Iii? Kakva su iskustva?A+ je napisao(la):Vidim niko se ne javlja, a ja sam procesor nabavio, tako da never minde.
Pozdrav.
Nema razloga da ga držiš na povišenom naponu, ako mu je i default dovoljan. Obavezno probaj sa 1.5V, ne možeš ništa da izgubiš, a za procesor je bolje da ga ne forsiraš ako već ne mora. Nije da je neka razlika, ali ipak ....A+ je napisao(la):Odmah smo podigli napon, ali samo za 0.025V, dakle radi na 1.525V, umesto deklarisanih 1.5V.
Nije ni pokusan OC na 1.5V, ali pretpostavljam da moze, posto ni sa ovim nije bilo nikakvih problema.
Pozdrav.
magick je napisao(la):Nema razloga da ga držiš na povišenom naponu, ako mu je i default dovoljan. Obavezno probaj sa 1.5V, ne možeš ništa da izgubiš, a za procesor je bolje da ga ne forsiraš ako već ne mora. Nije da je neka razlika, ali ipak ....
Javi šta uradi.
A+ je napisao(la):Evo i prvih rezultata: po ubacivanju ploce, gore pomenute, i postavljanja procesora (koji je spram PIII i Celerona manji-tek sam skoro prvi put video P4, a to se na slikama u novinama i na netu ne vidi bas dobro), odma smo ga digli na 2.12 GHz, na kojim radi stabilno, a uz ogroman Intel-ov hladnjak (kakvi su kod svih 4-vorki). Sigurno ima jos mesta za OC, ali za sada nije probano.
Razlike u brzini su primetne. DivX kompresovanje se ubrzalo prilicno, vise nego duplo (radi 30-40 slicica/s).
Posto je sve i dalje u fazi testiranja, moram da prijavim, da je do sada testirano sve, bez igrica (Divx,...). Po ukljucenju igrica, npr. Wolfenstein, po ucitavanju pozicije, racunar se jednostavno zapucao. Posle korekcije u Bios-u, na 1.55V, igrica je uspela da se ucita, i da se igra, za sada bez zakucavanja. Do duse nije radio vise od pola sata, moram ga dalje istestirati. Sve u svemu, cini mi se da ovaj Intelov kuler nece biti dovoljan za ozbiljniji overclock.magick je napisao(la):Nema razloga da ga držiš na povišenom naponu, ako mu je i default dovoljan. Obavezno probaj sa 1.5V, ne možeš ništa da izgubiš, a za procesor je bolje da ga ne forsiraš ako već ne mora. Nije da je neka razlika, ali ipak ....
Javi šta uradi.
Evo sada , u radnom rezime, DivX+ internet sa gomilom otvorenih prozora, 51.5 celzijusa.RasetaM je napisao(la):A koja ti je maksimalna temperatura procesora, meni je sa tim coolerom isao i do 60 stepeni?
A+ je napisao(la):Evo sada , u radnom rezime, DivX+ internet sa gomilom otvorenih prozora, 51.5 celzijusa.
notax je napisao(la):Pa, nije to nesto zahtevno. Uzmi neku zahtevnu FPS igru, kao sto je MOHAA ili RtCW, igraj pola sata intenzivno, pa nam javi sta bi.
delimir je napisao(la):Da li taj Northwood radi BEZ podizanja napona na 133 MHz FSB-a? (znači i RAM i FSB na 133 MHz...)
Na 2.12G, nema potr4ebe za dizanjem napona vise od 0,05V.notax je napisao(la):Posto se na nekim normalnim sredstvima, koji mogu da se kupe, klokuju od 2.12 G do 2.40 G, zavisno od ploce, to verovatno znaci da na 133 FSB (2133 Mhz) nece moci da radi na default naponu. Mozda ako imas najbolju plocu, i odlican primerak procesora, ali zasto je to vazno, ako se i digne napon za 0,1 V???
A+ je napisao(la):Na 2.12G, nema potr4ebe za dizanjem napona vise od 0,05V.
Pozdrav.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari