Šta je novo?

P5PL2-E i P5ND2 SE OC.

pageboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
P5 Asus P5PL2-E, S775,Intel 945,FSB1066,4xDDR2 533 Dual,PCI-Ex16,2xPCI-Ex1,3xPCI,1xIDE,4xSATAII,SB5.1,GLAN +

Ova ploca ima cenu od oko 55€ pa me interesuje da li neko ima istu i kakav joj je OC. potencijal. Znam da je bolje uzeti cipset 965 ali nemam toliko novaca a planirani procesor je 2140 koji ima sada cenu od 63€ u maloprodaji...
Ima i solucija ali sa nvidia cipom a istom cenom Asus P5ND2 SE,Nvidia Crush19 Ultra

Molim za pomoc one koji imaju iskustva sa doticnim plocama....

Nisam siguran da hoću amd-a pa jurim intela jer ako se 2140 nasvira na bar priblizno 3 gigaherca radice mnogo brze a pri tome nemislim na igrice nego na neke druge programe, vmware naprimer....

Nvidia-ini ploce sa nForce4 IE cipset-om su poznate po slabom overclock-u dok je ova druga ploca sa 945pl cipset-om meni nepoznanica ali imajuci u vidu da dosta 945p ploca tesko plelaze magistralu od 300 Mhz odgovor se sam namece. Inace sam i ja u potrazi za nekom jeftinom plocom koja ce u kombinaciji sa 2140 omoguciti rad barem na nekih 2,5 Ghz, pa ako neko ima predlog ...

Video sam jos jedan interesantan model a sa pristupacnom cenom ASUS P5B-MX ~60€
Koliko sam video prima i quad procesore ali je malo siromasniji za pci slotove...

Šta si na kraju uradio? Jesi li uzeo neku od ovih ploča? I ja sam zainteresovan za neku ovakvu kombinaciju...

Pozdrav

uzeo sam p5pl2-e u paru sa E2140...e sad vidi ne da sam zadovoljan vec sam prezadovoljan :,,: kostalo me je oko 125€ ali mogu vam reci da se ladno klokuje na 3.2gh...Igrao sam se 2-3 sata i nije ni stucnulo...svaka preporuka ;)

A šta si uzeo od memorije i napajanja?

Nista od egzotike...obican kingston 1g 667 , a napajanje je neko staro verovatno jnc :) 400w , bar tako pise. Cak nije ni sa 24 pina vec sa 20 tj. obicno atx napajanje i radi :)

uzeo sam p5pl2-e u paru sa E2140...e sad vidi ne da sam zadovoljan vec sam prezadovoljan :,,: kostalo me je oko 125€ ali mogu vam reci da se ladno klokuje na 3.2gh...Igrao sam se 2-3 sata i nije ni stucnulo...svaka preporuka ;)

Svakako preporuka za ovu plocu,ja je imam u paru sa E2160 ,fleshnes Bios i podrzava ram do 800MHz:D
Procesor nisam klokovao jer ne znam kako:S:pa ako ima negde tutorijal kako to da uradim mogu vam javiti kako se pokazuje i sa klokovanim procesorom:wave:

Inace ja sam moju plocu Asus P5PL2-E kupio za 4540 din. i procesor E2160 za 6500 din.Garancija i na plocu i na procesor je 3 godine.

Necu napisati u kojoj radnji da ne bude reklama,ako nekoga zanima neka mi posalje private.

Samo kupi i uživaj...nema ništa jeftinije a da je ovako jako...
Ako te nesto jos interesuje samo pitaj.:type:

A P5LD2 SE C? Čini mi se da je bolja jer prihvata 4GB memorije?

jta je napisao(la):
Cao!

videh da si na forumu uspeo da overklokujes na toj ploci 2140 na cak 3.2ghz

jel to standardan overcock za svaki primerak procesora ili si ti birao bolji?

da li bi mogo da mi objasnis kako si to upeo (koje podesavanja u biosu) posto bi onda hteo uskoro da pazarim tu istu konfiguraciju (plocu ,proc, ram)

Hvala puno unapred :banana::D

Nista od komponenti nisam birao...Procesoru sam podigao FSB na 400 i memoriju stavio na ddr800 i bez dizanja napona sa BOX kulerom radio sam jedno popodne...sutradan sam spustio malo takt procesora jer je kuler previse bucan.

Znam, znam, nego pitam da to možda nije bolje rešenje? Ipak je samo P5LD2 SE, bez ovog C, moja greška...

Poslednja izmena:
Sa P5ld2 SE ne dobijas nista vise sem jedng L manje. Ploce su apsolutno identicne!

Nista od komponenti nisam birao...Procesoru sam podigao FSB na 400 i memoriju stavio na ddr800 i bez dizanja napona sa BOX kulerom radio sam jedno popodne...sutradan sam spustio malo takt procesora jer je kuler previse bucan.

Ne verujem ti da si p5pl2 uspeo da naguras na 400 MHz, pogotovu sa obicnim jnc napajanjem. Ja sam retko kada uspevao 333 na p5pl2. Ajde daj neki screen shot.

Poslednja izmena:
A jesi li ti to pokusavao sa tvojim 915 procesorom ili sa c2d ?

Kao sto rece Luckies, daj neki screen shot!!?

Ako ta ploca moze na 400MHz onda je to idealna "sirotinjska" kombinacija za 3GHz.
CPU+MB (2140+p5pl2-e) kosta kao X2 3600+ i npr. 690G ploca...

Daj shot-ke

ako je to uspeo sa 945 chipsetom onda svi mi sa 965 mozemo u kantu za smece sa njom :bottle::wall:

Evo jedne slicice sa fsb od 358 sto daje procesoru brzinu od 2867 Mhz na def. naponu....
Za 400 fsb me mrzi da vracam ide disk unutra jer sam mu obrisao windows. Sve preko 358 mi nevidi sata disk koji je inace wd250aaks...radi komp ali jednostavno nevidi boot...sa ide sam koliko se secam isao negde do ~405-410. Ako neko zna kako da namestim da mi vidi sata disk neka kaze.

Prilozi

• 358.JPG
    358.JPG
    125.8 KB · Pregleda: 184
ne znam...... :d

evo mrzelo me da dizem windows preko IDE diska pa sam podigao sistem preko erd commandera i napravio sliku...nazalost posto je preko erda cpu-z nije mogao da procita mnozioc i fsb ali sobzirom da znate da je mnozioc na E2140 8x a procesor kao sto se vidi na slici radi na 3.2g nije tesko zakljuciti da je FSB = 400... :d

:zgran:

Prilozi

• FSB 400.jpg
    FSB 400.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 128
ja napisah nesto al eto nije se pojavilo pa ajde da ponovim .... nasao sam odgovor na sajtu western digitala :
Question
Why is my Serial ATA hard drive not detected or unstable if the computer system is being overclocked?

Answer
Problem:
The Serial ATA hard drive becomes unstable or unrecognized after overclocking the PCI, AGP, or FSB frequencies.

Cause:
This is caused because the Serial ATA controller is linked (connected to the same data bus) with the PCI, AGP, or FSB data bus. The Serial ATA chip runs at a 100MHz frequency. If this chip is accidentally overclocked over this 100MHz frequency, the chip will not function reliably or at all.

Resolution:
Reverting the frequency of the PCI, AGP, or FSB bus back to default will resolve the issue. For more information about this issue, please contact your motherboard or computer manufacturer.

A sto se tice FSB-a od 400MHZ evo i slike...podigao sam ERD Commander i uslikao...nevidi se mnozioc ali se zna da E2140 ima 8x :d

Prilozi

• FSB 400.jpg
    FSB 400.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 95
dzaba fsb 400 ako ne moze da se koristi.....

E pa tu sam te cekao... ;)

358 je maximalni FSB koji sam ja useo da doguram sa p5pl2 i p5ld2 i 945 cipsetom uopste, to je btw i wall za moju plocu, i to u kombinaciji sa svakakvim procesorima, od pentiuma 4, D, E i C2d.
za 358 ok, ali 400 ne verujem, stvarno, osim ako te nije bas ukenj*o primerak ploce, sto je vrlo malo moguce...
Druga vrlo bitna stvar je uoptrebljivost i stabilnost racunara pri tolikom OC na 945 cipsetu, znaci nije bitno da ukljucis racunar i podignes OS na takvom fsb-u nego je bitno da racunar bude stabilan, inace od tog OC-a nemas nikakvu korist!
Slozises se sigurno i u matematiku: 400-358=42 MHz * 10 (recimo neki cpu sa 10 mnoziocem kao npr c2d 4400) = 420 MHz. 420 MHz razlike, pogotovu kod c2d i njegovih derivata uopste nije mala razlika, ni u kloku ni u performansama!!! Tvoj cpu bi tada radio na skoro 3.3GHz....

EDIT: Sada sam tek video drugu stranu posta, i sa nevericom gledam slike..... Ne znam, svaka cast.... Nisam uopste pametan sada....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno