Pozdrav,
imam neku staru masinu, nabavio je za moje roditelje:
IBM Pentium 2 na 400MHz (puna dvojka, nije celeron)
graficka S3 trio 4Mb
192Mb Ram-a.
Prethodno je na njoj bila instalisana 98.-ca.
Sve je radilo OK, i filmovi su isli glatko.
Posto me je nerviralo da se akam sa neprepoznavanje 98.-ce USB uredjaja, mrezne karte i ostalog (sto je vizuelno zaostalo), pitao sam se kako ce raditi sa XP-om.
Nisam imao drugi, nego XP SP2.
Racunar je trebao da sluzi samo za internet, pustanje muzike (mp3) i pustanje filmova.
Sve oko instalacije je proslo dosta glatko i sve je pristojno radilo (internet i mp3, pregled slika) dok nisam proverio kako radi pustanje filmova.
Katastrofa, secka nevidjeno (probao sam razne plejere i kodeke), procesor je maksimalno opterecen, tako da po mom misljenju dodavanje dodatnog RAMa nema nekog smisla.
Podesio sam da opterecenje procesora XP-om bude minimalno i opet je ista prica.
Sve sam ponovo formatirao i ubacio 2000.-rku.
Brzo se izvrsila instalacija, ali rezultat je opet isti.
Pitanje: ima li neko isksutva sa mogucnostima ove masine, da li neko ima neku ideju?
Pozdrav!
imam neku staru masinu, nabavio je za moje roditelje:
IBM Pentium 2 na 400MHz (puna dvojka, nije celeron)
graficka S3 trio 4Mb
192Mb Ram-a.
Prethodno je na njoj bila instalisana 98.-ca.
Sve je radilo OK, i filmovi su isli glatko.
Posto me je nerviralo da se akam sa neprepoznavanje 98.-ce USB uredjaja, mrezne karte i ostalog (sto je vizuelno zaostalo), pitao sam se kako ce raditi sa XP-om.
Nisam imao drugi, nego XP SP2.
Racunar je trebao da sluzi samo za internet, pustanje muzike (mp3) i pustanje filmova.
Sve oko instalacije je proslo dosta glatko i sve je pristojno radilo (internet i mp3, pregled slika) dok nisam proverio kako radi pustanje filmova.
Katastrofa, secka nevidjeno (probao sam razne plejere i kodeke), procesor je maksimalno opterecen, tako da po mom misljenju dodavanje dodatnog RAMa nema nekog smisla.
Podesio sam da opterecenje procesora XP-om bude minimalno i opet je ista prica.
Sve sam ponovo formatirao i ubacio 2000.-rku.
Brzo se izvrsila instalacija, ali rezultat je opet isti.
Pitanje: ima li neko isksutva sa mogucnostima ove masine, da li neko ima neku ideju?
Pozdrav!