Šta je novo?

P4 i odlomljeni pin!

Bane je moj drug :D

Bane ispade da sam ja bogat kada dovlacim slepere :)
Nisam ja sve zivo spalio, vecina toga je jednostavno bio los hardver, jedan deo je bio nemar pri radu, a treci deo je bio cisto spaljivanje :d (to je ono sto mi najblaze pada, jer znam da sam ja *****ao stvar).
Ali ako nesto ne probas nikada neces nauciti, zar ne ? Ovo sa cime sam ja isprobavao je malo osetljivije na greske, pa sam tim i sanse su vece da cu nesto da *****em :)

Inace drago mi je da si nasmejao tako lepo, nisam te skoro video da smejes (otkad si upisao fax :p) :d

Kako bese ono? Cale skidao kuler na ploci, pa mu 'slucajno' proklizao shrafcOjger i udario u plocu? Kolko ti je procenio Lax? Sjebao si 5-6 slojeva? Koliko? :d

Ajde priznaj, davno to bese, sve ti je oprosteno :D.

nesharm je napisao(la):
Kako bese ono? Cale skidao kuler na ploci, pa mu 'slucajno' proklizao shrafcOjger i udario u plocu? Kolko ti je procenio Lax? Sjebao si 5-6 slojeva? Koliko? :d

Ajde priznaj, davno to bese, sve ti je oprosteno :D.

Nemam sta da priznam... Ja nisam uspeo da skinem prokleti qler, jer je opruga bila toliko jaka, pa sam dao caletu da on proba i skliznuo mu srafciger.
Presekao je 4 voda na prvom sloju PCB-a, pa je od tada kod laxa na popravci (sto je bilo pre 2 i vise godina) i jos uvek cekam da je popravi posto je rekao da moze... :)

Imao sam slicnu situaciju (sa shrafcigerom) i veruj mi moze da se sredi :D Detaljnije: 4 prekinuta voda prema memoriji, koji imaju debljinu i medjusobno rastojanje (bez preterivanja) od oko pola milimetra plus josh 2 deblja voda koji nisu bili problem... Vodovi su pod mikroskopom, i posle 3 sata "smirene" opravke, najzad bili povezani (zalemljeni) i zaliveni u araldit, ploca je radila ko sat posle ove operacije (FSB227Mhz). Na svu srecu, u ovom slucaju je bio samo povrshinski sloj oshtecen...

Poslednja izmena:
Typhoon.X je napisao(la):
Imao sam slicnu situaciju (sa shrafcigerom) i veruj mi moze da se sredi :D Detaljnije: 4 prekinuta voda prema memoriji, koji imaju debljinu i medjusobno rastojanje (bez preterivanja) od oko pola milimetra plus josh 2 deblja voda koji nisu bili problem... Vodovi su pod mikroskopom, i posle 3 sata "smirene" opravke, najzad bili povezani (zalemljeni) i zaliveni u araldit, ploca je radila ko sat posle ove operacije (FSB227Mhz). Na svu srecu, u ovom slucaju je bio samo povrshinski sloj oshtecen...

Nemam toliko kvalitetnu opremu kod sebe da bih mogao to da uradim... Inace znam da je moguce, samo treba da uzmem plocu nazad, a mrzi me da se cimam do lax-a :)

Vocko, je l' mozes da mi uradis Vmod na IC7? ;););)

NightVision je napisao(la):
Vocko, je l' mozes da mi uradis Vmod na IC7? ;););)

Cek prvo sebi da odradim, samo da uzmem plocu...

Ne zaustavljivi smeh posle citanja svih postova :)

Uhhhh...

Mmmmmm, zar ne postoji neki program koji bi ucitao BIOS dump...
I naravno, zar ne postoji klokovanje iz Win-a :mad:

Vocko je napisao(la):
Presekao je 4 voda na prvom sloju PCB-a, pa je od tada kod laxa na popravci

Da, ali prvo si pokusao da je uvalis na reklamaciju :D :D

simpson H je napisao(la):
Da, ali prvo si pokusao da je uvalis na reklamaciju :D :D

Pa kada nisam ni video, a nije mi ni palo napamet da moze to da bude...

btw nista mi nije falilo sto sam otisao do ns-a... ribice i zezanje :D

Bane® je napisao(la):
Ali je prozor bio otvoren i promaja je okrenula papire za 180 stepeni? :D:d

...

Vocko uvek pored sebe ima nekoliko papira više od bilo koga drugog. Za nuždu. :D:D

CoR je napisao(la):
Mmmmmm, zar ne postoji neki program koji bi ucitao BIOS dump...
I naravno, zar ne postoji klokovanje iz Win-a :mad:

Pa nisam siguran da moze, a ploca je Asus P4P8X-Gold . Inace FSB radi na 99Mhz.

Kad sam i spomenuo taj lak!

Ti bas hoces da prodjes kao Vocko? :D

dejandj je napisao(la):
Pa dobro bre KOJI je to pin?

Ajde ucini coveku, reci nam koji je pin. Mozda i uradi nesto sa P4 :D

Nemam digitalni aparat, ali cu vam danas ili sutra postovati sliku.

Simpsone, je 'l kod tebe vazi garancija za (slucajno) odlomljen pin? :d

Kako da ne vazi, pa to samo ne vazi za cara i jaksu :D :D :D

Evo napokon sam resio problem! Umesto odlomljenog pina sam u slot stavio tanku licnu koja dodiruje CPU. Sad je sve OK. Posto nisam fotografisao evo vam slika, i koji je pin u pitanju.

Hvala svima na pomoci!

Prilozi

• P4 pin.JPG
    P4 pin.JPG
    16.1 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Hvala!

Ajd sad jos dodatnih par pitanja.
fsb i je ? a bio je ? (nominalni i bez pina)
Mnozioc je ? a bio je (bez pina) ?

Drugim recima to je PIV 2.6GHz ali koji?

HT fsb 200/400 ili 266/533

Pa, ajde ovako koliko sam ja skontao iz trhread-a to je 2.6c koji sada ima multiplier=10, neka me neko ispravi ako gresim.

znaci uzasnut sam. kupio sam plocu danas (asus P5QL Pro) i taman da skinem unu prokletu zastitu sa soketa, i kako sam je skidao nekako s****m 2 pina na ploci!! znaci ne znam sta da radim. ne smem da stavim procesor da se nesto dodatno ne pogorsa. ovaj prvi sto sam sjebao je iskrivljen (znaci stoji i dalje) samo sto nije posavljen onako pravilno ukoso (znate kako je kod LGA 775) nego onako je malo izdignut, taj kontam da ce se taman poravnati kad stavim CPU. a drugi isto tako samo malo vise (znaci malo je ispravljen u odnosu na prirodni polozaj) i mislim, mada nism siguran, da dodiruje ovaj pin do sebe. STO MI JE CINITI?

Mozda da uzmes iglu za heklanje i povuces ta dva pina malo na gore, ali pazljivo da ih ne polomis iako su elasticni.

oticicu u neki servis i reci da mi to urade neki malo strucniji od mene. i prema dole treba jer su izdignuti, a po defaultu su u kosom polozaju...

Vrh Dno