Šta je novo?

Package & Deployment wizard....Win 98 i 95

Evo nesto sam kao cackao i vise ne prijavljuje gresku pri citanju DLL-a medjutim prijavljuje novu gresku.

Object variable or With block variable not set (Error 91). To se desava na 95-ici.

Medjutim izgleda da program nije radio ni na XP-u i da me je ortak pogresno obavestio. (Doduse blage veze sa racunarima nema, a njemu cim se pojavi splash screen znaci da program radi).

Ja cu sutra da probam sa ovim stanjem da instaliram to cudo na XP i 98-icu.

Da li postoji neka caka u pisanju koda kako bi bio kompatibilan i za starije sisteme ili sta? Pojma nemam vise. Vec sam skoro pred lazom...... :(

Object variable or With block variable not set (Error 91).
Znaci da si samo dimenzionisao promenljivu a nisi je instancirao iz odgovarajuce klase. Ili si zaboravio da napises
Set nesto = new Projekat.Klasa
ili tvoj paket nije uspeo da "odradi posao" pa potrebne klase i nema. Postavi ovde deo koda gde puca, ako ti nije problem.
Da li postoji neka caka u pisanju koda kako bi bio kompatibilan i za starije sisteme ili sta?
Ja programe razvijam na 2K i XP-u a izvrsavaju se na NT-u i 98.
Sve radi, samo sam imao problem sa common kontrolama i to se zavrsilo reinstalacijom NT-a.
Vec sam skoro pred lazom......
Ako nisi bio u vojsci onda pravac Laza :d

Crni je napisao(la):
Pa kakve sve primaju u vojsku, Lazini poznanici su zlato :D

Nazalost, imam zivi primer u porodici. :(

No, to sad nije bitno. Program puca pri radu sa bazom. Koristio sam ADODC kontrole.

Evo ti kod citave forme koja kada se pokrene izbaci gresku.

Inace program radi savrseno tamo gde ima VB instaliran. Ali vamo nece.

Pozdrav!

Sta je ovo u loadu forme????

Set grdDataGrid.DataSource = datPrimaryRS.Recordset("ChildCMD").UnderlyingValue

Kako ovo moze bilo gde da radi? Trebalo bi da stoji, pod uslovom da ti je datPrimaryRS ADODC kontrola na formi

Set grdDataGrid.DataSource = datPrimaryRS
Ispravi me ako gresim :wave;

luka.l je napisao(la):
Inace program radi savrseno tamo gde ima VB instaliran. Ali vamo nece.
Pa onda sigurno fali neki dll, ocx ili nesto slicno. Jesi li probao da pronadjes sa File Dependences programcicima sta sve koristi ?
Mozes dobar deo toga da vidis i u VB-u kroz module, tj. komponente koje koristi.

Crni je napisao(la):
Pa onda sigurno fali neki dll, ocx ili nesto slicno. Jesi li probao da pronadjes sa File Dependences programcicima sta sve koristi ?
Mozes dobar deo toga da vidis i u VB-u kroz module, tj. komponente koje koristi.

Video sam sta sve .exe fajl vuce od dll-ova za Dependency Walkerom ali mi on izbaci gomilu fajlova tipa kernel32.dll i slicno sto mi mnogo ne pomaze. Pokusacu sada malo nesto da optimizujem kod ali idalje ne razumem u cemu je problem.

Raniji projekti koji su bili slicnog tipa i koristili takodje ADODC kontrole radili su savrseno. Ovaj sada nece.

Pozdrav!

Vise sam smorio i sam sebe ali se nerviram. Programce je sasvim OK. Lepo vodi evidenciju diskova. Lep je i vizuelno i lak za koriscenje. Jedina mana mu je sto moras da platis 2000€ za MS VS da bi ga koristio. :( ctp;

aman luka, okaci ovde zip arhivu ili daj link do projekta i saljem ti instalacionu verziju za dan......

pozdrav.

luka.l je napisao(la):
Video sam sta sve .exe fajl vuce od dll-ova za Dependency Walkerom ali mi on izbaci gomilu fajlova tipa kernel32.dll i slicno sto mi mnogo ne pomaze.
Sistemom eliminacije izbaci sve sto pripada OS-u tipa kernel32.dll, user32.dll, explorer.exe...

Vrh Dno