Šta je novo?

ovislink wl-5460ap

focus

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
320
imam ap ovislink wl-5460ap video sam da wl-5460ap v2 ima wisp mod u kome navodno može da radi i kao ruter. interesuje me dali je neko flešovao ovaj stariji model i dobio ovu opciju i kako to sve funkcioniše? dali ga je moguće flešovati bez otvaranja? koristim ga za wireless internet i jedan računar je vezan na lan1 port dugi bi vezao na lan2. može li mi neko malo pojasniti kako najlakše
ovo izvesti i dali bi to bilo dobro rešenje ili bi stvar rešila samo kupovina rutera.

dobro ako niko ne može da mi pomogne oko ovoga može li mi neko reći dali je dobra kombinacija ovaj ap i ruter ovislink ip-1000r.

mozes da ga flesujes i bez otvaranja, moj predlog ti je APLite firmware ili ako si voljan da platis onda APPro. Vise detalja ovde http://www.appro.cz/

Ako stavis APlite firmware izgubices mnogo funkcija koje vec imas u fabrickom firmware-u tako da se potrudis i nabavis APPro. Drzao sam neko vreme APLite pa se vratio na obican fabricki, uostalom imas gore link pa mozes da vidis sta dobijas a sta gubis ;)

koliko vidim APPro zahteva nadogradnju, možda bi ipak najbolje bilo da uzmem ruter sa koim bi mi ostala slobodna još dva lan porta. možda zatrebaju nekad.
e sad interesuje me pošto nisam dosad radio ovako nešto utp kabl koji ide od ap-a u mrežnu kartricu sada se veže na wan port rutera i dalje se na njega kače ostali računari.
pošto provajder trenutno vidi mac adresu mrežne kartice u ovom slučaju bi trebo da vidi mac adresu rutera a ja dalje na ruteru i računarima da konfigurišem ip adrese ... jesam li u pravu.
dosad sam radio umrežavanja po dva računara :p valjda ovo sa ruterom neće biti neki problem,)

ne znam, meni i ovaj APlite koji je free zavrsava posao na jednoj tacki. Radi jako stabilno bez ikakvih potreba za povremenim resetovanjem i slicno. Ako se odlucis ipak za dodatnim ruterom onda uradi tako kako si napisao - isp (ovislink) u wan port a klijente u lan portove.

važi tako ću i uraditi. reci mi samo molim te jesam li u pravu oko mac adrese trebao bi da prijavim mac od rutera i da to sve funkcioniše kako treba.

ne, prijavljujes mac od wireless apea/kartice kojim si vezan na provajdera

ok hvala na informacijama.
pozdarv!

ajde kad se prica o ovisu 5460, evo jedan problem, znaci kad se podesi WISP mod da se konektuje preko pppoe konekcije onda ne mogu da saljem emailove, sve ostalo radi. Jel imao neko ovakav slicaj i jel ga resio?

Pazi ja imam isto strahovite probleme u WISP modu sa PPPoE konekcijom... verovatno je do samog AP-a tj. nemam neko racionalno objasnjenje osim tog, u Client modu sve sljaka kao sat.

RAdi i u WISP modu ali ako imas staticku IP adresu pa ne koristis PPPoE. Nisam nigde na netu nasao resenje za to.

ja sam takođe sa wisp modom hteo da rešim probleme, međutim video sam da mnogo ljudi sa tim ima problema i na kraju ipak uzeo ruter.

Evo mali upadate sa pppoe konekcijom i wisp modom, juce smo instalirali n ajednom racunaru nov windows i stavili samo pccillin antivirus. I ni jedan firewall nismo instalirali. I gle cuda na tom racunaru sve normalno radi. E sad cu da probam i na svom novu instalaciju da pokrenem pa da vidim kako ce onda da radi sve to.

Meni radi PPPoE i WISP sa e8 firmwareom, samo ima jedan bug kad se chatuje preko neke java aplikacije(valjda) google talk ali iz interfejsa google mail-a zabode PPPoE i diskonektuje.

Nazad
Vrh Dno