Šta je novo?

P II + XPSP2 = divx?

• Začetnik teme Začetnik teme ikiM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ikiM

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
319
Pozdrav,

imam neku staru masinu, nabavio je za moje roditelje:
IBM Pentium 2 na 400MHz (puna dvojka, nije celeron)
graficka S3 trio 4Mb
192Mb Ram-a.

Prethodno je na njoj bila instalisana 98.-ca.
Sve je radilo OK, i filmovi su isli glatko.

Posto me je nerviralo da se akam sa neprepoznavanje 98.-ce USB uredjaja, mrezne karte i ostalog (sto je vizuelno zaostalo), pitao sam se kako ce raditi sa XP-om.
Nisam imao drugi, nego XP SP2.
Racunar je trebao da sluzi samo za internet, pustanje muzike (mp3) i pustanje filmova.
Sve oko instalacije je proslo dosta glatko i sve je pristojno radilo (internet i mp3, pregled slika) dok nisam proverio kako radi pustanje filmova.

Katastrofa, secka nevidjeno (probao sam razne plejere i kodeke), procesor je maksimalno opterecen, tako da po mom misljenju dodavanje dodatnog RAMa nema nekog smisla.

Podesio sam da opterecenje procesora XP-om bude minimalno i opet je ista prica.

Sve sam ponovo formatirao i ubacio 2000.-rku.
Brzo se izvrsila instalacija, ali rezultat je opet isti.

Pitanje: ima li neko isksutva sa mogucnostima ove masine, da li neko ima neku ideju?

Pozdrav!

Od kodeka instaliraj samo ffdshow, sve ostalo ukloni, pošto je ffdshow najbrži dekoder. Dalje, od plejera probaj Media Player Classic s tim što ćeš u opcijama uključiti "Overlay Mixer" i "Use Regular Offscreen Surfaces" s obzirom da je ovo najbrži metod iscrtavanja.
Mislim, taj procesor je dovoljno jak, problem je u softveru. Eventualno probaj Windows Millenium (ali gledaj da nađeš full retail verziju, a ne neku nestabilnu betu) pošto ona bez problema radi s USB-ovima direktno...

Koliko ja zna u media plejeru nema citanja titlova (ili mozda ima, a ja da ne znam?).

Posto je graficka s3 trio integrisana, da li sta dobijam ako nakacim pci graficku (agp slot nemam)?

Gde mogu da nadjem neku polovnu pci graficku, po mogucstvu voodoo (16mB)?

ako slucajno bude problema sa vuduovim predlozima (ja mislim da nece!), onda probaj i VLC player - ja ga koristim bez problema na Cel633, 256MB, gf2 mx200 - jaca konfa, ali ipak mislim da bi i kod tebe moglo da radi lepo... dodatna prednost: VLC ima ugradjene kodeke u sebe i ne mora da se instalira ni plejer, niti kodeci! 🙂

Iz mog iskustva sa računarom koji sam sklopio za ćaleta (K6-III 400MHz, 448 MB rama, Voodoo 5), jedan od najmanje zahtevnih plejera je MV2 player. Mislim da tebe najviše zeza grafika i kilavi drajveri za nju pod XP-om.

voodoo:
- gde se nalazi podesavanje koje si mi rekao da ukljucim (Overlay Mixer" i "Use Regular Offscreen Surfaces"), pokusavam ga naci ali bezuspesno?

zoni:
- kako se ucitavaju titlovi kod ovog programa (VLC)?

dandy:
- probao sam sa mv2 pleyerom, mislim da je ipak graficka u pitanju...
Kad bih negde mogao naci voodoo pci od 16mb....

Grafikca je 100%. Za pustanje divx minimum je PII 233 Mhz i graficka 8 MB. Ja sam imao dvojku na 350 Mhz i GF4 AGP i filmovi su isli glatko.

voodoo:
- ako se postavi "overlay mixer", ne mogu da uvedem subtitl.
Moram da postavim VMR7 ili 9.

Titlovanje znaci koristim iz ffdshow-a?

Da li je bitno koji DirectX koristim?

Poslednja izmena:
Samo ti namesti kao na slikama.

Prilozi

• Slika1.gif
    Slika1.gif
    14.2 KB · Pregleda: 75
  • Slika2.gif
    Slika2.gif
    11.8 KB · Pregleda: 69
  • Slika3.gif
    Slika3.gif
    10.7 KB · Pregleda: 78
VOODOO:
OK, puno ti hvala, sve sam tako podesio. Za vikend cu da isprobam jer taj komp je u Loznici kod mojih. U BG radim...
Malo sam cackao taj program na Pentiumu IV, ume nekada da se zamrzne, kad cesto menjam neki film. Verzija je 6.4.9.0

Inace koja ti je verzija ffdshow-a, kod mene je iz septembra 2003. Vidim da najnovija verzija (avgust 2006)ima neke zahteve za procesor. Da li da ostanem na ovoj verziji ffdshow-a?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mozda

QV player radi iz DOS-a nije bas ugledan kao resenje ali radi sigurno bolje od svih koji su ovde pomenuti. Dodao bih jos da se kod mene ni mv2 nije proslavio, jedina alternativa QV-u ali sa skinom je Crystal player ovo su jedina dva palyera koji su radili bez ikakvih problema na celeronu 300 doduse sa grafikom matrox g200 i 128 ram. Ostale playere nije imalo smisla ni probati.

Nazad
Vrh Dno