Šta je novo?

p2p programi

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Pre par dana su mi uveli kablovski net i ne prestajem da skidam sve i svasta sa neta. E sad, kako ne bih laicki gubio vreme u skidanju nekih stvari, da se posavetujem sa profesionalcima posto vec duze vreme to koristite.

Poceo sam da koristim mazgu (eMule) za p2p, ali mi se ne svidja sto nema opcija da preslusam pesmu ili pregledam spot pre nego sto ga skinem jer ne bih da skidam npr. 700 mb i da na kraju vidim da to nije to sto mi treba. Kao ima neka opcija, ali mi nikako ne uspeva da je upotrebim. Dok skida spot, desni klik i ima opcija preview koja ne radi, a kad pauziram da opcija je siva i ne moze da se upotrebi.

Zbog te slabosti uzeo sam da isprobam winMX jer on ima opciju previews, al on pa nista ne radi. Stavim da se skidaju deset pesama, a on za 24 sata skine jednu jedva dve. Ne znam koji je problem. Ili nisam lepo podesio ili je mozda problem sto mi mazga i mx rade istovremeno plus flashget.

Dalje sto se tice winMX-a, nadje sve i svasta, ali nikako da dodjem na red, nista se ne desava, stavim da skidam spotove i nista, pesme djene djene, skine tu i tamo nesto.

Pitanje. Da li kod mazge moze preview i predlozite jos neki dobar program za p2p ili neki ftp server gde mogu da nadjem spotove.

Pozdrav.

Bear Share.
Idi na google pa kucaj i nacices.Mozes slusati ili gledati ono sto si npr do pola skinuo ali moras pre toga pauzirati taj download i naci ga tamo u incomplete i pusti ga.Mora da radi-provereno,samo za spotove ili vece video snimke... moguce da ce seckati jer ga nije zavrsio do kraja

Za preview nedovrsenih fajlova MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, ... koristi VLC
http://videolan.org/vlc/
Otvara sve, jedino kada skidas filmove mora da stignu par Mb od pocetka filma.
e-mule i dc++ ima temp folder gde su sacuvani nedovrseni fajlovi. Te fajlove samo otvoris u VLC.
Ili u e-mule->options->files->video player izaberi VLC i resio si problem

nixylive je napisao(la):
E sad, kako ne bih laicki gubio vreme u skidanju nekih stvari, da se posavetujem sa profesionalcima posto vec duze vreme to koristite.

Profesionalci koji koriste p2p ? 😀😀

Poslednja izmena:
florentiu je napisao(la):
Za preview nedovrsenih fajlova MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, ... koristi VLC
http://videolan.org/vlc/
Otvara sve, jedino kada skidas filmove mora da stignu par Mb od pocetka filma.
e-mule i dc++ ima temp folder gde su sacuvani nedovrseni fajlovi. Te fajlove samo otvoris u VLC.
Ili u e-mule->options->files->video player izaberi VLC i resio si problem
Osim toga, mozes da koristis AVIPreview koji radi sa fajlovima koji se u tom trenutku skidaju (avi i mpeg), a za preslusavanje mp3 u toku downloada posao radi i winamp.

A, da: program za p2p. Ja koristim LimeWire, operise po istoj mrezi kao i BearShare, ali nema problem sa NAT-om i sl. (ne kazem da BS ima, ali ne znam).

Poslednja izmena:
Hvala. Vlc je pomogao kolko tolko. Nece da otvori sve fajlove, ali one koji su skinuti vise od pola hoce. U sustini bolje ista nego nista, mada sam pomislio da postoji sansa da otvara npr. od 700 mb film, kad je skinuto 10 ili 50 mb. Znate li jos neki bolji program.

Bojan Novakovic je napisao(la):
E ovo si lepo rekao 😉.

Inače moja preporuka je da ukoliko možete ove progame izostavite jer narušavaju sigurnost vaših podataka na računaru.

Hm, sigurnost... Ja sam taj problem resio na sledeci nacin - kupio sam nov kompjuter samo za internet :type: :banana: :bottle: bas zbog tog non-stopnog izlaganja opasnosti. Mada kako su mi iz kablovske rekli, nisam direktno ugrozen, jer ako neko pokusa da hakne moj komp prvo naleti na njih, pa na firewall modema, pa tek na mene, ali da me od virusa ne mogu zastiti. Sad koliko je ovo tacno, bolje da jeste :cigar:

Lepo ti rece RazbojNick. Probaj Avipreview, otvara uglavnom sve i dovoljno mu je samo 250 kb da bi uradio preview. Evo ga u attach-u.

Prilozi

Eh ja u kompu chuvam drzhavne tajne pa ne smem da koristim p2p...
Ranije koristio WinMX i Kazaa, sada nishta, sve nadjem preko google.

Inače moja preporuka je da ukoliko možete ove progame izostavite jer narušavaju sigurnost vaših podataka na računaru.

A kako to genije? 😀 😀

nixylive je napisao(la):
Poceo sam da koristim mazgu (eMule) za p2p, ali mi se ne svidja sto nema opcija da preslusam pesmu ili pregledam spot pre nego sto ga skinem jer ne bih da skidam npr. 700 mb i da na kraju vidim da to nije to sto mi treba. Kao ima neka opcija, ali mi nikako ne uspeva da je upotrebim. Dok skida spot, desni klik i ima opcija preview koja ne radi, a kad pauziram da opcija je siva i ne moze da se upotrebi.

Preporucio bih ti da koristis eMule+ [www.emuleplus.tk] posto ima vise opcija i 'bezbedniji' je za koriscenje. Sto se preview opcije tice ona radi, ali zavisi od fajla koji skidas. Moguce je da nisi imao odgovorajuci codec ili da fajl nije dovoljno 'downloadovan' da bi mogao da ga pregledas (first&last chunk). Uglavnom preporucujem ti (ako skines eMule+) da za preview program koristis Media Player Classic posto je dzaba, nije veliki i radi zaista sjajno.

kUdtiHaEX je napisao(la):
A kako to genije? 😀 😀

Pa svako može da skine tvoje fajlove koje si share-ovao. 😛 😀 :eyebrows:

Ozbiljno... malo malo pa se neko javi kako P2P programi nisu "bezbedni". Evo ja bih voleo isto da mi objasnite kako to nisu "bezbedni". To što mogu da se skinu virusi i trojanci preko njih ne računam, to zahteva akciju korisnika - i to prilično glupu akciju korisnika. Zanima me kako to sami po sebi nisu "bezbedni".

Evo sta ja radim sa LimeWire (na net idem samo u Linuxu pa ga iskljucivo samo u njemu koristim, ali sustina je ista). Npr. skidam film za koji mi treba 2 dana. Ja ga lepo pustim da skida par sati dok sam napolju, kad dodjem do kompa idem u folder koji sam ja zadao: /home/nitro/Incomplete i tu nadjem film koji sam poceo da skidam. Idem samo desni klik/ open with/ mplayer, odgledm to malo sto sam skinuo i ako mi se svidi nastavljam ako ne, samo idem cancel. Laganica...

Lime Wire je odlican, meni cak preko modema je dobra veza, nekih 5, 6 kb po sekundi konstantno.. 😉
A pustite ovog Bojana, lupa gluposti, kakva bezbednost.. ccc..
Ja sam skinuo ko zna koliko MP3-eva na ovaj nacin, i nemam nikakvih problema sa kompom, cak ugasim firewall jer smara non stop.. i opet nikad nista nisam nakacio, komp radi kao da je tek instaliran...

medans je napisao(la):
Lepo ti rece RazbojNick. Probaj Avipreview, otvara uglavnom sve i dovoljno mu je samo 250 kb da bi uradio preview. Evo ga u attach-u.

Ali nastaje sledeci problem. On fajl koji skida delu u nekoliko delova pa cak i kad skine 5 mb desi se da su svi ti delovi manji od 250 kb. Bar tako pise kad ne moze da ga pusti. Ponekad ima losu reprodukciju, ali ne mari. Uh, za sad jos nisam nasao to sto mi treba. Neke i dalje nece da otvori koje nije hteo ni vlc. Predlog za jos neki program. Neka vasa iskustva.

kUdtiHaEX je napisao(la):
A kako to genije? 😀 😀

Znači postoji milijardu načina a ti kao izvrsni poznavalac računara bi to trebao da sam znaš i zašto.

Dojaja me mrzi da vam ovde objašnjavam. Koristite ih, što se mene tiče ja sam samo dao predlog a vi kako hoćete.

Boris Lozac je napisao(la):
A pustite ovog Bojana, lupa gluposti, kakva bezbednost.. ccc..

Pa to tome ti i pričam. Sa tim programima nema bezbednosti... kakva bezbednost?

Poslednja izmena:
Jos jedna preporuka za limewire!Download mi ne pada ispod 15kb/s a imas i u samom programu opciju za preview koja dosta korektno radi svoj posao.

nixylive je napisao(la):
Neke i dalje nece da otvori koje nije hteo ni vlc. Predlog za jos neki program. Neka vasa iskustva.
Vec sam ti rekao da ce VLC otvoriti gotovo sve nedovrsene fajlove (cak i DVD) ali kada skidas filmove mora da stignu par Mb od pocetka filma. Nisam neki strucnjak za to ali da bi se otvorio .avi fajl mora da stingne neki index prvo. E-mule kada skida fajlove on ih deli na vise komada i ako imas srece mozes da vidis preview nakon skinutih par Mb ako je skinut pocetak fajla, a ponekad meni se desilo da preview proradi cak nakon 80% skinutog fajla. Mislim da sam o ovome procitao na VLC forumu ili nekom forumu o njemu.
Recimo u azureusu imas opciju "prioritize first piece of file(s)- (Attempts to download the verry beginning of the file first. For suport of early previewing"):banana:
U e-mule nisam pronasao ovu opciju a Lime Wire mislim da skida fajlove bez deljenja na vise komada, znaci od pocetka do kraja pa zato i odmah proradi prewiev.

Poslednja izmena:
Tja... ja koristim DC++ koji uvek skida od pocetka, pa ako me zanima da vidim nedovrsen fajl iskopiram ga negde, promenim ekstenziju u avi i pustim u Media Player Classic-u.

Ljudi, batalite to vishe i skupite se po chetvorica, uzmite news. Mesechno, za 2mbit news je 15€ i to za chetiri choveka dodje dzabe, a nema da se misli o sigurnosti, nema pretrazivanja, nema da ide sporo, pa ne ide uopshte, pa ode chovek od koga skidash, nema fejkova itd. News radi kao ftp, obelezish shta hocesh i skidash.

http://www.newshosting.com/

Driveru da li mozes malkice da pojasnis koriscenje news-a preko ovog linka koji si dao. Konkretno da li korstis neki news klijent za skidanje i pretrazivanje ili koristis neku formu na ovom sajtu?
I da li premaju visu vojvodjanske banke?

Hvala

zeleni_zub je napisao(la):
Pa svako može da skine tvoje fajlove koje si share-ovao. 😛 😀 :eyebrows:

Ozbiljno... malo malo pa se neko javi kako P2P programi nisu "bezbedni". Evo ja bih voleo isto da mi objasnite kako to nisu "bezbedni". To što mogu da se skinu virusi i trojanci preko njih ne računam, to zahteva akciju korisnika - i to prilično glupu akciju korisnika. Zanima me kako to sami po sebi nisu "bezbedni".

Potpisujem 😀 😀 😀

I ja bih voleo da nam Bojan objasni to.... :-devil-:

Znači postoji milijardu načina a ti kao izvrsni poznavalac računara bi to trebao da sam znaš i zašto.

Dojaja me mrzi da vam ovde objašnjavam. Koristite ih, što se mene tiče ja sam samo dao predlog a vi kako hoćete.

Ovde moram zestoko da se ne slozim sa tobom. Postoji 1001 laksi nacin da ti neko naskodi kompu od p2p-a. Sta vise mogu ruku u vatru da stavim da je p2p bezbedan. E sada ako ti imas neku argumentaciju da izlozis oko toga voleo bih da je procitam.

james je napisao(la):
Driveru da li mozes malkice da pojasnis koriscenje news-a preko ovog linka koji si dao. Konkretno da li korstis neki news klijent za skidanje i pretrazivanje ili koristis neku formu na ovom sajtu?
I da li premaju visu vojvodjanske banke?

Hvala

Treba ti news klijent, najbolji za to su news leecher ili newsbin.
Ne znam dal primaju visu vojvodjanske banke, ali reiffessen virtuon radi bez problema...
Ako hocesh sebi da olakshash posao oko pretrazivanja, treba ti i nalog na www.newzbin.com ili www.nzbzone.com, i to je neshto 1€ mesechno...

Poslednja izmena:
florentiu je napisao(la):
Vec sam ti rekao da ce VLC otvoriti gotovo sve nedovrsene fajlove (cak i DVD) ali kada skidas filmove mora da stignu par Mb od pocetka filma. Nisam neki strucnjak za to ali da bi se otvorio .avi fajl mora da stingne neki index prvo. E-mule kada skida fajlove on ih deli na vise komada i ako imas srece mozes da vidis preview nakon skinutih par Mb ako je skinut pocetak fajla, a ponekad meni se desilo da preview proradi cak nakon 80% skinutog fajla. Mislim da sam o ovome procitao na VLC forumu ili nekom forumu o njemu.
Recimo u azureusu imas opciju "prioritize first piece of file(s)- (Attempts to download the verry beginning of the file first. For suport of early previewing"):banana:
U e-mule nisam pronasao ovu opciju...

Preferences > Files > Try to download first and last chunks first [ovo stikliraj]
Po meni najjaci eMule tutorial
ovde

Poslednja izmena:
Sto mi je emule ma mazga bre, zadala probleme. Namestio sam da se startuje pri windowsu, konektuje na serve i pocne download. I radilo to lepo par dana, kad od sinoc poce da zeza. Pocne sve lepo da radi, ali blokira ostatak windowsa. Kao da pokusavas da otvoris program fotoshop na 286. INterfejs se vidi, vidi se protok download/upload, ali nista ne mogu da radim jer se sve pokoci. I nervirao me tako program sinoc i jutros i ja lepo uzmem i obrisem ga i instaliram limeware. Ostali downloadovani podaci za mazgu tako da cu probati da ponovo instalirami mozda se sve povrati ako nije pobrisao log fajlove, a koliko sam video, cini mi se da nije.

nixylive je napisao(la):
Sto mi je emule ma mazga bre, zadala probleme. Namestio sam da se startuje pri windowsu, konektuje na serve i pocne download. I radilo to lepo par dana, kad od sinoc poce da zeza. Pocne sve lepo da radi, ali blokira ostatak windowsa. Kao da pokusavas da otvoris program fotoshop na 286. INterfejs se vidi, vidi se protok download/upload, ali nista ne mogu da radim jer se sve pokoci. I nervirao me tako program sinoc i jutros i ja lepo uzmem i obrisem ga i instaliram limeware. Ostali downloadovani podaci za mazgu tako da cu probati da ponovo instalirami mozda se sve povrati ako nije pobrisao log fajlove, a koliko sam video, cini mi se da nije.

Kakav glup problem bio. Instairao sam pr epar dana avast antivirus i on mi je zamislite pravio neki back up u windows>temp folderu i to je drljalo po hard disku ko po njivi. Uninstaliram ja lepo avast i sad sve lepo radi.

Jel se desilo nekad vama nesto slicno.

Nazad
Vrh Dno