Ubacio sam Poljski Aplite 1.0.5 u Ovislinka 1120ap, i po prvi put imam stabilan AP(3. dan bez problema) Sa bilo kojim drugim firmware-om blokirao se otprilike jednom dnevno(zagušen eter). Da li je neko probao ovaj fantastičan firmware ( besplatan)? Ima telnet/ssh pristup,pppoe relay, fin web interfejs, ftp klijenta, iptables i oko 70 drugih programa u sebi. Nemojte pokušavati sa apgrejdom Appro, on je samo za već unaprijed ugrađenu stariju verziju, dok se Aplite može ubaciti iz web interfejsa orig. firmware-a.
Imam pitanje, kačim se na WISP-a sa PPPoe (username/password), fiksna ip adresa, 217.23.X.X. Ovislink ima default ip i iz njega(iz njegovog linux-a) ništa ne mogu da pingam van 192.168.X.X mreže. Pokušao sam i sve ip svesti na isti subnet i ne pomaže. Ne koristim DHCP, samo fiksne ip. Koji gateway da upišem u AP, sve sam probao, ali mi nije jasno zašto ping ne prolazi iz AP-a kad sa računara ide normalno?
Imam pitanje, kačim se na WISP-a sa PPPoe (username/password), fiksna ip adresa, 217.23.X.X. Ovislink ima default ip i iz njega(iz njegovog linux-a) ništa ne mogu da pingam van 192.168.X.X mreže. Pokušao sam i sve ip svesti na isti subnet i ne pomaže. Ne koristim DHCP, samo fiksne ip. Koji gateway da upišem u AP, sve sam probao, ali mi nije jasno zašto ping ne prolazi iz AP-a kad sa računara ide normalno?