Šta je novo?

Overklok godine!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Ekskluzivno iz laboratorije casopisa Digital!
Koriscena ploc aje ASUS nf4 SLI
procesor iz serije CBASC

:d

Nakon [Enter]-a okreni 93 :d 😀

Optimus Prime je napisao(la):
Nakon [Enter]-a okreni 93 :d 😀
A dok ne stignu uzmi protivpozarni aparat... steta bi bilo za tepih, namestaj... 🙂

zokish je napisao(la):

E, daleko ces ti stici...

Kada je elektronika ili nesto sto radi na struju u pitanju ne gasi se vodom. Za takve stvari je izmisljen protivpozarni aparat.

Ono u gornjem levom uglu je mozda pozarni alarm. 🙂

dobar klok, pa makar i za bios shot, samo imam osecaj da je neki bug u pitanju, ipak je ploca ASUS, mozda je sad pocela da prikazuje i veci klok a ne samo voltazu 😀

Mora da su korisceni NanoHype konvertori iz MKIII 2.0 serija! Garant! A i monitor mi se cini kao 64bitni...

Koliko je mani poznato taj klok nije prihvacen od strane sistema jer nije uradjen save. Cak i da je udaren F10 + enter pa da je slikano u toku butovanja to nije to. Kad se udje u windows onda nesto znaci okaciti skrinsot nekog wcpuid ili cpu-z...

Broz je napisao(la):
Koliko je mani poznato taj klok nije prihvacen od strane sistema jer nije uradjen save. Cak i da je udaren F10 + enter pa da je slikano u toku butovanja to nije to. Kad se udje u windows onda nesto znaci okaciti skrinsot nekog wcpuid ili cpu-z...

I to opet nista ne znaci kad moze slobodno da radi na toj frikvenciji a to kod mene znaci na primer sledece :

Otvoren .Net Studio gdje kompajlira projekat sa vise od 100 C# datoteka
u pozadini radi Nero 6 przi image igrice Half Life 2 na DVD-r brzina 8x
paralelno uz to odradjuje SuperPI test na 16M
i isto sinhrono chatuje preko MSN

e ako to odradi bez da padne sistem onda bratski uvazavam clock !

uhhh zamalo zaboravih naravno da pici i WinAmp u pozadini ja nikad ne radim bez muzike

Poslednja izmena:
A radi ti i neki firewall u pozadini + si na netu (zbog MSN-a)

A jel VS.Net 2002 ili 2003? 😀

Izgleda da jedino photoshop zakucava pa nije mogao da se uradi crop/resize.

Mislis MS Paint (dovoljan je i on za to) 🙂

Sta ako covek koristi linux ? Sta onda monteboy ? 🙂 A i bilo bi dobro da neko natera a64 "makar" na "svega" 4ghz da odradi nesto i da bude stabilan. Kolko sam video do sada, 3.8ghz je maksimum u kome su uspeli da poteraju cpu-z :d

Anyway, dobar je rezultat.Kapiram da može da se uđe u sistem verovatno na oko 4,8-4,9GHz. Mislim da je ovo čisto postavljeno da kažemo "eto, AMD-a su probili... AMD je probio psihološku barijeru od 5GHz"... ;d

Moj sledeći upgrade-A64, socket 754. No less, no more. Nisam dovoljno bogat za 939. Moram malo više da :guitar: pa da zaradim. :smoke:

Poslednja izmena:
tesko da moze da udje u windows i na 3.8ghz 🙂 likovi koji biraju primerke od kako je izasao a64 i hlade ih sa dual cascade i ln2, pa usput moduju ploce, drndaju, hlade mosfete sa dry ice, NB sa malim kompresorima itd. su stigli do 4ghz ali nestabilnih...On sa "obicnim" kompom i obicnim hladjenjem....ma, 3.5ghz plafon 🙂

Uh, ne mogu da verujem da je toliki razmak u frekvencijama između "buđenja" i stabilnijeg rada u Win-u. 1,5GHz, ej!

pazi ovako, kada se pojavio pentium4 C-varijanta ja sam je uzeo i tada sam imao 875P neo plocu i ona je imala bug u bios-u koji je dosao uz nju, a bug je bio tipa, u biosu stavis fsb na 500 (sto je max) i prilikom POST-a bios prijavi na mom tada 2.4C 6GHz (12x500) jelte, ali kada udjem u win normalo cpuZ kaze 2.4GHz, bedak, zaleteo sam se i updateovao bios i posle me mrzeleo da vracam bios, uzimam fotku da slikam pa da se hvalim ovde na bench-u 😀 😀 😀, ali evo kada se pojavila slicna tema to me podseti.

Ma F10 i Enter pa probaj, mozda te i us..e! To je ipak mocni CPU.
Samo napred!
Ali nemoj posle da kazes..." ee, pa oni sa foruma su me naterali !!!"

Nazad
Vrh Dno