Šta je novo?

P4 2.4 Over Clocked na 3330 MHz

Tekman

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 7800X3D
Matična ploča
Msi Tomahavk x670e
RAM
2x 16gb G-skill DDR5 6000
GPU
3090
Storage
2x nvme wd black SN 850 + Kioxia 500gb nvme
PSU
1060w Delta
Kućište
Lenovo D20
Monitor
HP ENVY 27s 4K
Laptop
HP Aero
Mobilni telefon
Xiaomi MI10
Pristup internetu
  1. ADSL
Ovaj rezultat je samo na brzinu ali sutra cu novi da posaljem.
Procesor sam uzeo od druga sa mojim vodenim ga malo ohladio tako da nije bilo problema sto se grejanja tice, moze da radi dok se voda ne zagreje.
Imam i rezultat vec na 3348 ali nisam screen shot napravio
Cim napravim i to cu da postujem

Ploca je: Gigabyte GA 8IEXP 533e
memorija: Corsair PC 3200
Probacu neke testove da uradim pa da vidimo sta moze.
Za sada samo ovoliko

cheers (D)

Fin jedan rezultat, pogotovu sto je u pitanju Gigabyte ploca. :)

Gigabyte

Aca je napisao(la):
Fin jedan rezultat, pogotovu sto je u pitanju Gigabyte ploca. :)

Pa nije to lose za Gigabyte.
Mozda bolje nego na nekim plocama za koje se smatraju za mnogo boljima.
Za pola godine ce svi imati mnogo bolje misljenje o Gigabyte-u
cheers

Tekman je napisao(la):
Ovaj rezultat je samo na brzinu ali sutra cu novi da posaljem.
Procesor sam uzeo od druga sa mojim vodenim ga malo ohladio tako da nije bilo problema sto se grejanja tice, moze da radi dok se voda ne zagreje.
Imam i rezultat vec na 3348 ali nisam screen shot napravio
Cim napravim i to cu da postujem

Ploca je: Gigabyte GA 8IEXP 533e
memorija: Corsair PC 3200
Probacu neke testove da uradim pa da vidimo sta moze.
Za sada samo ovoliko

cheers (D)

Lepo je to, mada ajde malo provrti testove pa okaci ss.
Moze wpcuid da radi svima koji imaju 3.3Ghz i na 3.5, samo posle kada kliknes na close pukne racunar.
Lepo ti zaredjaj Prime95, Sciencemark2, super Pi, linpack, epgl4, 3dmark i.t.d.

Re: Gigabyte

Tekman je napisao(la):
Pa nije to lose za Gigabyte.
Mozda bolje nego na nekim plocama za koje se smatraju za mnogo boljima.
Za pola godine ce svi imati mnogo bolje misljenje o Gigabyte-u
cheers

pogotovo posle ovog crkavanja nasheg p4pe gigabajta(pokojnik je jedva izdrzhao instaliranje dva windovsa malo 3dmarka i kad sam ga vratio na normalu 2400 sa 3200 (shto i nije neki klok za p4c1, kod tekmana je radio na 3.3 na josh goroj plochi)) otkazao mi je daljnju saradnju.
A tekmuke u instaliranju intel chipseta su bile gore nego na AMDovoj viji chak sam i neki pech za krek za ubrzavanje intela morao da ubacim,iskustvo sa Nforceom je sasvim drugachije jedan jedini drajver+restart i sve odjednom radi . ctp; :wave; (D)

Re: Re: P4 2.4 Over Clocked na 3330 MHz

laxduke je napisao(la):
Lepo je to, mada ajde malo provrti testove pa okaci ss.
Moze wpcuid da radi svima koji imaju 3.3Ghz i na 3.5, samo posle kada kliknes na close pukne racunar.
Lepo ti zaredjaj Prime95, Sciencemark2, super Pi, linpack, epgl4, 3dmark i.t.d.

Upravu si
ta frekvencija i nije bas za neki posao ali na oko 3230 ide sve to kako treba duduse sa vodenim hladjenjem a bez vode nista. 3000 i malo vise pa zdravo.cheers

Re: Re: Re: P4 2.4 Over Clocked na 3330 MHz

2.4Ghz/2.8 Ghz bez dizanja napona ali cemu sve to.kome je sporo 2.4Ghz???

Ja sam moju [email protected] klokovao na 2.8bez dizanja napona , a sto je jos cudnije ni temperatura samog procesora sa nije promenila 2-3 stepena ako je porasla . Jel zna neko , da li ce sadasnje 845PE ploce podrzavati nove procesore sa 800Mhz magistralom. Bila je vest da Abit-ova nova BD-7(mislim da je ta oznaka, ali nisam siguran) ce da podrzava , doduse ne zvanicno po specifikaciji cipseta , ali po BIOS-u da.

kalaba je napisao(la):
Jel zna neko , da li ce sadasnje 845PE ploce podrzavati nove procesore sa 800Mhz magistralom. Bila je vest da Abit-ova nova BD-7(mislim da je ta oznaka, ali nisam siguran) ce da podrzava , doduse ne zvanicno po specifikaciji cipseta , ali po BIOS-u da.

Verovatno si mislio na BE-7. Provereno je radila kod mene na 192 MHz i to krajnje stabilno, tako da ne vidim zašto ne bi mogla i na 200.

po biosu?

kalaba je napisao(la):
Ja sam moju [email protected] klokovao na 2.8bez dizanja napona , a sto je jos cudnije ni temperatura samog procesora sa nije promenila 2-3 stepena ako je porasla . Jel zna neko , da li ce sadasnje 845PE ploce podrzavati nove procesore sa 800Mhz magistralom. Bila je vest da Abit-ova nova BD-7(mislim da je ta oznaka, ali nisam siguran) ce da podrzava , doduse ne zvanicno po specifikaciji cipseta , ali po BIOS-u da.

Ja imam Gigabyte 8IEXP i po biosu mogu da stavim do 355 da 355 ali to je samo bios
jos i da radi na toj frekvencij.......Jujuj bilo bi jako puno.
Sve posle 188 je dobro za 845 chipset

Nazad
Vrh Dno