Šta je novo?

Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??? (Geek, ovamo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.08.2002
Poena
619
Pre neki dan mi je Geek Master napomenuo da je AMD sredio svoje thoroughbred-ove, tj. proizvodni proces, koji je bio uzrok ocajne overklokabilnosti procesora te da je video na netu da se nove serije klokuju ko blesave.
Moze li jos neko da potvrdi ovo pa da se spremam da polako bacam P4 u djubre i merkam izdaleka neki Epox ???

Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??? (Geek, ovamo)

aha je napisao(la):
mod EPOX 8KHA+ kix a*s!!!!!!

I sta ti ovo znaci???

2400+ se sasvim lepo klokuju, sa vazdusnim hladjenjem idu od 2.4 do 2.5Ghz u zavisnosti od primerka.

Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??? (Geek, ova

Alexandar je napisao(la):
I sta ti ovo znaci???

samo sam hteo da pohvalim tog proizvodjaca maticnih ploca, koji se eto nalazi i u mom racunaru. Ono mod, stoji za modifikovanu.

Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??? (Geek,

aha je napisao(la):
samo sam hteo da pohvalim tog proizvodjaca maticnih ploca, koji se eto nalazi i u mom racunaru. Ono mod, stoji za modifikovanu.

I, kakve to veze ima ?? :p

Alexandre, kad kazes vazdusno hladjenje jer mislis na "normalne" kulere koji imaju ovde da se nadju, ili...?

BTW koliki je stvaran takt za 2400+ ? 2 giga ?

Re: Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??? (G

Brutalan Zlica je napisao(la):

Alexandre, kad kazes vazdusno hladjenje jer mislis na "normalne" kulere koji imaju ovde da se nadju, ili...?

pa ima veze. EPOX ploche su savrsene za OC. I jedva cekam da vidim sta rade u kombinaciji sa tim procesorima. samo molim boga da ce moci da se ubodu u KT266a ploche (a sumnjam da ce moci).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??

aha je napisao(la):
pa ima veze. EPOX ploche su savrsene za OC. I jedva cekam da vidim sta rade u kombinaciji sa tim procesorima. samo molim boga da ce moci da se ubodu u KT266a ploche (a sumnjam da ce moci).
MSI-jeva kt266a može do 2600+. Ne vidim što ne bi mogao i Epox

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vis

jddipqd je napisao(la):
MSI-jeva kt266a može do 2600+. Ne vidim što ne bi mogao i Epox

jel mislimo na iste Athlone (0.13), tj. sa novim jezgrom?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i

aha je napisao(la):
jel mislimo na iste Athlone (0.13), tj. sa novim jezgrom?
Zar postoji 2600+ sa starim jezgorm?

jel stigao neki athlon xp kod nas a da moze na 2,4 - 2,5GHz da radi? Ustvari, i ja pitam gluposti... video bih odmah post u overclocking forumu od Ace ...

Re: Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??? (G

Mislim da bi ga V7+ ohladio, mada bi bio bollji neki Thermalright. Stvaran klok 2400+ je 2Ghz.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Overklokljivi XP-ovi 2400+ i vise ??

aha je napisao(la):

Pa znam, i rekao sam da bih tad jurio Epoxa :)

Alex, hvala, znaci 2400+ je 2 giga. Hm, pa to uopste nije tako losa kombinacija - Epox plocica, 2400+ nagruvan na 2,5 giga - to leti.

Novi Abit KD7 takodje ima voltaze do 2.15V za CPU i 3.2V za mem, tako da je to ipak bolja ploca od Epox-a za oc. Mozda po koji Epox i izvuce visu magistralu od abit-a, ali dzaba kada abit ima visi memorijski protok na 200FSB nego Epox na 215FSB zbog ostrijih memorijskih tajminga. Ako se NForce2 bude dobro klokovao u abit izvedbi, prednost bi dao toj ploci nad VIA chipset-om.

nForce vrlo opusteno saradjuje sa memorijom za razliku od VIA chipsetova. MSI K7N-420 pro je mogao da radi na 157 Mhz, sto je oko 18%. Ako tako bude bilo sa nForce2 chipom, ne vidim razloga da Abit nV7-8x nafura i 215 Mhz. Zahvaljujuci sjajno odradjenom memorijskom menadzmentu, nForce2 inace dere KT-333 CE i KT-400 chipsetove.

drfedja je napisao(la):
nForce vrlo opusteno saradjuje sa memorijom za razliku od VIA chipsetova. MSI K7N-420 pro je mogao da radi na 157 Mhz, sto je oko 18%. Ako tako bude bilo sa nForce2 chipom, ne vidim razloga da Abit nV7-8x nafura i 215 Mhz. Zahvaljujuci sjajno odradjenom memorijskom menadzmentu, nForce2 inace dere KT-333 CE i KT-400 chipsetove.

A kakve veze ima sto on ima ogroman propusni opseg za memoriju kad je sam procesor projektovan za mnogo nize mem. opsege -> citaj: nema ni iole linearnijeg rasta performansi ?

Samo ce sinteticki testovi pri testu mem. kontrolera ispisati ogromnu cifru a realna razlika nece preci u najbukvalnijem smislu 1%

Pa naravno da ces otkljucati procesor i staviti ga na visu magistralu od 133, na 215 ima sasvim lep propusni opseg, pod uslovom da nabavis odgovarajucu memoriju.

A kakve veze ima sto on ima ogroman propusni opseg za memoriju kad je sam procesor projektovan za mnogo nize mem. opsege -> citaj: nema ni iole linearnijeg rasta performansi ?

Samo ce sinteticki testovi pri testu mem. kontrolera ispisati ogromnu cifru a realna razlika nece preci u najbukvalnijem smislu 1%

Pa neces da ga teras asihrono nego sinhrono, posto ga otkljucas...Sinhrono je prousni opseg prakticno X GB/s :D

delimir je napisao(la):
Pa neces da ga teras asihrono nego sinhrono, posto ga otkljucas...Sinhrono je prousni opseg prakticno X GB/s :D

Prakticno je na recimo 225Mhz-a 3.36Gb/s u sinhronom radu, a na realnijih recimo 205Mhz-a je nesto manje od 3.1Gb/s.

Pardon, zaboravih na otkljucavanje ctp;

ja Imam Abit NF7-S v2.0 i Thermalthake Volcano TX7+ cooler,tero sam ga do 2,2GHz pri voltazi od 1.8v dok sam FSB magistralu terao samo do 200MHz sa mnoziocem 11 i radi veoma dobro.

O, covece, 'de iskopa thread od pre 3 godine??? :d

Welcome to forum, but di' ga nadje... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno