Šta je novo?

Ovislink Ethernet HDD rack

Nisam imao iskustva sa ovim proizvodom, ali mogu da ti dam neke smernice, pošto vidim da merkaš ovaj device, a lično sam dosta koristio NAS-ove (što u principu ovaj uređaj između ostalog jeste).
1. po meni kod ovakvog uređaja je GBit-ni LAN must have; veruj mi, kad krene kopiranje gomile velikih fajlova preko 100 MBit-ne mreže zna da potraje i pravo je smaranje - ja nisam našao koja je mreža kod ovog uređaja, nigde ne piše.
2. veličina hdd-a koji podržava; mislim da je bezveze ako je samo do 1 TB, ako prima i one od 2 TB super
3. support file system - definitivno najveći problem (osim ako ne koristiš Linux) - ne podržava napredne file system-e: NTFS, HFS+ (OS X), koji podržavaju fajlove veće od 2 GB (piše da podržava i OS X, ali ne i HFS+; jedino ako ne misle da će neko pored besprekornog nativnog OS X file system-a da koristi FAT32 na OS X; u principu može i EXT2 na OS X-u, ali na PPC mašinama, ne i na Intel-u).

Ostalo je koliko vidim manje-više ok, podržava BitTorrent protokol i FTP, što je za pohvalu.
Cena? Nešto mi se javlja da ova igračka nije baš jeftina, tako da što se mene tiče ja je ne bih kupovao. Nema podršku za NTFS (ili u mom slučaju HFS+) i pitanje je da li ima GBit-ni LAN.
Eto, nadam se da sam ti bar malo pomogao, iako nemam iskustva sa ovim device-om.
Pozz

Poslednja izmena:
Slazem se za protok, medjutim TPLink ruter/svic koji imam podrzava samo 10/100 Mbps (i wireless 802.11n, koji opet ovaj uredjaj nema - sta mu je koji vrag Turbo-G???). Ali file sistem je zaista veliki problem, nisam ni primetio da nema NTFS. Pretpostavljam da bi mogao da se ubudzi neki drugi open firmware pod Linuxom, pa da Samba resi te stvari, ali dosta mi je improvizacija...

Hvala na pomoci!

PS: Cena je oko 90 evra kod nas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno