Šta je novo?

Package and Deployment Wizard

bordzija

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2003
Poena
604
win 98, access XP
pokusao sam da napravim instalacionu verziju "nekog" programa u vb6. prilikom pravljenja instalacije pojavio mi se ovaj prozor. (slika Untitled-14.jpg)

nastavio sam sa pravljenjem instalacije, koju sam zavrsio. na formatizovanom hard-u samo sa win 98, pokrenem instalaciju i ona mi posle iskopiranih fajlova prijavi sledecu gresku. (slika Untitled-51.jpg)

ukoliko nastavim instalaciju prijavi mi jos nesto. (slika Untitled-52.jpg)

kad se opredelim za ok, racunar se restartuje, pokrenem ponovo instalaciju i sve protekne u redu.
program radi.

moze li nekako instalacija da se napravi normalno ili mora na ovaj nacin. ima li neki drugi program koji ce ovaj posao odraditi kako treba i bez gresaka.

Nigde ti ne prijavljuje gresku, ono su upozorenja:
1. Dependency information za common controls.
2. Instalira ADO data kontrolu.
3. Restartuje da bi update-ovao sistemske fajlove.
Mozes da koristis i neki drugi instalacioni program, ali je Package & Deployment wizard ipak besplatan (pod uslovom da imas licencu za VB :) ).

Inno Setup je odlicna besplatna i kompaktna alternativa, a link potrazi ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30153&postdays=0&postorder=asc&start=240

Problem sto se pravljenja instalacije tice je taj, sto mi prijavljuje gresku slika (greska1.jpg) ovi fajlovi nisu u racunaru, nema ih ni na cd-u, nisam ih nasao ni na netu.
Fajl msvcrt.dll mora da stoji u AppPath, u ovom slucaju instalacija protekne kako treba. Program funkcionise normalno ali problem nastaje kada treba da pokrenem opciju za stampanje izvestaja. Izvestaj sam radio u Crystal Report v-8.0.1.0 i greska koja se pojavi prilikom pokretanja stampanja je slika (greska2.jpg).
Kako da prevazidjem ovaj problem, a da nepravim izvestaj preko data report-a.
Video sam da postoje .dep fajlovi, imaju li oni neke veze sa ovim. u dep fajlovima se pojavljuju fajlovi iz slike (greska1.jpg).

Jeste taj Package je malo onako...na svoju ruku. :D
Meni je kad nekoliko puta prijavljivao ovakve glupave greske...pogotovo kad sam radio sa Crystal-om ....jednom mu je falio neki slican dll kao ovaj tvoj...i sta sam uradio...napravio ga..i radili je kao sat :mrgreen:
Znaci podmetni mu to sto trazi pa vidi da li ti radi program...
Pozdrav! :wave;

Fajl MSVCRT.dll je izgleda vezan za crystal report i zato se nalazi u instalaciji. problem sam hteo da resim i sa programom Inno, ali ja vec imam slican program tako da mi ni to nije pomoglo. Posto nisam uspeo problem da resim, zavrsio sam sa Data Report-om. Hvala svima.

Nazad
Vrh Dno