Šta je novo?

Pa dokle bre majstore!?!

pole je napisao(la):
I sada znam da kazem odlucno NE.

Grešiš. Kaži DA, ali uzmi 10% na sklapanje, savetovanje i troškove. Znanje je novac. Vreme takođe.

nidza je napisao(la):
Grešiš. Kaži DA, ali uzmi 10% na sklapanje, savetovanje i troškove. Znanje je novac. Vreme takođe.
Baš tako..a i kad god bih sklopio kofiguraciju ortaku za džabe (čitaj nabavne cene, pre PDVa), ili nekom poznaniku za neku sitnu lovu, bio me je maler samo tako. Uvek nešto fali. Kada god bi se lepo ugradio, ti kompovi bi radili evo već dve godine i nema brige. ;)
Majke mi postao sam sujeveran...a i počeo sam ortake i rođake da šaljem kod "konkurencije" ili bar kod kolege sa kojim radim. Brate ubijaju me posle od smaranja "a što ovo ovako a kod njega ovako" i sl. :wall: :mad:
Pozdrav. :wave:

Slazem se sa tobom nidzo

Odlucno NE je za ortakove ortake.........kojima ne mogu da naplatim.
Ortacima ne zelim da naplatim....... ne zato sto oni meni isto cine......... jer onda mi ne bi bili prijatelji, ali zato onim "prijateljima" (kada malo bolje razmislis........cekaj ja ovog lika znam samo maltene po vidjenju, ili on je ortakov ortak) ........kazes lepo cenu pa kud puklo.

Evo jedna kratka pricica:
Moj bivsi ortak-kolega-sef mi prica dogadjaj.......
Doso jedan od ovih poznatih "narodnjaka" kako u zemlji tako i u inostranstvu da mu se pravi sajt........ ustvari to naravno nije njegova ideja vec sedeli zajedno za stolom u nekoj varijanti pricali o poslovima i neko mu rece tipa pogledacu na tvom sajtu ili slicno.
A.......lik ono pa ja nemam sajt.........pa kako nemas...........pa nemam......... pa moras da imas..........gde ti zivis..........takvo je vreme..........
U svakom slucaju skapiraju da bi mogli da mu naprave sajt.........
Kazu mu idi registruj ime sajta jer ce ti neko uzeti pa ce ti traziti velike pare kada odlucis ako odlucis da ga otkupis......... i ovaj odmah 100 EUR posalje lika da mu to zavrsi. (Pazi sama ta informacija kosta........ posle kada sam pricao sa ortakom sto ga tu nisu rebnuli.........ali kasno Marko na Kosovo stize.........)

Lik mu to uradi.......i hvala bogu niko ga jos nije registrovao (sa .com na kraju) i dodje se do dela kada treba da se radi.......
Moj ortak treba da uradi php programiranje sajta a ovaj drugi sam dizajn i ostalo oko izbora hostinga, postavljanja itd.
Sajt je trebao biti napisan tako da ga obicna sekretarica moze update-ovati i da vodi celu evidenciju, forum valjda.......itd
I dogovore se da ne rebnu lika vec ajd za mesec dana posla da mu uzmu nekih lupam sada da li 400 EUR nisam siguran mozda cak i 600 EUR sto je za takav posao zgrabi i bezi. Suma nije ni bitna pa makar bila i 800 EUR...........zasto jer je lik poludeo kada su mu rekli koliko to treba da kosta........ pa ja mislio za 50 EUR da mi napravite, sta vi mislite da sam ja budala, koga vi....... itd.
----- Cekaj bre 50 EUR za mesec dana posla dvojce ljudi -----????????????

I lepo ti se oni tu rastanu.
Ortak mi je miran lik pa ga je iskulirao i nije se svadjao radi ostalih likova iz iste branse i potencijalnih saradnji, a i vidja lika redovno na poslu kojim se bavi.........

POENTA: Kada naplacujete svoj posao ukoliko znate koliko vredi Vas posao, cenite ga i vrsite odgovorno, tako da mozete reci svakom svojom celijom da ste ga uradili posteno, onda se i ne libite se da ga i naplatite isto tako. To je problem ljudi dobrih u necemu u ovoj zemlji (pa i intelektualnih poslova pretezno i to onih koji nisu opipljivi kao recimo napisani ugovor advokata itd. MADA SE I OVO MENJA) jer ih je blam da naplate nesto sto i sami ne cene.......... nekad ce Vam se desiti kao mom ortaku ali cete mozda i cesce lepo zaraditi i samim tim ceniti sebe, svoje znanje i ulozeni trud.

Mnogo ljudi to ceni. Ima i onih koji ne cene ali vi ste taj koji ih mora uveriti ili cak nauciti da to cene objasnivsi im delimicno problematiku........ znam da nekima ne vredi ali treba pokusati......
Koliko se puta samo desilo da ljudi kupe skuplju stvar samo zato sto se vode onim skuplje bolje a na kraju dobiju........bas ono sto su trazili.........hehehehehehe
Takodje konstantno raditi posao pod istim moralnim nacelima (gore napisanim) na duze staze donosi dobitak ........dobar glas .........a to je danas neprocenjivo.
Nazove te lik iz USA i kaze da te preporucio lik iz Nemacke, ili dobijete nakon sklopljenog posla lepu sumu a nakon toga jos i iskren i srdacan mail zadovoljnog kupca.........
To je samo jedna od satisfakcija.......... ostale dolaze kasnije........

Al sam postao mudroser..........hehehehehe
Necu vise.........obecavam

U svakom slucaju ja rekoh svoje.......
Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Ja sam postao u zadnje vreme kao onaj iz "Ministarstva osvete". Sastavljam konfiguraciju na papiru, ti kupi to ako oces, dozvoljavam minimalne izmene :).
Trenutno imam 7-8 masina iz blize i jos vise dalje okoline koje odrzavam za kontrauslugu. Necete verovati sta bi ljudi sve uradili za dzabe ciscenje od virusa ili neku (manju) popravku.

Nazad
Vrh Dno