Šta je novo?

Overklokovanje FX-5200

goran13

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2005
Poena
304
Pretpostavljam da vam ova tema zvuci neozbiljno, ali cu vas ipak zamoliti za pomoc i misljenje...Imam Bartona 2500+, na MSI K6 Delta-LSR, sa 256Mb Kingston PC3200, HDD Maxtor 80 Gb S-ATA. Imam graficku MSI FX-5200TDR(128Mb, sa daljinskim upravljacem). Kartica je 128-bitna, sa crvenim PCB-om i hladnjakom u obliku MSI-zvjezdice...Uz pomoc RivaTuner(New Year Edition) sam karticu sa default-a od 250/400Mhz podigao na 275/445Mhz. Sve je radilo stabilno, a performanse su se, u igrama, pristojno popravile.
Zanima me da li su ove vrijednosti opasne po karticu, da li bi ih mogao postaviti kao trajne vrijednosti bez bojazni, i koliki bi bio maximalni overclock za ovu karticu. Unaprijed hvala!!!

Ma jednostavnije ti je sa coolbirom (bilo je vec ogromno puno objasnjenja na ovu temu). Naime startuj ovaj reg i u standardnom podesavanju za drivere dobices i opciju za klokovanje. Tu imas opciju da sam nadje vrednosti na kojima ce karta stabilno da radi (koja je dosta pametna i korektna). Vrednosti koje dobijes mozes probati jos malko da povecas, a sve sto se tice stabilnosti prati u 3d markovima (01; 03). Gde zakuca, malo smanji i to je to. Neces ostetiti karticu (bar ne do leta ;) )

Prilozi

• detonator4041coolbit.zip
    289 bajta · Pregleda: 67
Imam istu karticu (od koje se rastajem sutra nazalost) i bez problema je poteram na 300/500 MHz. Sve to radim sa najnovijim NVidia drajverima. Kartica se moze podici i na jos nekih 15MHz vise, ali je to granica stabilnosti, pa sam stoga zaokruzio vrednosti na gore pomenute. Kartica se ne buni, meni radi Doom 3 i svi smo zadovoljni. ,)

Imao sam ranije tu karticu, leti na +40c nije mogla iznad 270/430, zimi moze naravno vise, nekih 310/505, sad sve zavisi kakvo hladnjenje imas u masini

Nazad
Vrh Dno