Šta je novo?

p910i ili A1000 - pdf fajlovi - adobe reader

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Jos uvek imam mpx200 i razmisljam se dal da uzmem p910i ili A1000 . Treba mi telefon koji bi savrseno bio upotrebljiv za citanje velikih pdf fajlova. E sad i na mpx-u postoji gomila pdf readera al su svi oni totalno djubre i u vecini slucajeva potpuno ne upotrebljivi . Dovoljno je da pdf fajl bude malo veci i da ima vise slika i nema shanse - dok poucitava slike prodje zivot . Interesuje me koji od ova dva telefona bi trebao da bude bolji za tu svrhu - brzi - optimizovaniji - citljiviji - softverski podrzaniji - p910i ili A1000 ? Koliko sam video na adobe sajtu onu su izbacili symbian verziju readera al samo za nokiu !? Znaci interesuje me da li ova dva telefona korektno podrzavaju pdf format (zvanicnu verziju adobe readera za symbian) i dal mogu biti koriscenji za tu svrhu - ako mogu proverena iskustva - jer i mpx200 teoretski moze biti koriscen u tu svrhu pa nema shanse da je tako :) . Ako nijedan od ova dva ne moze - koji moze ? Uslov je da ima dobar poveci ekran ...

Haludza je napisao(la):
A jel ti nije frka da probas ? Mislim bas me interesuje - dal moze . Znaci ubaci bilo kakav pdf fajl sa slikama u fon (da fajl ima recimo 4-6 mega) i probaj da vidis kako radi . To bi trebalo da ti oduzme 5-10 min vremena ...

ok,nema problema,samo mi daj sa chime da otvorim pdf... ;)

haludza,de znam da mogu da otvorim pdf,kad nikad nisam imao potrebu za istim,probao sam da otvorim malopre pdf neki od 4mb i sporo je,barem meni(ucitava sigurno ceo minut!) i "prekida" malo kad se skroluje...

Ne ucitava sporo, ja cesto koristim tu opciju, i odlicno radi. Ne vidim sta ce ti A1000 pored p910i...? Evo upravo sam otvorio jedan *.pdf od 3.2 MB i otvorio se za nesto manje od 10 sekundi. Nema seckanja nikakvog.

@Ays

Idi neka ti stave novi softver, ili ga skini sa SE sajta, i sve ce da ti sljaka kao leptiric.

E hvala - samo mi reci dal taj pdf koji si otvarao ima i slike - posto na reskaliranje slika najvise trosi vremena pa zato moj mpx 200 secka i ucitava godinama . Ako radi pdf + ekran bi kod p910i trebao da je ok onda bi citanje e-bookova - tutorijala na tom fonu trebalo da je skroz upotrebljivo . Jel ga koristis bas za citanje ili cisto da pregledas neki pdf fajl ?

@AyS

Pa....zvanicni sajt sonyericssona i onda download sekcija - software...?!!

@haludza

Ovaj pdf sto sam ja otvarao imao je dve tri slike. Koristim ga samo za pregled, slova su prilicno sitna po defaultu, ali naravno mozes da uvelicas i prilagodis to svom vidu. Nije bas narociti zgodno u smislu funkcionalnosti i vecih tekstova ali je svakako upotrebljivo.

Pretpostavljam da Haludzi moj savet neće pomoći, prošlo je dosta vremena, ali ako se još neko dvoumi da li da kupuje ovaj ili onaj telefon zbog pdf-a, moj savet je da odstanu od te ideje :) P910 imam godinu i po dana i često sam znao otvoriti neki pdf, ali ma koliko je ovaj ekran velik, ipak nije za pdf fajlove (tj. nije za neku ozbiljnu upotrebu bilo koje vrste).
Radi odlično ako ćeš da otvaraš neki e-book, gde telefon može da ispreseca text (da ga wrapuje), ali ukoliko otvaraš neke CV-jeve, manuale, časopise (pogotovo ako ih pre toga nisi video na kompjuteru, pa ne znaš kako to zaista izgleda), zaboravi. Jeste dobro za slučaj nužde, ali samo tada. Za neku svakodnevnu upotrebu nije zahvalno. I koči pomalo, trza, dok skroluješ dokument koji je ili velik ili ima u sebi fotke..ali to je i normalno.

Definitivno se slazem sa VOYAGER. Imam P910 vec dugo i to je genijalan telefon, ali sa PDF fajlovima se mnogo bolje nose PocketPC sa Windowsom. Dakle kupi nesto sa Windowsom ako mozes to ce ti najbolje raditi sa PDF fajlovima, a imas i adobe Reader za PocketPC i Win koji savrseno radi.

Brate de ovo iskopa :) - odavno sam ja presao na pocket pc - ETEN M600 koji ne da otvara pdf fajove - nego brze nego moj deskop pc :) .. A sto me posebno odusevilo je program za citanje CHM fajlova.. Eeeee kako to dobro radi - savrseno.. Recimo help fajl od 3dmaxa od 40MB otvara ali neverovatno - kao deskop PC.. Neverovatno.. Pretraga - trenutna - ma neverovatno..

slazem se da win otvara mnogo lakse pdf od symbian'a...ali kad se pogleda da p910 radi na ARM'ov cpu od jadnih 115Mhz to i nije tako lose dok recimo ETEN radi na Samsung-400Mhz i to je vec prica za sebe:crash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno