Šta je novo?

P4 procesor nadogradnja???

Adi

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
619
Pozdrav svima!
Imam pitanje. Da li ima nekog znacajnijeg efekta ili ima li smisla kupiti P4 procesor na 3.06 ako vec imas P4 na 2.4. Platforma je i845PE ploca, DDR 330. Da li se ubacivanjem ovog jaceg procesora postize nesto u realnom radu ili bi to bilo samo bacanje para na slicne mogucnosti koje racunar sa P4 na 2.4 vec ima!

Pozdrav type;

Pa zavisi od brzine magistrale starog i novog procesora, ali taj brzi ce ti verovatno pomoci samo da dobijes bolje rezultate u testovima i da ti igrice rade u rezolucijama koje ti nisu potrebne...
Zakljucak : Ako dobro sljaka nemoj da menjas...

Poz.

Cisto bacanje para !

P4 procesor

Da i ja mislim da mi nebi nesto previse uticalo na realni rad racunara sobzirom da i jedan i drugi procesor rade na FSB 533, mozda prelazak na FSB 800 ima nekog smisla ali onda moram menjati i plocu i memoriju i procesor sto bas sada i nije neophodno. Takodje mislim da je bolje da sacekam 64 bitne platforme sto ce ustvariti znacajnije promenuti snagu racunara a do tada mislim da je najbolje da ostanem sa onim sto imam. No zeleo sam da se konsultujem sa iskusnijima i pametnijima od mene. Hvala momci!
Adi cheers

Apsolutno se slazem sa tobom... Saceka jos malo pa ces nadogradjivati, a ako ti sve lepo radi onda nema razloga...
Bolje nadogradi nesto drugo...
Ajde reci sta imas pa da predlazemo ako si bas raspolozen da nadogradjujes...

Neo_Matrix je napisao(la):
Apsolutno se slazem sa tobom... Saceka jos malo pa ces nadogradjivati, a ako ti sve lepo radi onda nema razloga...
Bolje nadogradi nesto drugo...
Ajde reci sta imas pa da predlazemo ako si bas raspolozen da nadogradjujes...

Znas mislim da nista ne treba da nadogradjujem osim procesora a i to verovatno nakon ove prepiske necu uraditi. Ploca Gigabyte 8PE667 ultra2, cipset i845PE, DDR 333 ja imam 2x512MB Kingston memorije PC3000, tu nema sta da se nadogradjuje, P4 procesor FSB533 na 2.4., graficka Radeon 9500, Hard Maxtor 80GB a imao sam 2X80GB Raid ali se nesto desilo dok sam kucao u vordu i raid je nesto zbrkao i izgubio sam podatke i vise raid JOK, nikad vise. Tako da mi se cinilo da je procesor P4 od 3.06 sa HT jedino skoro sto mi nedostaje da bi izvukao maximum iz konfiguracijei mozda S ATA hard, ali mi se cini da bi bacao para na konfiguraciju koja je vec prevazigjena pojavom 64 bitne arhitekture!
Hvala na savetima ako imas jos nesto slobodno mi javi!

Po mom misljenju jedino bi trebao promeniti plocu, na 865/875pe naravno Abit.

Misko je napisao(la):

A zasto bi radio to ako mu prozesor radi na 533mhz fsb.Nema HT.
Onda bi morao da menja i plocu i prozesor i memoriju.

Misko je napisao(la):

Da ali ako to uradim onda mi treba i novi procesor na FSB 800, a i memorije su mi PC 3000 pa bi mi trebalo za sinhroni rad PC 3200 odnosno DDR 400, a sada imam memoriju pomalo ne standardnu DDR 370, ali u to vreme kada sam nabavljao memoriju dual kanalna memorija na cipsetovima tek je bila u zacetku a ja sam kupio ovu brzu za plocu koja podrzava DDR 333!
Dakle, moram sa promenom ploce menjati i procesor i memoriju zar ne. A nisam bas mislio toliko da se upustam u to. To bi bila skoro potpuno nova platforma a ne nadogradnja postojece!

Adi ctp;

Ne isplati se nadogradnja procesora

kao sto rekoh .... bacanje para, uz minimalan dobitak u performansama koje u realnom radu neces ni primetiti.

Dark Angel je napisao(la):
kao sto rekoh .... bacanje para, uz minimalan dobitak u performansama koje u realnom radu neces ni primetiti.

Hvala momci, zeleo sam da se konsultujem sa vise vas jer ne zelim za dzabe i onako bogatom Intelu da punim dzep ako to zaista ne donosi znacajniji dobitak u realnom radu. Ovo sam zakuvao zato sto radim sa video materijalom pa sam mislio da mozda uz neki dodatni ulog mogu znacajno poboljsati rad racunara ali izgleda nista do 64 bitne platforme koja je jos jako skupa a i nema jos softvera za nju.

Pozdrav
Adi :happy:

Misko je napisao(la):

Slazem se. Jedino bi tu nesto dobio, ali u sintetickim testovima :) Ja kada bih imao taj Intel (ne d'o Bog :) shala, naravno) uradio bih kao i Misko, tj. zamenio bih plocu i uzeo ABit IC-7 u nekoj podvarijanti...

Misko je napisao(la):
Na više stranih foruma korisnici pričaju da je P4C800E tata za Abitove 875 ploče (da, da i za Max3)... eto čisto da ubacim mačku među golubove. :boom:

voka_gsw je napisao(la):
...

Na više stranih foruma korisnici pričaju da je P4C800E tata za Abitove 875 ploče (da, da i za Max3)... eto čisto da ubacim mačku među golubove. :boom:

Mislim da si zaboravio samo jednu rec
P4C800 E Deluxe :happy:

voka_gsw je napisao(la):
...

Slazem se Asus pravi odlicne ploce za Intela, a za AMD i nije bas neki sampion.

srki je napisao(la):
...

A zasto bi radio to ako mu prozesor radi na 533mhz fsb.Nema HT.
Onda bi morao da menja i plocu i prozesor i memoriju.

Zato sto je 865/875 brza po defaultu, sto ce moci vise da OC, pogotovo posto sada ima GA 845, a predje na Abit/Asus 865/875.

Nazad
Vrh Dno