Šta je novo?

p910i ili p990i

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Gde ima neki od doticnih telefona i shta preporucujete?

p 900 vidim da nema bash nigde,pa ako neko zna bilo bi super...

pozdrav

Moj savet ti je da preskocis p990i...katastrofalan telefon...vise mi je bio na punjacu nego u dzepu...tek sa poslednjom verzijom softwarea je postao podnosljivo brz....resetovao se non-stop...jedva ga se otarasio...:crash:

moj predlog: Nokia e60

Poslednja izmena:
Nokiu e60 nikako. Shiki ako uzimas za sebe ili za matorog, i nezalis para, obrati mi se covek mi nudio odlicnu ponudu za vrhunski uredjaj

Razlika u ceni izmedju ova dva telefona je velika,kao sto i sam znas,moj savet je da uzmes ako nadjes dobro ocuvan p910i...imao sam dve godine p910i,a imao sam kratko i p990 i nije mi se svideo...jos jedna stvar,touch screen je osetljiv,ako ti se pokvari,zamena kosta oko 100evra...tako da pazi ako uzimas polovan...

videh danas p990 za 380 evra,po meni je to skroz ok cena za takav aparat?

imao sam p900 josh kad je izasho,dadoh silne pare za njega i nisam bio odushevljen,nadam se da nije tako i sa ovim,ako ima josh negativnih utisaka definitivno cu ga zaobici?

2-3 ljudi me u roku od 10 dana pitalo "jel istina da je p990 losiji od p910".
Ne kapiram, odakle ta ideja ?
Novi ima wifi, bolji ekran, vise memorije, brzi je. Tu je i 3G ako nekome znaci + dve kamere.

Imao sam oba telefona, odlican je bio p910i ali je naslednik u svakom pogledu bolji.
Ne resetuje se, traje mu baterija vise od jednog dana ma koliko pricao i koristio gprs/wifi sto je bio rezultat koji je pravio i p910i.
Wireless ume de ubije bateriju u roku od par sati, medjutim siguran sam da ni p910i ne bi duze izdrzao.
p990 kosta mnogo, ali to nije telefon za obicnog korisnika. Kome treba tako nesto, samo Nokia E6x ili p990i.

Ja konkretno imam i E61 i P990i i svaki ima svoje dobre i lose strane. E61 je laksi za kucanje, ali vise volim da surgujem na p990. Sinhronizacija sa racunarom je bolja na Eriksonu, sto je nesto sto nisam mislio da se nikada nece dogoditi. Nokia ima bolje fore (kucanje poruke preko racunara i automatsko skidanje audio/video/slika) ali SE bolje radi osnovno, kontakte, taskove i alarme. Recimo, Nokia ne povlaci automatski generisane rodjendane i godisnjice iz Outlooka, vrlo glup i smarajuc problem za koga Nokia jos nije ponudila resenje.
OS vs. OS, cini mi se da je Nokia bolje ispeglala svoj Symbian, ali i Erik ima par svetlih momenata.
E61, ma koliko vecu bateriju imala takodje ne uspeva da prezivi 2 dana, kao ni p990. Jeste da duze traje, koji sat, ali dva dana je nedostizno za obojicu.

definitivno otpada,ipak da punim bateriju svaki dan mi je malo mrsko,a i otici ce pare na neshto drugo,videce se za koji dan,recimo za vikend😀

Uzimati p990, kada qtek9600 moze da se uzme po skoro istoj ceni je po meni žešće bacanje para!!!

Poslednja izmena:
pa to smo vec apsolvirali,ali znash koji su mi troshkovi,prema tome sacekace josh,neko bolje vreme😀

Uzimati p990, kada qtek9600 moze da se uzme po skoro istoj ceni je po meni žešće bacanje para!!!

Pretpostavicu da nisi koristio ni jedan od ovih telefona vec gledas specifikacije na papiru.
Tytn jeste mnogo mocniji, ali mene zanima, cemu to sluzi ?
Meni vise od onoga sto moze symbian ne treba, Windows platforma mi je smarajuce komplikovana, dok prednost biranja broja bez potrebe da izvlacim tastaturu i/ili nabadam tastere iscrtane po ekranu necu da pominjem.
Tytn je Pocket PC sa telefonom, p990 i E61 su telefoni sa mogucnostima PDA uredjaja.
Neuporedivo.

Btw. Tytn je kod nas 800+ evra

Poslednja izmena:
Pretpostavicu da nisi koristio ni jedan od ovih telefona vec gledas specifikacije na papiru.

Da budem iskren i nisam, ali sam fin period koristio q-tec 9100 koji je, složićeš se prilično sličan 9600 modelu, samo u svemu prilično lošiji!!! 9600 je idealan upravo zato što otklanja sve nedostatke pređašnjeg (400mhz procesor, bolja kamera i da netupim dalje)!!!

Tytn jeste mnogo mocniji, ali mene zanima, cemu to sluzi ?

Estetike radi i statusa u društvu 😉

Meni vise od onoga sto moze symbian ne treba, Windows platforma mi je smarajuce komplikovana, dok prednost biranja broja bez potrebe da izvlacim tastaturu i/ili nabadam tastere iscrtane po ekranu necu da pominjem.

I ja sam zadovoljan simbian sistemom i zato i nosim još uvek 6630 (par puta sam odlazio dalje, ali uvek se vratim), mada nemogu a da nekazem da i on ima svojih bubica! Da zaboravih reći da ti ekrani na dodir super rade i sa prstima, tako da nemoraš posezati za olovkom svaki put 😱)

Btw. Tytn je kod nas 800+ evra

Bez da ikoga reklamiram, ponuđen mi je po skoro duplo manjoj ceni i zato sam i hteo prijatelju šikiju ali i onome koji prodaje da izađem u susret!

Poslednja izmena:
D
Bez da ikoga reklamiram, ponuđen mi je po skoro duplo manjoj ceni i zato sam i hteo prijatelju šikiju ali i onome koji prodaje da izađem u susret!

I ja sam mnogo manje platio oba svoja telefona pa nisam te cene naveo kao relevantne 😉

Shiki nemoj da te 3puju bez veze, odkud ta ideja da se P990 puni jednom dnevno???? Meni i najgorem slucaju baterija traje 2 dana,a posto sam nabacio TOMTOM igram se sa BTom znaci bez sirenja dezinformacija(ko zna mozda je tako bilo sa starijim serijama, moguce). A
Shiki ako si hteo SE, slobodno ga kupi i neces imati nikakvih problema. A sto se tice brzine ima da se skine programcic koji skida animacije sa menija pa sve radi instant. Poz

Shiki nemoj da te 3puju bez veze, odkud ta ideja da se P990 puni jednom dnevno???? Meni i najgorem slucaju baterija traje 2 dana,a posto sam nabacio TOMTOM igram se sa BTom znaci bez sirenja dezinformacija(ko zna mozda je tako bilo sa starijim serijama, moguce). A
Shiki ako si hteo SE, slobodno ga kupi i neces imati nikakvih problema. A sto se tice brzine ima da se skine programcic koji skida animacije sa menija pa sve radi instant. Poz

Ja ga punim svako vece, ne moze da izdrzi drugi dan nikada.
Drugo, daj taj programcic.

Sale stvarno nemam pojma sto ti toliko traje, ja sam ga juce oko 6 ujutru skinuo sa punjaca, putovao sto znaci da mi je bt i tomtom bio upaljen nekih sat vremena i evo sad 11:10 baterija je na 31%.
A sto se tice programa pogledaj pm.

meni je p900 drzao 3 dana kad ga ne koristim za vise od dva sms-a i dva tri razgovora od par minuta, poklopac zatvoren svo vreme. Kad sam ga koristio za beleske, sinhronizaciju, BT, mp3 i to, onda je baterijala trajala oko 4-5 sati maksimalno.

I meni je baterija trajala dva dana na p990, ma koliko drndao po njemu,ali ipak traje kratko...trenutno imam e61 i prezadovoljan sam sa njim,moj savet i dalje stoji touch screen je osetljiv i ako nemas fotrolu i ako neces da razmisljas gde ga stavljas i u cemu ga nosis,ne uzimaj fon sa touchom...

I meni je baterija trajala dva dana na p990, ma koliko drndao po njemu,ali ipak traje kratko...trenutno imam e61 i prezadovoljan sam sa njim,moj savet i dalje stoji touch screen je osetljiv i ako nemas fotrolu i ako neces da razmisljas gde ga stavljas i u cemu ga nosis,ne uzimaj fon sa touchom...

Ma daj bre, ne pricaj kojesta.
Touch ili ne, kakve veze ima gde ga nosis. Jednako je sve to izdrzljivo.
Touch ima druge prednosti (mogucnosti) i mane (vidljivost i cena) i samo to treba razmatrati u touch/ne touch.

Nazad
Vrh Dno