Šta je novo?

ovislink wl-1700usb

rema1301

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2010
Poena
320
Jel moze neko da mi kaze nesto o ovom adapteru?Da li on zaista ima snagu od 1000mW?Koji chipset koristi?I da li moze da radi na backtrack-u 3/4?

Pa ako si negde procitao da se navodi 1000mW onda ima. Nije to nista novo i cudno, vec odavno postoje adapteri drugih proizvodjaca sa ovakvim jakim adapterima (napr. popularna Alfa AWUS036H od 500 i 1000 mW, sa Ralink cipsetom od 2000 mW). Ali imaj u vidu da je navedenih 1W maksimalna snaga slanja a ne i prijema signala. Ali u svakom slucaju je jaci od vecine drugih adaptera, tako da ne mozes da pogresis.
Konkretno ovaj adapter ima Realtek 8187L cipset (kao maloprepomenuta Alfa) tako da DA, radice 100% na Backtrack- u (i 3 i 4).
Imaj u vidu da ovaj cipset ume cudno da se ponasa pod Win7, zbog drajvera...

Poslednja izmena:
Uzeo sam uredjaj u winwin shopu,na njihovom sajtu pise da ima ralinkov chip set,a on ustvari ima relatekov 8187L...Jel mogu ja nekako da proverim koja mu je snaga?Da ukucam negde neshto i da mi izbaci njegovu stvarnu snagu?

Koliko ja znam, ne moze softverski da se proveri kolika je tacna snaga. Moze da se pokusa hazarderski sa namestanjem maksimalne snage u Linuxu, pa da se vidi dokle ce da ide, ali ti to nikako ne preporucujem jer je mozes spaliti. Ali mislim da ne treba puno da se opterecujes jel 500 ili 1000 mW jer je razlika ionako mizerna (na osnovu testova na netu Alfe), a kartice sa tim cipsetom su prakticno medju najjacima.

Nazad
Vrh Dno