Šta je novo?

P35 i OC E2160

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Ko ima i kako se ponasa ova kombinacija za OC. Usput mozete reci i koju memoriju koristite ?
To mi je potrebno za komsiju koji je u toku zamene svog Venice 3000+ AMD-a i resio je da posle duugo vremena predje na Intel.

Gigabyte p35-ds3 i 2x1GB Kingston value 667, Hyper TX cooler.
Bez dizanja napona radi na 3GHz. Toliko za pocetak :)

Upravo sam uzeo ovu kombinaciju i krecu prvi problemi. TJ. nisam odavno o/c intela pa imam neka pitanja. U biosu sam postavi 9x300 tj. 2700mhz ali kada udjem u win cpuz pokazuje 6x300 i def. 1800mhz.Kako to da ispravim. Upravo gledam cpuz i gle cuda izgleda da ploca sama povecava i smanjuje multiplikator te je nax9 pa padne na x6 tj 1800mhz i 2700mhz Kako to da fiksiram nax9.
I kako se iskljucuje eist i c1e

Poslednja izmena:
C1e sam iskljucio i sad stalno radi na 2700mhz, znaci jedan problem resen nego ostaje EIST. Sta je to ustvari i kako se gasi?. Nego koja je gornja granica za temperaturu procesora?

Poslednja izmena:
I jos nesto Speed fan mi pokazuje temp. 27-29 a core temp 40-43 kome da verujem.:d

Koliki je def napon ovog procesora? Jel 1.325 posto meni Cpuz ocitava sada 1.280. To je kada manuelno setujem napon inace kada stoji na Auto napon varira od odprilike 1.180-1.325. Jer to ploca malo undervoltuje pa bi mogao malo da dignem napon.
Ajde malo napisite nesto posto intela nisam imao nepamtim koliko jos od vremena cel.333A tako da ce mi pomoc dobro doci. Hvala

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    249.4 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
I mi konja za ...

Zdravo momci.Najzad sam i ja sklopio pre par dana novu konfiguraciju.Prvo vece sam O/C tako sto sam FSB digao sa 200 na 330 MGz.Dobio sam 2970MHz za CPU.Nisam ni stigao da zategnem latencije memoriji na 4-4-4-12 ali je bilo dosta za prvi korak.Sve ostalo je bilo na defoltu.Danas ću da se malo igram sa memorijim i GPU pa da vidim dokle može.Mašina je iz potpisa a tu je i slika .

Prilozi

• 3DMark06 screen djalex.JPG
    3DMark06 screen djalex.JPG
    215.4 KB · Pregleda: 115
kako i gde se iskljucuju opcije C1e i EIST na mojoj masini?

Poslednja izmena:
da, kontam, ali nema tih opcija... presao sam bios sa svih strana ali nema, jel se mozda te 2 stvari u nekom biosu drugacije zovu?

Koliki je def napon ovog procesora? Jel 1.325 posto meni Cpuz ocitava sada 1.280.
Moze da bude i verzija sa default naponom od 1.2725V, pa da malo overvolt-uje ploca... a moze da bude i da je 1.325V verzija, pa da undervolt-uje.

Pogledaj u Core Temp-u, u onom delu gde pise "VID".
To je kada manuelno setujem napon inace kada stoji na Auto napon varira od odprilike 1.180-1.325.
Batali "Auto".

Moze da bude i verzija sa default naponom od 1.2725V, pa da malo overvolt-uje ploca... a moze da bude i da je 1.325V verzija, pa da undervolt-uje.

Pogledaj u Core Temp-u, u onom delu gde pise "VID".

Batali "Auto".

Def napon po coretempu je 1.325 a cpuz pokazuje 1.280 jel to znaci da ploca undrevoltuje i da mogu da podizem malo napon radi stabilnijeg o/c. Sa naponom od 1.280v(po cpuz) stabilno radi na 2.7 ghz za 3.0 ghz trazi veci napon.

Def napon po coretempu je 1.325 a cpuz pokazuje 1.280 jel to znaci da ploca undrevoltuje i da mogu da podizem malo napon radi stabilnijeg o/c.
Da, to znaci bas to. I jos ko zna koliki ti je pad napona u full load-u...

Uuuuuh, mnogo... :S:

Sta da radim po tvom misljenju, Inace sve je novo nema 7 dana kako sam uzeo proc i plocu. Inace sa ovakvim naponima radi na 2700 za 3000 trazi jos voltaze da mu dodam dok ne dodje do def napona?
Nista, takva je ploca, tu samo Vdrop mod pomaze. Ako to neces da radis - nista, dizi napone koliko ti treba, samo ti to preostaje.

Interesantno ovo za napone. Meni oce na 3GHz sa default (normal) setovanjem napona od 1.325V, koje je po CPU-Z izgleda 1.152V u idle a 1.280V u full loadu

Sa podizanjem napona može,samo da paziš da ga ne pregoriš.Mada i treba da se zadovoljiš,pa ipak imaš dobitak 65%.

Evo mali update i ispravka - oni naponi su bili za 2.7GHz (i 1.8GHz), sa ukljucenim C1e i EIST funkcijama. Pritom su naponi bili na manual, ali svi na normal setovanju. Sada sam gurnuo na 3GHz, iskljucio C1e i EIST, i napon za procesor stavio manual na 1.325V - u idle je 1.296V, u full loadu 1.280V opet.

Upravo sam ga i po prvi put digao na 3.3GHz - napon sam digao na nekih 1.38...V sto se u CPU-Z vidi kao 1.360V i memoriju sam digao +0.1V, ali Orthos odmah puca sa FATAL ERROR: Rounding was 0.4993638992, expected less than 0.4 . To se desava i u blend, small FFT i large testovima

Poslednja izmena:
Evo mali update i ispravka - oni naponi su bili za 2.7GHz (i 1.8GHz), sa ukljucenim C1e i EIST funkcijama. Pritom su naponi bili na manual, ali svi na normal setovanju. Sada sam gurnuo na 3GHz, iskljucio C1e i EIST, i napon za procesor stavio manual na 1.325V - u idle je 1.296V, u full loadu 1.280V opet.

Upravo sam ga i po prvi put digao na 3.3GHz - napon sam digao na nekih 1.38...V sto se u CPU-Z vidi kao 1.360V i memoriju sam digao +0.1V, ali Orthos odmah puca sa FATAL ERROR: Rounding was 0.4993638992, expected less than 0.4 . To se desava i u blend, small FFT i large testovima

To ti kazem> Sa takvim naponom odnosno po def max je 2700 stabilno ortosom za sve ostalo moram da dodajem napon mada ni to nije problem jer ploca undervoltuje tako da proc ne dobija svoj normalni napon. Zar ne?

Valjda :) samo sto moja oce i na 3GHz sa default vrednostima napona i orthos je tu stabilan.

Ako je isto kao i na ostalim Gigabyte plocama, podesavanja memorije otvaras sa CTRL+F1.

Bas tako, barem u verziji BIOS-a koja je dosla s plocom - znaci kada udjes u BIOS, dok je u onom osnovnom ekranu pritisnes CTRL+F1 i onda se podesvanja pojave u onom delu za tweakovanje

Vrh Dno