Šta je novo?

P55 Extreme Overclockers: Check your sockets!

ivanza

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
319
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661&p=1

http://www.anandtech.com/Gallery.aspx?id=517

burnedpadS.jpg

burnsocketS.jpg

WTF!?:zgran:

Srce me zabole kad sam ovo video :( Definitivno necu dizati klok preko 5GHz :p

Vec dugi niz godina nisam aktivno u hardverskim vodama, tako da sam tek zadnjim updateom mog racunara video ovu vrstu soketa. Prva reakcija mi je bila - :zgran::zgran::zgran: UZAS!!! Nista nisam bolje odreagovao ni na stock kuler :wall:

Nekad se bre znalo - tutnes iglice u rupice (ili stap u slot), nategnes oprugu na kuleru i - UDRI :p

E svasta.

"Tata spalio Djenku!"

A sad ozbiljno - moraju da nadju reshenje za ovaj problem, jer ako krene neshto ovako da se deshava sa procesorima koji nisu overclockovani, to ce biti strava i uzas...

Izgleda da hoce da rikne i pri manjem OC-u od 5ghz.:crash:

The third try is supposed to be charmed, but it wasn’t for MSI. The P55-CD53 blew out one power phase at a mere 1.36V under full CPU load. However, the circumstances surrounding that failure are a little more interesting, since a 0.371V offset voltage was required to get the system to boot at 1.44V, where the load of eight Prime95 threads pulled its voltage down to 1.36V. It stayed at 1.36V for several minutes before the failure occurred.

http://www.tomshardware.com/reviews/budget-p55-motherboard,2436-15.html

pa ovo je matoro, zna se odavno o ovom problemu na XS

Zanimljivo je da je i na Gigabyte ploci istopljeno isto cose kao i na gore prilozenim slikama gde nije sigurno Gigabyte u pitanju ali po boji ploce lici na Asus.

Poslednja izmena:
Prvi macici se u vodu bacaju. :)

Ja sam video dosta stvar ali ovo je top topova....normalno je da maticna spali procesor, ali da procesor spali maticnu to je poslo za rukom samo Intelu...hahaahahahaahahah

Sada sem izbora proizvodjaca ploce treba voditi racuna i o proizvodjacu socketa... ccccc... kuda ide ovaj svet :p

Upravo sam poslao pitanje gigabyte-u u vezi sa ovom temom i cekam odgovor, pa cu ga post-ovati ovde. Masina je iz potpisa, sad i ne smem da klokujem da ne s..bem nesto.

OFF: mali off, ali ima neke veze sa temom. Attachment - ako novi everest ne laze.
Ovo je turbo boost na oko 3.55 GHz dok kaspersky skenira :zgran: Sta li ce biti kad se klokne pa testira stabilnost?

Prilozi

• everest1.jpg
    everest1.jpg
    156.5 KB · Pregleda: 84
evga koristi LOTES socket, kod njih nema takvog problema

nnnikola nesko da ce napon od 1.18V istopiti socket

Poslednja izmena:
nisam mislio na napon vec na 130 ampera. Mada pitanje je sta je sigurno posto ni 1.36 (toms hardware) nije. Na xtremesystemsu (a mozda i nije taj forum, sorry) juce sam video da su merili, i na 140-150 A spalili silne ploce. Prema njihovim recima sva ta silna struja ide preko jednog pina na socketu :wave:

Poslednja izmena:
Naravno, fazon im nije uspeo jer je u pitanju los inzinjering :)

@chupo92
Nije fazon, problem realno postoji kao i moja bujna masta:D
@mcrazy
Upravo tako:)

Evo kao sto sam i obecao: vratise mi mejl i ja ga postujem ovde.

Nema nista od garancije ili bilo cega ako se socket istopi. Bas su lepo izbegli da odgovore na pitanje da li je moguce da se tako nesto desi. Svu reklamu i svaki aspekt svoje najskuplje ploce bacaju na overclock mogucnosti, a kad treba pokriti tu pricu onda je svaki (pa makar i veoma mali ~4 GHz) overclock dovoljan da se ne uvazi garancija. Mislim jasno mi je to, ali napomenuo sam da bi se radilo o normalnim naponima i temperaturama.

Jos mi na kraju nije jasno jel su se oni to zeznuli pa napisali 'any result caused by system overcooking' sa naglaskom na overcooking, ili stvarno to misle. To bi prema meni znacilo da svako topljenje socketa, pa makar i bez klokovanja (na default podesavanjima) ne podleze garanciji.

U svakom slucaju f*ck you gigabyte, a ja sam pop*zdeo. A moderatori neka brisu ako prethodna recenica ne podleze pravilima

Prilozi

• gigabyte.jpg
    gigabyte.jpg
    262.7 KB · Pregleda: 83
LOL :laugh:

Meni nisu još odgovorili na mejl poslat u aprilu vezan za grešku u CMOS logici (sat izgubi par minuta dnevno).

Lično sumnjam da će bilo koji proizvođač dati garanciju na oštećen socket, jer su šanse da se u regularnom radu istopi mizerne, a svi znamo da se klokovanjem gubi garancija (bar na papiru).

A koja je onda poenta da naprave OC gugme na ploci ako nece uvaziti garanciju u slucaju da ga stisnes (par puta)?!? To je vec cist bezobrazluk.

Mada i cela ta prica mi malo cudno mirise ali nema veze. Na 5.2GHz i 1.7V su stvarno realno dobre sanse da nesto posustane od komponenti

Nećeš izgubiti garanciju ako par puta pritisneš OC dugme, ali ako budeš silovao mašinu mesarskim naponima, velika je verovatnoća da hoćeš.

Jeste greška na njihovoj strani, ali budimo realni, garancija ne podleže za oštećenja nastala OC'ovanjem.

Evo poslah im jos jedan. Sad ih eksplicitno pitam da li to moze da se desi i u normalnom radu. Mada verujem da ce mi opet diplomatski odgovoriti i da ce njihov mejl ponovo sadrzati od 0 do 0.1 % korisnih informacija :S:

Ahh kakva tragedija,
posto su se i5/i7 1156 procesori razgrabili po Srbiji,
trenutno ih ima da im se ni broj nezna tacno, ali pouzdano se zna da su to enormne kolicine i CPU-a i Motherboard-a,
i svi koji su kupljeni su clockovani na 5+ Ghz
i svi su na cascade ili LN2 (u najgorem slucaju na dry ice-u) ovo je stvarno strasan udarac za sve kupce i5/i7 1156 u svetu a pogotovo u Srbiji !

Nas potparol za stampu je kontaktirao kompaniju Intel i oni su svesni cinjenice da se u Srbiji koristi samo cascade, LN2 i dry ice kao hladjenje CPU-a,
i da je svaki kupac u Srbiji extreme overclocker,
tako da ce oni izici u susret svim kupcima i5/i7 1156, te ce biti vracena lova i svi ce dobiti eng.sample CPU i Motherboard po izboru kao satisfakciju.

Intel nas je uputio na site hwbot-a gde se jasno moze videti da su svi procesori zajedno sa maticnim plocama izgoreli i da ni nema rezultata za i5/i7 1156
tako da ce se to i brisati iz daljnjeg takmicenja kao kategorija na hwbot-u, a uvedena je nova kategorija za doticne CPU - MB: Ko ce brze spaliti CPU/MB socket 1156.

Intel se jos jednom izvinjava svim kupcima i5/i7 1156 u svetu a pogotovo u Srbiji i moli ih za razumevanje.

Intel President and CEO Paul Otellini

P.S. Nas Centralni komitet bi istu stvar uradio i istu pricu ispricao i da je AMD u pitanju da nebi bilo nesporazuma, jer ako je jedna budala spalila CPU/MB ocito da ima problem sam sa samim sobom i svojim OC-om ali mislim da to generalno nije nas problem.

:laugh::laugh: :D:D:D

Svaka cast. Nego ti si sigurno znao za sve ovo ranije i na vreme prodao svoj i5 :)
:wave:

Nazad
Vrh Dno