Šta je novo?

Overkloking Intel 865 perl

• Začetnik teme Začetnik teme srki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

srki

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2003
Poena
619
imam plocu Intel 865 perl i P4 2.8 c , kingstonovu memoriju 2*256.D 😀 ali ovo moze da se overklokuje,kako i koliko. 😀

Ako je to D865PERL Rock Lake 865P onda se neces na-o/c... Uopste mi nije jasno sto si uzeo tu plocu sa tim procesorom. Intelove ploce su poznate po tome sto kod njih nema opcija za o/c. Moj savet ti je da je uvaljas nekom, a ti uzmes Abit-ovu verziju iste.

Pozdrav.

drjackyll je napisao(la):
Uopste mi nije jasno sto si uzeo tu plocu sa tim procesoromPozdrav.

Zato sto je bitno da ploca bude stabilna na difoltu :beat:

Srki, ne moras bas da uzimas Abita, ali neka oc-ljiva plocica bi ti dobrodosla...
Mada bih ja na tvom mestu ipak uzeo Abit IC7 😉

drjackyll je napisao(la):
Ako je to D865PERL Rock Lake 865P onda se neces na-o/c... Uopste mi nije jasno sto si uzeo tu plocu sa tim procesorom.

E pa moze da se o/c ali samo malo.Podigao sam malo napon na prozesoru iz biosa i dobio [email protected] to nije lose.

Promena FSB-a na orginal Intel ploci ?
nema sanse, niti ce ikada tako nesto da se desi.
Jedino napredno sto Intel nudi (i to tek od skora) jeste fino podesavanje memorisjkih parametara, ali to nije o/c, makar ne procesora ili cipseta.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Promena FSB-a na orginal Intel ploci ?
nema sanse, niti ce ikada tako nesto da se desi.
Jedino napredno sto Intel nudi (i to tek od skora) jeste fino podesavanje memorisjkih parametara, ali to nije o/c, makar ne procesora ili cipseta.

Pozdrav!

Ja sam dobio sledece:
procesor 2912mhz
Fsb 832 mhz
Temperatura normalna
radi super

A sve sam to uradio iz biosa u podesavanju za cipset ali ne za memoriju nego za ovo.I sad jos jedno pitanje:ima tamo i podesavanje za Agp i Pci slot i to je izrazeno u mhz.Na koliko bih to trebao da podesim i sta bi dobio sa tim.Pozdrav :happy:

srki je napisao(la):
...

Ja sam dobio sledece:
procesor 2912mhz
Fsb 832 mhz
Temperatura normalna
radi super

A sve sam to uradio iz biosa u podesavanju za cipset ali ne za memoriju nego za ovo.I sad jos jedno pitanje:ima tamo i podesavanje za Agp i Pci slot i to je izrazeno u mhz.Na koliko bih to trebao da podesim i sta bi dobio sa tim.Pozdrav :happy:

Pazi da ti ne pregori procesor, sa 2800 dosao si do cak 2912Mhz-a. ;P

Aca je napisao(la):
...
Pazi da ti ne pregori procesor, sa 2800 dosao si do cak 2912Mhz-a. ;P
Nece, ima P4 onu cuvenu termalnu zastitu :beat:

CAR je napisao(la):
...
Nece, ima P4 onu cuvenu termalnu zastitu :beat:

Stvarno, cudi me da se nije aktivirala od tolikog OC-a :banana:

Srki sto se PCI-ja i AGP-a tice najbolje je da zaqcas to na difolt vrednosti, a magistralu teraj dokle moze.
To zakljucavanje u principu sluzi da obezbedis da ti sistem ne krahira usled postojanja nekih uredjaja koji ne trpe visok PCI takt (neki hardovi, tv tjuneri, starije Ati graficke...)

P.S. mozda predjes i magicnih 3 ghza sa tim 2.8 procesorom (al' sam kvaran 😀)

Pocinjem da sumnjam da je to prava intel ploca.

Pravi naziv ploce je Intel Desktop Board D865PERL :boom:

srki je napisao(la):
Pravi naziv ploce je Intel Desktop Board D865PERL :boom:

Sasa je hteo da kaze da ti nisu uvalili neku drugu plocu umesto te posto do sada na Intelovim procesorima nisi mogao da povecas magistralu ni za 1mhz

Ploca je bila u originalnom pakovanju,na ploci pise da je intel D865PERL a i u biosu pise isto.To znaci da je original.A skoro sam updejtovo bios pa mi se cini da mi se ta opcija tad pojavila.

Vladd je napisao(la):
...
Nek se javi kad prebaci magicnih 2913Mhz :happy:
Mnogo je, kume... :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno