Svaka cast na postu . Mozes da poredis kako tebi odgovara.
Na tarabi pisalo p... pa jedan odro k...
Cinjenica je da su to dobre ploce.
Realno je da je asus P5Q naj slabija verzija P45
A sta su
P5Q-SE, P5Q-Se-Plus, P5Q-Se2 !? Jesu li to jace ploce od
P5Q?

Najslabija velis e sad si me bas zasmejao! Ne postoje 10 vrsta P45 nego jedan jedini!

To sto ti volis da imas plocu sa poduzim fancy nazvom i dodatnim glupostima koji ti "mozda" i nekad zatrebaju i mislis da si dobio uz to bolji chip-set- P45 Super-Extra-Turbo to je simpaticno! Da si rekao za P5Q-Deluxe ili premium (16 fazno napajanje) to bi i moglo da lici na nesto ali ovako...
P5Q je punokrvni P45 bez dodatnih i meni nepotrebnih stvari ! Mercedes sa neophodnom klimom, ABS-om ali bez zatamnjenih stakala, sirokih felni, 16 zvucnika i ostalih perverzija! Ploca koja jedina ima 3xPCI slota i nema crossfireX (iz te serije ako zanemarimo SE)! Koji su tvoji parametri za poredjenje? Cena ploce? Daj prosvetli me? Sta to tvoja ploca ima sto nema P5Q a nije receno vec!? Mozes li da izgooglas?

Rado cu te saslusati!
i nije neki OC ako ce da stavi neki CPU od 50eur OK.
A ti si vidim stavio CPU od 150 EU i treba ti FSB 4x500 (2000) za E5200 (800fsb)! :d Smesno...
Vrlo slab FSB potencijal cak su se ljudi zalili i na skuplji P5Q-pro NEMERE DO 500 FSB.
Dok P45-UD3R ide daleko preko 500 sto se po meni meri sa P5Q-E koji je takodje odlican za OC .
A ti nam to spontano prenosis svoja iskustva sa P5Q-E a pri tom
NISI imao 5PQ i zivis u ubedjenju da su to 2 ploce iz razlicitih klasa? Jesi li svestan sta ti mantras napamet!?

To su dve skoro identicne ploce sa istim kondenzatorima, naponskim jedinicama itd... Razlika je samo u dodatnoj opremi!
Ako malo odes na pravo mesto gde se skupljaju informacije a ne po ASUS marketing sajtovima,Sk i sl. znao bi da je i BIOS kod UD3R vrlo kompleksan kao kod vrhunskih OC ploca.
Da frikovi koji OCuju ne koriste P5Q vec P5Q-E , deluxe i naravno UD3R i jace verzije.....
A nas ovde zanima kompleksan bios koji je jelte kod P5Q veoma prost-prostoprosiren!
Ti sebi uzmi P5Q a ja cu da vozim UD3R.
btw.
IMao sam P5Q-E od 115eur kad je to bilo hot proizvod i kad je taj P5Q bio 89Eur u Atomu i nista ne pricam napamet i potpisujem da je UD3R stabilnija ploca bar u mojim slucajevima. :banana::banana::banana:
Pozdrav
@Boji da ostavimo tarabe i te palanacke fore, nego malo cinjenica... Mozda je P5Q bio i 10 eu za tebe to nas ne zanima ... Potpisuj ti i dalje, ali razlika u ceni izmedju obe ploce je u vecini radnji na akademskom nivou!
100-200Din. tako da ti zivi u ubedjenju da si kupio nesto fantasticno, najkvalitetnije, vrhunsko, a da ostali nemaju pojma i da je UD3R ploca jedino sto valja za tvoj E5200 R0...:wave:
Obe ploce majstore imaju isti chip set i za obe imas kako ti kazes "frikova" kojima idu ploce preko 500fsb! Svaki E5200 ide na 3.5ghz a na svakoj boljoj ploci tu i tamo nijanse su u pitanju a ne "rekla-kazala"! A tvoj E5200 drzi na 500FSB i neka ti radi na 6000MHZ(500x12.5) :d Elem jako bitna stvar u zivotu...
PS. Ja sam pisao o
realnim potrebama i ergonomiji ploca ako nisi primetio, o nacinu specifikacije kondenzatora itd... Mada nisi ti primetio puno toga... Ne zameram... Samo ti gledaj sto duze oznake i cene ploca, chitaj na "pravom mestu" sta kazu frikovi, a ja cu i dalje voditi racuna o mojim
realnim potrebama...

Pozdrav!