bye je napisao(la):znaci kao sto naziv topica sam kaze koji od ova dva procesora da uzmem a racunar ce mi koristiti za sve po malo pa cak i malo igranja tu i tamo?
i u slucaju da se odlucim za P4 koju plocu da uzmem,mozda ASUS P4P800 deluxe?
grabik je napisao(la):Imao sam istu plocu i P4 2.6c oko 6 meseci(ovrklokovanog) i nikada mi win nije izbacio plavi ekran pre oko nedelju dana stavio sam Abit AV8 i A64 3200+ 939 sa istom grafickom napajanjem i memorijom tv karticom, win mi je do sada izbacio oko cetiri puta plavi ekran. Zanimljivo je to da prime 95 radi citavu noc ibez greske a puca kod obicnog kopiranja dvd na dvd gledanja tv kartice,surfanja po netu sto je stari P4 c radio bez problema. Sto se brzine tice u testovima pokazuje da je brzi ali u normalnom radu cini mi se da je A64 sporiji od P4. Da A64 939 se vise greje od P4c i ima jeftiniji ventilator (bucniji je).
bancho je napisao(la):1. post pa odmah da zapocnemo rat
Vrati se na intela i uzivaj u tome sto ti se cini![]()
grabik je napisao(la):Da A64 939 se vise greje od P4c i ima jeftiniji ventilator (bucniji je).
Pa, kako bre da ne prelaze ljudi na A64 kad se u ovom delu foruma konstantno propagira A64. Mogu samo da zamislim šta će tek biti kad izađe Venice i par likova sa foruma nabave isti, lele...delimir je napisao(la):Ma da, najbolji su ti sto su imali jedno, pa presli na drugo mnogo losijeSta su koji moj prelazili kada im je ono staro bilo super
![]()
Ne kapiram zahtev? Sempron 2800+ se ne isplati, kada su u pitanju AMD procesori. U pitanju je AthlonXP Thoroughbred B @2Ghz FSB166 koji je uporediv sa Celeronom D na 2.8 Ghz kada su performanse u pitanju, dakle sporiji je od PressHota, a da ne pricamo o A64. Sa cenom bez PDV-a od oko 100 eura, ne da se ne isplati, nego nema govora o tom procesoru. Sa druge strane, A64 2800+ kosta nekih 20 eura vise, a pristojna nForce3 ploca kosta relativno malo i to je mnogo bolje resenje nego znacajno skuplji Prescott i recimo neka relativno pristojna i865 ploca. Poredjenja radi A64 2800+ @2400 Mhz overklokovan, radi u proseku 10% brze od Prescotta 2.8E @3.4Ghz. U 16 testova od 18 je brzi, osim u nekoliko specificnih situacija gde je optizacija na strani P4 netburst arhitekture i dvokanalnog memorijskog protoka.bye je napisao(la):znaci kao sto naziv topica sam kaze koji od ova dva procesora da uzmem a racunar ce mi koristiti za sve po malo pa cak i malo igranja tu i tamo?
i u slucaju da se odlucim za P4 koju plocu da uzmem,mozda ASUS P4P800 deluxe?
borab je napisao(la):Otidji do http://www.tomshardware.com , pa lepo procitaj tamo. Ovde ces dobiti oprecna misljenja i neces znati na cemu si. Svaka cast ljudima ovde, ali mi se cini da su tamo testiranja i zakljucak realniji.
Genijalci, ovde, nemojte da budete uvredjeni.
Pa nije bacanje para, ako se uzme jeftinija S754 ploca, sa nF3 cipsetom, i ekvivalentan procesor, npr. 3000+ S754 je sasvim solidno value resenje. Naravno, S939 je bolji za upgrade i overklok.a c a je napisao(la):S754 je sada pored S939 samo bacanje para.
drfedja je napisao(la):Pa nije bacanje para, ako se uzme jeftinija S754 ploca, sa nF3 cipsetom, i ekvivalentan procesor, npr. 3000+ S754 je sasvim solidno value resenje. Naravno, S939 je bolji za upgrade i overklok.
Sasa je napisao(la):Za Intel navijaju samo oni koji nisu imali prilike da rade sa obe varijante u nekom duzem/razumnom periodu.
Sasa je napisao(la):Ima istih ovakvih na strani AMD-a, ali definitivno niko ko se razume ne kaze da je Intel bolji za ulozeni novac.
Sasa je napisao(la):Za opste poslove koji se najcesce definisu "internet, office, igranje, gledanje filmova i slusanje muzike" AMD definitivno pruza vise za isti novac, ili isto za manji novac, kako god.
delimir je napisao(la):Prescott je extremno vreo procersor
Apsolutno tacno, prvo zasta ti sluzi komp. Ovo za mix mi je totalno smesno, slobodno tvrdim da nije podesio komp kako treba, mislim otisao je sa nekog Winchestera na 2.4c da zavrsi mix jer ovaj se gusi...nije-nego:daudiofreak je napisao(la):Hoces da kazes da se naviknu ljudi vremenom na losije? :d
Ja sam imao prilike da radim sa oba -- i dalje smatram da je Intel bolji. Moj ortak koji radi u muzickom studiju takodje to isto misli nakon sto je pored nove A64 S939 masine morao da ide u drugi studio da bi na P4 (i to 2.4c!) zavrsio mix na kome se doticni AMD gusio. Ne moze jednostavno da izgura toliko synthova i efekata pa to ti je. Ali opet, zavisi kome za sta racunar sluzi...
:S: :wall:audiofreak je napisao(la):Niko ne osporava da AMD daje priblizno isto (u retkim slucajevima i vise) za ulozen novac. Jedino sto se meni ne svidja je sto su prosli dani kada je AMD bio dosta jeftiniji. Sada cenama pariraju Intel-u a opet deluju jeftino, a ima i skarta (Winchester i Prime95 anyone?).
Prvo, veca je temperatura, a druga stvar i da je tolika temperatura A64 je mnooogo hladniji na defaultu, tu je negde fino OC tako da nema nikakvog FUD-aaudiofreak je napisao(la):Hmm, ja pod punim opterecenjem imam 55 stepeni C na mom LGA775 2.8 GHz Prescott procesoru (D0 stepping) sa stock Intel cooler-om i jednom osmicom na 2100 RPM u kucistu. Someone here is spreading FUD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari