Šta je novo?

p35-DS3R overklok

• Začetnik teme Začetnik teme igysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
iz razloga promene biosa i verzije trenutno koja ne postavlja dobro voltaze na procesoru, cipsetu itd u "AUTO" modu.. moracu da se pozabavim rucnim podesavanjem.

DA LI NEKO ZNA DA MI KAZE NA KOLIKO DA NAMESTIM VOLTAZU PROCESORA, CHIPSETA, MEMORIJE I OSTALOG DA BI MOGAO DA OVERKLOKUJEM NORMALNO ?

Oveklok koji sam koristio ranije (sa komponentama iz profila):
3Ghz 9*333 (FSB 1333)
memorija je na 1066 *5-7-7 itd... SPD podesavanja
MEM:FSB =3.2
NAPOMINJEM: OVO SVE SA AUTO VOLTAZAMA

nemojte please da mi pisete da vratim stari bios - imam razloge da ostanem pri ovom najnovijem beta 13c (opisivao sam u drugom postu problem sa S3 standby-jem - za koji je MOZDA lek ovaj novi bios http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182024).. samo mi trebaju voltaze...
na koliko memorija - da bi moglo 5-5-5 setovanja na 1066 ?? ili mozda memorija na 1100 moze ?
ili neko ima neki link od ranije, ja nisam mogao da nadjem nesto preterano konkretno ?

hvala unapred :wave:

Poslednja izmena:
iz razloga promene biosa i verzije trenutno koja ne postavlja dobro voltaze na procesoru, cipsetu itd u "AUTO" modu.. moracu da se pozabavim rucnim podesavanjem.

DA LI NEKO ZNA DA MI KAZE NA KOLIKO DA NAMESTIM VOLTAZU PROCESORA, CHIPSETA, MEMORIJE I OSTALOG DA BI MOGAO DA OVERKLOKUJEM NORMALNO ?

Oveklok koji sam koristio ranije (sa komponentama iz profila):
3Ghz 9*333 (FSB 1333)
memorija je na 1066 *5-7-7 itd... SPD podesavanja
MEM:FSB =3.2
NAPOMINJEM: OVO SVE SA AUTO VOLTAZAMA

nemojte please da mi pisete da vratim stari bios - imam razloge da ostanem pri ovom najnovijem beta 13c (opisivao sam u drugom postu problem sa S3 standby-jem - za koji je MOZDA lek ovaj novi bios http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182024).. samo mi trebaju voltaze...
na koliko memorija - da bi moglo 5-5-5 setovanja na 1066 ?? ili mozda memorija na 1100 moze ?
ili neko ima neki link od ranije, ja nisam mogao da nadjem nesto preterano konkretno ?

hvala unapred :wave:

Vidm da je kod tebe 9x333, za to ne treba da diras napon na chipsetu, a na procesoru probaj sa 1.25-1.35. Kreni od donje vriejdnosti, mada sumnjam da ce da bude stabilno. Za memoriju ti niko nece reci jer je sve do plocica koje imas, tj. zavisi sta te zapalo. Razlika izmedju 1066 na 5-7-7 i 5-5-5 je minimalna kao i izmedju 1066 i 1100. Mozes samo da sobijes nestabilan sistem.
Poz.

Ok hvala na odgovoru..

..nije me bilo neko vreme..
a da mozda probam i a 400 MHz magistralom ?:smash:
znam ja ono.. pruzis mu prst a hoce celu shaku. 😉 a jel moguce sa ovim procesorom... jel bi dobio nesto realno, ili nestabilnost ?

Poslednja izmena:
..nije me bilo neko vreme..
a da mozda probam i a 400 MHz magistralom ?:smash:
znam ja ono.. pruzis mu prst a hoce celu shaku. 😉 a jel moguce sa ovim procesorom... jel bi dobio nesto realno, ili nestabilnost ?

Probaj sa 4x800, 4x900 ce biti jako tesko sa e2xxx. Trebalo bi da moze P35 bez dizanja napona da radi na 400 FSB.

radi !

400 mhz fsb *8 radi JUPI ! i to sa AUTO naponom, super ! tesitrano sa orthosom, 3d mrakom i Far cry 2, bez greske !
memorija mi je na 1000, umesto 1066 probacu nju samo kasnije da setujem na 5-5-5- umesto sto je sad na 5-7-7- i nek radi na 1000

inace AUTo napon, jer sam vratio stari F11 bios, F13C definitivno ne radi dobro voltaze kad je stavljen na AUTO

hvala :banana:

Poslednja izmena:
400 mhz fsb *8 radi JUPI ! i to sa AUTO naponom, super ! tesitrano sa orthosom, 3d mrakom i Far cry 2, bez greske !
memorija mi je na 1000, umesto 1066 probacu nju samo kasnije da setujem na 5-5-5- umesto sto je sad na 5-7-7- i nek radi na 1000

inace AUTo napon, jer sam vratio stari F11 bios, F13C definitivno ne radi dobro voltaze kad je stavljen na AUTO

hvala :banana:

Memoriju ne moras da diras, razlike u testovima ce biti akademske a u realnom radu nikakve. Samo mozes da prouzrokujes nestabilnost sistema. Ako imas viska vremena, mozes i to da probas. Inace, ako radi na 4x8, probaj sa 4x8.5, ali napon manuelno stavi na vrijednost koju ti sada ocitava CPU-z pa dodaj nekih 0.05v. Pazi da ne prelazi ~1.4-1.45 max (bolje se drzi donje granice) i temerature po prime-om ne bi trebalo da prelaze 70 stepeni, bolje da se drze oko 65, da imas zalihu kada dodju topli dani. Inace racunaj da na toj ploci imas Vdrop iz bios-a tako da ces za 1.38 u windows-u morati u biosu da postavis oko 1.4175v ili slicno.
poz. i javi sta si napravio.

Vodi racuna da sto vise olabavis memoriju kada testiras procesor kako bi izbacio tu varijablu iz jednacine nestabilnosti 🙂

Da dodam da bi bilo dobro da moderatori ovo prebace u OC sobu i usput izbrisu ovaj moj post. :wave:

Nazad
Vrh Dno