Šta je novo?

P4 Intel,koja je dobra?

hawk

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Intersuje me koja je pristojna intel ploca P4
da li ima veze ako je prizvodjac ploce jedan a na primer graficke drugi?
pre svega tu mislim na kompatibilnost drajvera i slicno...
Za koje pare recimo moze brza i valitetna cevorka da se nadje na 2 GHZ
Intel based ata 133,memorije 333,i gde?

Hvala puno.cheers

sto se tice te kompatibilnosti proizvodjaca samo pichi .. nemas frke..
a sto se tice cena0 proc je oko 180e (box) sutra cu ti kazem malo tacnije ... a za ploce nisam siguran..
poz. Bane

Ploca Abit BE7 I845PE DDR 333 i sve sljaka na njoj. Ultra pouzdana, i ultra overclock plocica. Cena je oko 130 e, a procesor je oko tako 180e kao sto ti je barakuda rekao mozda + - 10e.

E momci sila ste!
Hvala vam na savetima.
Jedino me interesuje vase misljenje u pogledu MSI model je
MS 6704 i845PE MAX2 i Gigabyte 8IHXP i850e(1066)?
Koja je bolja i koja je razlika realno izmedju RAMBUS memorije i neke
recimo SAmsung PC2700(333MHZ)DDR.
Sta te oznake uopste i znace:2100,2700.1066...itd.
Ako ima razlike,sta je isplativije a sta bolje?
sta treba jedna solidna ploca uopste treba da ima da bi zadovoljila i koliko je uopste moguce primetiti razliku u brzini i kvalitetu recimo?
Stvarno sam laik po tom pitanju,tako da sam sada nesto mozda i lupio.
Hvala jos jednom
Salecheers

hawk je napisao(la):
E momci sila ste!
Hvala vam na savetima.
Jedino me interesuje vase misljenje u pogledu MSI model je
MS 6704 i845PE MAX2 i Gigabyte 8IHXP i850e(1066)?
Koja je bolja i koja je razlika realno izmedju RAMBUS memorije i neke
recimo SAmsung PC2700(333MHZ)DDR.
Sta te oznake uopste i znace:2100,2700.1066...itd.
Ako ima razlike,sta je isplativije a sta bolje?
sta treba jedna solidna ploca uopste treba da ima da bi zadovoljila i koliko je uopste moguce primetiti razliku u brzini i kvalitetu recimo?
Stvarno sam laik po tom pitanju,tako da sam sada nesto mozda i lupio.
Hvala jos jednom
Salecheers

Ako hocesh gigabyte, sachekaj da stigne kod nas 8INXP.. To ti je po meni optimalno reshenje, ako nadjesh dobar procesor, memorijski transfer ce stvarno poludeti (meni je bio 4.8 GB/sec na fsb-u od 192).
Trenutno cesh od Granite Bay solucija najlakshe naci Asus P4G8X..
Shto se abita BE-7 tiche, mogu samo da ga preporuchim, s tim shto morash spajati pinove na procesoru zarad vece default voltaze. I obavezno kupi C1 procesor (1.525V). Ako imash nerava da chekash, sachekaj ove nove procesore koji ce raditi na 800 MHz QPB i imati HT tehnologiju u sebi. Ovo bi trebale da budu cene:

CPU model 800MHz QPB
HyperThreading Support

Pentium 4 3.2GHz $637
Pentium 4 3.0GHz $417
Pentium 4 2.8GHz $278
Pentium 4 2.6GHz $218
Pentium 4 2.4GHz $178

Snejk je napisao(la):
Ako hocesh gigabyte, sachekaj da stigne kod nas 8INXP.. To ti je po meni optimalno reshenje...
Imam kao neki osecaj da je stigao :) ...ma ustvari SIGURAN sam da je stigao :D ( ...a mogu to da tvrdim jer mi je vec nedelju dana u kompu, ha ! )

Inace da ne poredimo babe i zabe, prvo treba odrediti rang cene - GB ploce su nove i kostaju kao Svetog Petra kajgana, pa jos zahtevaju dva stick-a memorije ( sto ne mora bas svako da ima, znaci jos dodatna investicija...), tako da je to mislim samo za zaljubljenike - da ne kazem za ludake :eye:

Podrzavam ideju sa ABIT-om a mani se MSI ploca ako ti je isterivanje performansi od neke vaznosti...

RAMBUS ploce gube smisao sa dolaskom Granite Bay-a i Dual DDR-a, jer ga ovaj uredno stize i prestize, memoriju je prakticno nemoguce naci kod nas itd itd. Jedino ako sad cene Rambus ploca i memorija ne padnu toliko nisko da postanu interesantne kao niskobudjetno resenje...to je vec drugi padez - mada ja opet ne bih, to je "zastarela tehnologija". :)

drapin je napisao(la):
Imam kao neki osecaj da je stigao :) ...ma ustvari SIGURAN sam da je stigao :D ( ...a mogu to da tvrdim jer mi je vec nedelju dana u kompu, ha ! )

He.. Ja sam ga brze prodao nego sto sam ga stavio u masinu.. :( No, sta da se radi, zarada je zarada. Inace koliko sam video, Asus je oko 230e maloprodajna, a ja sam 8INXP platio 195, ne znam koliko je on u maloprodaji. Abit BE-7 bi trebalo da je oko 125e, pa kome se isplati da pukne oko 100e za 3-10% napredak u performansama, njemu svaka chast. Jedina drastichna prednost je za ljude koji se bave memorijski zahtevnim stvarima, pa ne mogu da naprave iole bolji transfer sa recimo 2 modula od po 512MB memorije.. Tu ce vec razlika biti vishe nego primetna.

Usput, izgleda da ce sis 655 biti izuzetno zanimljivo resenje, posebno ako se pokaze da ce podrzavati i najnoviji 200 MHz FSB.

Snejk je napisao(la):
Ako hocesh gigabyte, sachekaj da stigne kod nas 8INXP.. To ti je po meni optimalno reshenje, ako nadjesh dobar procesor, memorijski transfer ce stvarno poludeti (meni je bio 4.8 GB/sec na fsb-u od 192).
Trenutno cesh od Granite Bay solucija najlakshe naci Asus P4G8X..
Shto se abita BE-7 tiche, mogu samo da ga preporuchim, s tim shto morash spajati pinove na procesoru zarad vece default voltaze. I obavezno kupi C1 procesor (1.525V). Ako imash nerava da chekash, sachekaj ove nove procesore koji ce raditi na 800 MHz QPB i imati HT tehnologiju u sebi. Ovo bi trebale da budu cene:

CPU model 800MHz QPB
HyperThreading Support

Pentium 4 3.2GHz 7
Pentium 4 3.0GHz 7
Pentium 4 2.8GHz 8
Pentium 4 2.6GHz 8
Pentium 4 2.4GHz 8

dok god nemam kinte,imam i strpljenje:beat:
cekicacu ja sigurno neko vreme,ali me je zaista zanimalo misljenje onih koji se u to razumeju.
vidim samo da je vecina za Abit varijantu,mada ne znam zasto ima protivnika MSI koga mnogi ocenjuju kao jako kvalitetnog proizvodjaca,
pogotovu ove PE serije.
Jedino ste me zbunili sa memorijom,ali dobro.
Koje su to Granit a koje Dual Bay?
Interesuje me je koja je trenutno aktuelna dobra i brza...a podrzana od navedenih ploca?
hvala

Asus P4S533-E je za svaku pohvalu.....jako dobra za o/c.

Sta ti znaci ono *pravu* stabilnost.Pa setite se samo Msi 6163 i Bx mastera.Bile su strava ploce.

Kakav je 8INXP u odnosu na 8IEXP? Kako bi se ponasao sa tri modula 256MB DDR400 CAS2? Da li bi morao da batalim jedan?

Ima li neko ideju koliko bi me izasla doplata?

borab je napisao(la):
Sta ti znaci ono *pravu* stabilnost.Pa setite se samo Msi 6163 i Bx mastera.Bile su strava ploce.

Imam bas tu,hvala na pitanju:)

Nazad
Vrh Dno