Šta je novo?

P55/i5-750 Konfiguracija

TheBigBang

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.12.2007
Poena
169
Čekajući da odradim,preko leta,upgrade@q9550 u medjuvremenu se pojaviše P55/i5-750 novotarije.Elem..i sada,opet u agoniji,šta uzeti a zadovoljiti kriterijume ograničenja u specifikacijama performansi novopristiglih komponenti,kao i lične,svakako..:eyebrows:

Odluka je pala na sledeće:

CUP: Intel i5-750

MB: ASUS P7P 55D (opciono ASUS P7P 55D EVO,zbog duplih LAN i Firewire konekcija)

RAM:
GEIL
6GB (3x2GB) 1066MHz DDR3 (o/c@1333MHz)
6GB (3x2GB) 1333MHz DDR3 (o/c@ nešto višu frekvenciju 1600MHz,ako je moguće)
bez podizanja napona preko 1.7-1.8V),jer Intel tako kaše,da ne ulazimo u crvenu zonu:cigar:

CPU bih za početak hladio cooler-om iz box-a,dok se ne sazna koji od renominarnijih paše na i5 i 1156socket.
Za početak bih sve držao na default frekvencijama,ali čim pronadjem odgovarajući cooler,probaću o/c@4+GHz:bottle:

Konfiguracija nije za igranje(već za posao),ali ne znači da se u dual boot sistemu neću oprobati u nekim od aktuelnih gaming naslova:smackbum: (to kad odlučim koju od ATI/nVidia /u single PCIex16/grafičku da uzmem,kao i u obaveznom konzimiranju HD/BluRay formata :,,:

PSU je Tt Toughpower Cable Management @700W.

Poslednja izmena:
Sve je to super. Svaki ce ici na 4GHz a to ti je odlicna ploca. Jedino sta si trebao da se informises je da i5 ima dual chanel kako da ti ti paketi 3x2GB memorije nece biti potrebni. Juri 2x2x2GB :D
Bitno je da bude low voltagei bilo bi pozeljno da bude cl7. Vidi moju iz potpisa, sada je na 1700MHz cl7, moze jos, nije frka ali eto ti preporuka da je uzmes.

Nisam siguran da ce to bas tako da radi ;)
Kupis lepo 2x2GB pa kad ti bude zafalilo kupis jos 2x2GB i miran si.

zdravo svima,

treba mi mala pomoc vezano za memoriju i p55 ud4 plocu . Verujem da ce i drugima biti od koristi moj problem. Narucio sam kingston 1600mhz cl9 1.7 ddr3 ram. Posto ploca podrzava 1.5v memoriju koliko je pametno podizati voltazu i da li ce sistem stabilno raditi u tom slucaju. Da li da se upustam u tu avanturu ili da prodajem memoriju :(

Poslednja izmena:
nece ploci nista faliti stavi na 1.6v posto je 1.65 granica koju nebi trebalo prelaziti kako intel kaze zato sto moze da se osteti mem kontroler koji se nalazi u CPU

Meni treba Geil na 2133 mhz da stigne.Gore pomenuti.Sad me plasi to sto pishu da se dosta kvari Geil ,mada ne znam da li se to odnosi i na ovaj model(2x2 gb 2133mhz).Sta vi mislite o tome?

Vrh Dno