacuje kao greske...

Crni je napisao(la):
Pa ako ti ne prijavljuje vise istu gresku, znaci da je definitivno bio problem u tome. E sad, to sto ti izbacuje za neki dll, to je nova koja ne bi trebalo da ima veze sa prethodnom greskom.
Ajde mi posalji ceo setup.ini i napisi sta ti tacno izbacuje kao greske...

On ceo setup odradi korektno ali izbacuje gresku pri pokretanju dela programa koji radi sa bazom. Dakle, hocu recimo listu diskova i on tu pukne i kaze runtime error 48 i kaze da ne moze da pocita dll (sto 48 upravo i znaci). Jedini dll-ovi koji su ukljuceni su Msstdfmt.dll i msbind.dll.

E sada. Voleo bih ali kuci nemam uslova da probam da instaliram program na Win98 na kome naravno nema VB-a posto jedini racunar sa 98-icom ima VB a nesto mi se ponovo ne instalira ceo sistem. Inace radim u MS VS-u 6.0 a ne dot netu posto je Soulfly je spomenuo "(U mnogo cemu je) sa XP-om i VS .NET-om 95-ica poslata u penziju" pa tako rako da ne bude zabune.....

Pozdrav!

P.S. Elem spomenuo sam da bih voleo da probam na 98-ici jer ako na 98-ici radi, a na 95-ici nece......ne bi mi bilo tesko da se odreknem 95-ice. :)

A jesi probao da rucno sa regeditom deregistrujes te dll-ove i onda instaliras program?

luka, probaj sa install shieldom (nadji ga negde, ili skokni do mene da presnimis i vidis kako radi), i resices sve probleme sa instalacijama.

pozdrav.

legend je napisao(la):
luka, probaj sa install shieldom (nadji ga negde, ili skokni do mene da presnimis i vidis kako radi), i resices sve probleme sa instalacijama.

pozdrav.

Imam ja instal shield posto ide u paketu sa Visual Studiom. Poslusao sam ja tvoj savet i pokusao nesto sa njim ali sve je napravljeno bas za C++ projekte. Malo mi je teze da se snadjem tj. i nisam uspeo da se snadjem.

Sto se tice rucnog registrovanja dll-ova iskreno necu ni da pokusam zato sto i ako uspe opet nisam resio problem.

Legend, ajde citamo se jos pa cemo da se dogovorimo mozda oko varijante da mi malo objasnis instal shield. Hvala ti.

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
Imam ja instal shield posto ide u paketu sa Visual Studiom. Poslusao sam ja tvoj savet i pokusao nesto sa njim ali sve je napravljeno bas za C++ projekte. Malo mi je teze da se snadjem tj. i nisam uspeo da se snadjem.

Sto se tice rucnog registrovanja dll-ova iskreno necu ni da pokusam zato sto i ako uspe opet nisam resio problem.

Legend, ajde citamo se jos pa cemo da se dogovorimo mozda oko varijante da mi malo objasnis instal shield. Hvala ti.

Pozdrav!
Ma batali InstallShield. Jes' da ima gomilu mogucnosti, ali je za iskoriscenje najveceg dela potrebno uciti skript za IS. Pretpostavljam da tebi ne treba nista komplikovano, a za to je ViseInstaller bogom dan.

Crni je napisao(la):
Ma batali InstallShield. Jes' da ima gomilu mogucnosti, ali je za iskoriscenje najveceg dela potrebno uciti skript za IS. Pretpostavljam da tebi ne treba nista komplikovano, a za to je ViseInstaller bogom dan.

Odakle da skinem doticni? (i ono kao......crack na pm...:beat: )

Nego, bojim se da nije u tome problem.....nije mi logicno da program ne moze da cita dll-ove koji su ocigledno prisutni zbog instalera? Nije li njegova funkcija da ih tu kopira i eventualno da registruje i sl?

Pozdrav!

kreiranje instalacija sa install shieldom je krajnje jednostavno i brzo, svega par minuta i nema greske. pretpostavljam da je viseinstall takodje dobar, ali install shield je u njmanju ruku komplikovan kai i viseinstall.....

legend je napisao(la):
kreiranje instalacija sa install shieldom je krajnje jednostavno i brzo, svega par minuta i nema greske. pretpostavljam da je viseinstall takodje dobar, ali install shield je u njmanju ruku komplikovan kai i viseinstall.....
Kao prvo, izvinjavam se na gresci, jer je u pitanju WiseInstaller, a ne ViseInstaller, a kao drugo imam utisak (mozda gresim) da ga nisi koristio jer je daleko lakse i brze napraviti instalaciju u njemu nego u InstallShield-u (veruj mi, koristio sam oba).

Za Luku:
Sto se Package & Deployment wizard-a tice poznato je da on mnogo voli da brlja, narocito oko registrovnja dll-ova, pa je bolje koristiti za to neku alternativu.
Sto se tice download-a istih to ide vec malo teze, jer linkovi sa kojih sam ja to davno skinuo verovatno vise nisu aktuelni, a novi se tesko nalaze (da pojasnim, retki su sajtovi sa kojih se to moze skinuti, a da nije demo verzija). Ako ti nesto znaci imas na jednom poznatom sajtu Setup Factory koji nije los (ako te zanima, a nisi vidovit poslacu ti adresu).

Crni je napisao(la):
Ako ti nesto znaci imas na jednom poznatom sajtu Setup Factory koji nije los (ako te zanima, a nisi vidovit poslacu ti adresu).

Javlja mi se.......:D :D

Evo upravo skidam....7,79mb pa cemo da vidimo sta ce da ispadne...

Pozdrav!

Bingo........program je pun pogodak! cheers

Jedino sto moj program idalje ne radi!!!!! :boom: :mad:

E sad......registrovanje dll-ova......

Iskreno ne znam kako da u doticnom programu podesim da on dll-ove registruje i sl. Tj, ocigledno moram rucno da ubacim sve activex kontrole, dll-ove i druga cuda.....

Jos cu malo da se patim pa se javljam....

Inace, onome ko ima 2000, XP trebalo bi da radi te sam i okacio setup na www.luka.co.sr/ed/ed120.zip

a jos program generise i serijske za instalaciju.....:) Milina ziva.....

Dakle iz sirokog dijapazona (dobro, ovo su samo neki):

ED93-H644-P536-D517
ED62-H782-P972-D658
ED78-H456-P197-D033
ED14-H101-P926-D396
ED77-H777-P274-D383
ED82-H264-P281-D514
ED99-H460-P058-D256
ED02-H755-P483-D777
ED11-H732-P745-D875
ED66-H050-P005-D081
ED65-H407-P518-D797
ED30-H055-P542-D301

Pozdrav!

Editovao by Ja......posto nisam uspeo da okacim program jer je drenikov server inace mnogo dobar...:boom:

Sutra cu valjda da budem bolje srece.

Pozdrav!

...vec postajem dosadan...uzmi installshield ...cheers

procitaj malo help...

luka.l je napisao(la):
E sad......registrovanje dll-ova......
Iskreno ne znam kako da u doticnom programu podesim da on dll-ove registruje i sl. Tj, ocigledno moram rucno da ubacim sve activex kontrole, dll-ove i druga cuda.....
Klikni 2x na zeljeni dll, pa cekiraj sta ti treba (registrovanje, shared dll, update ako je instalirana starija verzija, uslovi pod kojima se instalira u zavisnosti od verzije Win-a..... ma ima gomila, a mozes i za vise fajlova odjednom da podesis neke stvari).
Cackaj malo, pa ces provaliti - jednostavno je...

legend je napisao(la):
...vec postajem dosadan...uzmi installshield ...cheers
Ti bas ne odustajes :)
Ma ako mu treba nesto ozbiljnije nek proba vise, pa se opredeli za onaj koji mu najvise odgovara, a ovaj SetupFactory se lako nalazi i kratak je (kraci od IS-a).
Opet, postoje razne verzije IS-a, pa treba i na to obratiti paznju...

Crni je napisao(la):
Ti bas ne odustajes :)
Ma ako mu treba nesto ozbiljnije nek proba vise, pa se opredeli za onaj koji mu najvise odgovara, a ovaj SetupFactory se lako nalazi i kratak je (kraci od IS-a).
Opet, postoje razne verzije IS-a, pa treba i na to obratiti paznju...

Imam ja instal shield posto ide u okviru Visual Studia (radim u 6-ici). E sad ne znam koja je verzija ali bi trebalo da odgovara.
Gledam sad ovo ali ne znam kako bi isla sintaksa za Windows System dir. a ne %AppPath%

Pretpostavljam %WinSysPath% ...... Malo cu jos da cackam.....probacu instal shield.. :p ...jos malo......

Probacu i da okacim trenutno spakovani fajl ako vas zanima da vidite na sta sve to lici (pretpostavljam da bi trebalo da radi u 2K/XP).

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
Imam ja instal shield posto ide u okviru Visual Studia (radim u 6-ici). E sad ne znam koja je verzija ali bi trebalo da odgovara.
Gledam sad ovo ali ne znam kako bi isla sintaksa za Windows System dir. a ne %AppPath%

Pretpostavljam %WinSysPath% ...... Malo cu jos da cackam.....probacu instal shield.. :p ...jos malo......

Probacu i da okacim trenutno spakovani fajl ako vas zanima da vidite na sta sve to lici (pretpostavljam da bi trebalo da radi u 2K/XP).

Pozdrav!
Dugo nisam radio u IS-u, ali ako me secanje dobro sluzi %WinPath% je C:\Windows (ili vec gde se Win nalazi), a%SysPath% je C:\Windows\System (opet ako je tu instaliran Win98, a kod 2k/XP System32).
Inace, InstallShield postoji u vise verzija i vise distribucija:
-DemoShield se uglavnom koristi za AutoPlay instalacije igrica i programskih paketa
-InstallShield Normal/Pro/Enterprise za pravljenje instalacija koje imaju Setup.exe i gomilu CAB fajlova
-PackageForTheWeb je dodatak na ovaj gore i on sve to lepo spakuje u jedan samoraspakujuci fajl radi lakse distribucije (da ne bi moralo da se zip-uje) preko neta (na taj fazon je bio spakovan 3Dmark 2000/2001)
-InstallShield MSI pravi M$ instalacije sa msi extenzijom

Verzija koja se nalazi u VS-u je osakaceni InstallShield (Normal Edition) pravljen iskljucivo za Visual C++ (puna verzija ima i podrsku za import VB projekata).

Crni je napisao(la):
Dugo nisam radio u IS-u, ali ako me secanje dobro sluzi %WinPath% je C:\Windows (ili vec gde se Win nalazi), a%SysPath% je C:\Windows\System (opet ako je tu instaliran Win98, a kod 2k/XP System32).
Inace, InstallShield postoji u vise verzija i vise distribucija:
-DemoShield se uglavnom koristi za AutoPlay instalacije igrica i programskih paketa
-InstallShield Normal/Pro/Enterprise za pravljenje instalacija koje imaju Setup.exe i gomilu CAB fajlova
-PackageForTheWeb je dodatak na ovaj gore i on sve to lepo spakuje u jedan samoraspakujuci fajl radi lakse distribucije (da ne bi moralo da se zip-uje) preko neta (na taj fazon je bio spakovan 3Dmark 2000/2001)
-InstallShield MSI pravi M$ instalacije sa msi extenzijom

Verzija koja se nalazi u VS-u je osakaceni InstallShield (Normal Edition) pravljen iskljucivo za Visual C++ (puna verzija ima i podrsku za import VB projekata).

Na 95-ici i dalje ne radi (pretpostavljam i na 98-ici).......

Nasao sam syntax.... %SysDir%. Tacno je da kod ovih novijih sistema on dll-ove ubacuje u system32 ali posto nema takve opcije pretpostavljam da windows govori koji mu je default sistemski folder. E sad kao sto rekoh ono u 95-ici ne radi ali u XP-u radi (naravno nisam probao kod sebe... :p).

Nasao sam kako si mi rekao za registrovanje dll-ova i on to obavi ali cvrcak...

Inace, sto se tice onog problema sa onim mdac_typ.exe-om izgleda da na 98-ici moze da se resi (tj. bar sam ga ja resio) instaliranjem MS office-a XP posto on zahteva izvestan update sistema u kome je ukljucen naravno novi IE :D (ah M$$$...to je kljucno za rad office-a...:D) ali i podrska (ocigledno drugacija) za MS Access Databases...

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
Inace, sto se tice onog problema sa onim mdac_typ.exe-om izgleda da na 98-ici moze da se resi (tj. bar sam ga ja resio) instaliranjem MS office-a XP posto on zahteva izvestan update sistema u kome je ukljucen naravno novi IE :D (ah M$$$...to je kljucno za rad office-a...:D) ali i podrska (ocigledno drugacija) za MS Access Databases...
A sto lepo ne proveris koje sve tacno dll-ove koristi, pa i njih ne ukljucis u instalaciju ?
Postoje programcici tipa DependencyWalker i slicno...

Evo sad sam probao da skinem to tvoje cudo, pa da vidim u cemu je problem, ali je link mrtav :(
Ako ne resis problem, okaci ponovo, pa cu da skinem da vidim u cemu je problem...

Crni je napisao(la):
Evo sad sam probao da skinem to tvoje cudo, pa da vidim u cemu je problem, ali je link mrtav :(
Ako ne resis problem, okaci ponovo, pa cu da skinem da vidim u cemu je problem...

Ma probao sam ja da okacim tomilion puta ali uvek pukne protok posle 350kb uploadovanih. Imam osecaj da su ogranicili velicinu fajla koji se uploaduje.

Probacu jos jednom, a ako to ne uspe poslacu ti na mail.....

Inace, kazem opet, na XP-u radi (odnosno na tim novijim) ali na onima nece.

Videcu veceras da skinem program koji si spomenuo.

Pozdrav! :wave;

Videcu veceras da skinem program koji si spomenuo
Dependency Walker ne moras da skidas (imas ga u okviru Visual Studia kao alatku za C++) :)
Kao bolje alternative predlazem nesto od sledeceg:
-PEsx 1.53 (Free)
-ShowDep 3.0
-DLL Show 2000 5.0
Linkove potrazi na Google-u (moguce je da su se pojavile novije verzije)

Vrh Dno