Šta je novo?

Ozbiljan problem ili ne?

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
U Windows Task Manager-u imam dva procesa koji ih pokrene NETWORK i LOCAL SERVICE.Ta dva procesa su CLI.exe i svchost.exe.E sad stvar u njima je ta sto se oni mnoze po 5-6 puta.I obicno sam znao imati upaljena najvise 33 procesa koja su mi trebala.Ali kad se oni namnoze onda imam po 45 upaljenih procesa.CLI.exe proces se namnozi poslije rada u nekom programu npr.Pro Desktop a svchost.exe se namnozi odmah kad upalim komp pa kada se podize sistem onda komp uspori sa podizanjem sistema u dugo mu treba da popali ostale procese.Cim podigne sistem odmah pokrenem Windows Task Manager i vidim taj proces upaljen jedno 5-6 puta dok ovaj CLI.exe samo 2 puta mada nista na zagusuju procesor.A pored toga kad zavrsim sa radom u programu CLI.exe se namnozi i Task Manager pokazuje da sam ja pokrenuo taj proces vise puta.Bio sam taj proces CLI.exe izgasio ali samo one koje sam kao "ja" pokrenuo a ove sto su NETWORK i LOCAL SERVICE upalili te sam ostavio.Sad pitanje je je li to ista ozbiljno i kako to ispraviti?Da li slobodno mogu izgasiti ta dva procesa do kraja?Nisam se htjeo zezati time pa da ne bi slucajno nesto ne bi zeznuo ili jos gore pokvario na kompu.Mada to nije nista hitno alo zbog toga mi neke operacije uspore(kada komp dize sistem ili kada gasim komp pa mu prilicno dugo treba...i ima jos nekih ali ne bi da nabrajam posto sam pretjerao sa ovim postom).

Poslednja izmena:
svchost.exe nemoj da diras, pod tim procesom (procesima) se pokrecu sistemski servisi.

Sto se tice tog CLI.exe, to je proces od ATI drajvera, tako da ni njega ne treba bas cackati, jer je potreban za neke funkcije.

Najbolje da okacis screenshot iz Task Managera gdje se vide svi procesi, pa da vidimo ima li sta sto ti nije neophodno.

I preporuka za Process Explorer, besplatnu zamjenu za Win Task Manager: www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/ProcessExplorer.mspx

Poslednja izmena:
Evo okacio sam screenshotov-e task manager-a.Okacio sam 2 posto sam primjetio na status bar-u pod "CPU Usage" mi non-stop poskakuje sa 0-2%.Otkrio sam krivca.Proces HPZipm12.exe se non-stop pali i gasi ne znam zbog cega ali jedne sekunde je tu,druge nije.Molim za savjet sta trebam da izgasim od procesa a sta mi je neophodno da ostavim upaljeno.Unaprijed hvala na odgovorima.

Prilozi

• Image-0002.webp
    Image-0002.webp
    50.8 KB · Pregleda: 39
  • Image-0003.webp
    Image-0003.webp
    56.5 KB · Pregleda: 44
To sto CPU usage "poskakuje" sa 0 na 2% je sasvim normalno. Sto se tice procesa HPZipm12.exe, on pripada drajverima za HP-ov stampac, tako da ga ne bi trebalo ubijati.

Sto se tice servisa, pogledaj ovdje pa zakljuci sta ti je potrebno, a sta ne: http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm

Poslusaj sta kaze BlackNeo, instaliraj process explorer

daje mnogo bolji pregled aktivnih procesa (ko ih startuje, putanja na disku, sertifikati ako ih ima, direktan interfejz za pretrazivanje na google, itd.)

Znam ja da je HPZipm12.exe dio drajvera od stampaca ipak imam stampac i nisam imao namjeru da ga ugasim i jos plus ne mogu posto se non-stop pali i gasi.

Dobro zahvalan sam vam za preporuku programa,a moze li koji savjet sta mi nije potrebno od procesa koje slobodno mogu "ubiti"(pogledajte screenshot-ove koje sam nedavno okacio u mojoj drugoj poruci).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno