Šta je novo?

Ovo vraca kroz vreme... !!!

Da, Creatures 2 sam dosta igrao i mogu da kažem da je to verovatno u celini gledano najbolja igra za C64, posebno kad je grafika u pitanju stvarno izuzetno dostignuće.
Još uvek se sećam kako sam bio zabezeknut kad sam prvi put video one pahulje snega kako polako lelujaju preko ekrana, na drugom nivou.
Ponekad je pokrenem na emulatoru i sada, ali odigrati te nivoe nije nimalo lako, jer je svaki od njih malo remek delo i treba dosta pažnje i truda da se sve završi.
Inače, ovo je ekskluziva, dok prvi deo postoji i za Amigu, možda i za još neki računar, nastavak je rađen samo za C64.
Traps and treasures se nešto ne sećam, a Toki sam igrao nešto malo na Amigi, nije bilo loše ali je bilo i boljih u tom fazonu, recimo Brian the Lion koji sam igrao mnogo više.

secam se Traps'n'Treasures, odlicna igrica, prelepa grafika, overscan.
samo pomalo teska, stig'o sam samo do drugog nivoa.
simpaticno kad ostavis lika da 'kulira', krene da kuca u monitor.. :) heh

creatures 2 je c64 exclusiva, polomio sam jedan quickshot II na njoj na onom scuba nivou sa ronjenjem ali sto se grafike tice nikada nisam video ista slicno na c64 mada mi se jako svidela grafika u igri supremacy iako je staticna veoma je lepa i funkcionalna, e to je umetnost napraviti nesto od cega zastaje dah i strpati ga u par desetina kilobajta koda lako je praviti lepotu na desetinama gb harda, gigabajtima rama i 8800 karticama, pogledajte settlerse za amigu, kako izgledaju i sta sve stane na jednu disketu i samo jednom se ucitava a mi igramo po 20 sati da ni jednom nepukne a danasnje igre se pecuju mesecima posle, pc svet je razmazen obiljem jeftinih resursa koji su svima na dohvat ruke pa je optimizacija pala u drugi i treci plan, cast izuzetcima.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]qj9OEmUr0F8[/YOUTUBE]

Jel' se to javlja Vlada Dzet xD

@kovacm, steta sto nema liriksa za pesmu o C5 , a ne moze se razabrati od Vokodera bas tako lako.
Mozda ima u komentima.
Pravio je Ser Klajv svasta, i mini tv, i sam-kupe, ima i gluposti ali taj C5 bas ima futuristicki dizajn.
Svaka mu cast !

sa oldcomputers.com
Prodato u 6 Miliona primeraka, ima jos ljudi koji ga koriste,
do pre godinu ili dve sluzio za evidenciju porudzbi u Meku.
Tekst procesor napisao licno Bili Gejts,
kvalitet izrade takav da se covek pita da li je jedino sta rade danasanje
udruzenje za zastitu potrosaca - Primanje mita? Skroz me zanima kako
se komunciiralo sa takvim modemom, i sta je mogao takav bejzik interpreter,
u kom rangu je bio. Postoji i Radio Shackovi Tandyji za kucu, u koloru, mislim
da ima na YT a oznaka valjda TRS-120.

od velike pomoci bi mi bilo ako neko zna koji taster je za Fire(bomb) u Rick Dangerous 2?
Pise na sajtu da je -enter- , medjutim nista se ne desava (koristim skracenu A4 tech tastaturu...)
EDIT:probao i na drugoj tast. , ne radi ni -spejs- ni -enter- za paljbu (Speki verzija naravno:)

Poslednja izmena:
o,k,z,x,enter/space
su komande ali se ispaljivanje raketla vrsi sa gore+pucanje , a postavljanje bombona sa dole+pucanje

[YOUTUBE]DeywZ29XJgU[/YOUTUBE]

Vrh Dno