Šta je novo?

Overklok E4300 na Asus P5K

dibidusrus

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
301
Zanima me jel to neko radio, a mislim da jeste.Ja imam prostu P5K i boksovski E4300 i novi bios 0501.RAM Patriot 2gb Pc-6400Ali!Postavim u biosu 266, PciE 101Mhz, Spectrum iskljucim.Cak sam poslavljao Fsb 333 ( valjda napon mogu da ne dizem, mada) i DDR 667. Medjutim ne radi. Radi se o tome sto nisam nasao ono Fsb 1:1 ili 1:2....Nema u opcijama ni PCi Clock ( Koji treba da se postavi kolko sam razumeo na 33,33). Probao sam i Ai Suite Boosteru.Postavim tamo 266 fsb. Kad ga resetijem i pogledam u taj Suite pokazuje 133X9/ Znaci prepolivio je sinu. U cpu-z lepo vidim da mi je memorija 400mhz i delioc 1:2. Tajminzi su 5 5 5 16.Mislim da je to. E sad ko je ganjao Na P5K neka mi kaze! Hvala!

Poslednja izmena:
si dizejblovao sve u advanced cpu settings?

pa nista podigo sam ga na 2.4 ghz i nista. temperatura bez overkloka je bila od 19 stepeni do naprimer 26-27 na procesoru sad je 29 i ploca ima 50 a tako je bila 45 naprimer. Nego ovo je stos Kuler se vrti 1196! Znaci ladi radi ladjenja. Zato su mi temp visi. Imam ukljucen Q-fan.pade temp na 27 ali sam tolko sto zavrsio rendovanje u max-u.

Poslednja izmena:
itebi tih 19 stepeni deluje normalno??? U sobi ti 25 a procesor ti 19???!!! Ocitavanja ocigledno nemaju dodirnih tacaka sa stvarnoscu.

Coretemp 0.94 pokazuje 15 stepeni manje, sto bi znacilo 34, a sa fabrickim coolerom na defaultu nema sanse da mu 4300 radi ispod 50 stepeni. Mada nisam siguran al mislim da na 4300 i coretemp 0.94 pokazuje OK temp, niakda nisam probao 0.94

@dibidusrus probaj sa ovim podesavanjima pa javi

Ai Booster Manual
CPU Ratio stavi na max za tvoj proc
FSB dizi polako
PCI-E 100 ili 101
DRAM Freq stavi na najmanje da te ne bi to ogranicavalo
Dram Timing Manual i podesi prva 4 parametra prema tvojim modulima ili ih malo olabavi pa ces posle da sredjujes ram
Trans Booster stavi Disable
Clock Overcharging Auto
CPU Voltage stavi manuelno na 1,4v kod mene ploca undervoltuje za 0,5v (a fab. za 6420 je 1,35)
CPU Voltage Reference Auto
CPU Voltage Damper svejedno (ne radi na obicnoj samo na Deluxe)
CPU PLL Voltage 1,5v
DRAM ostavi na fabricki ili malo vecu
FSB Termination 1,3v
NB stavi na 1,4 za svaki slucaj

U CPU Advanced
stavi CPU Ratio kao i u JumperFree
sve ostalo disable osim PECI njega enable

I dizi polako trebalo bi da doguras do nekih 3ghz bez problema i javi sta si uradio (pazi samo na temp ako imas box)

Ma jok tu mi temperaturu javio Asus suite. Mozda lazu a to nije dobro jer je njihov program uz plocu.Probacu s drugim. Kad sam renderovao temp se podigao za 12-13 stepeni.Zaboravih da kazem da zivim u Moskvi pa u sobi nije 25 stepeni hehe...

Poslednja izmena:
LJudi pomagajte hitno! Mogu da nabavim samo Asus P5K i zanima me da li je on losiji od Gigabyte GA-P35-DS3! U njega ide E4300! Planiram da ga drzim na 3ghz svaki dan sa Hyper TX a imam 2x1 gb Kingston 667Mhz sa kingstonovim cipovima.Pa me zanima da li cu izgubiti nesto u odnosu na gigabyte posto sam prvo njega hteo?

LJudi pomagajte hitno! Mogu da nabavim samo Asus P5K i zanima me da li je on losiji od Gigabyte GA-P35-DS3! U njega ide E4300! Planiram da ga drzim na 3ghz svaki dan sa Hyper TX a imam 2x1 gb Kingston 667Mhz sa kingstonovim cipovima.Pa me zanima da li cu izgubiti nesto u odnosu na gigabyte posto sam prvo njega hteo?

Koristio sam search i nemogu da nadjem bas neke informacije!
Hitno mi je potrebvna pomoc treba da narucim!

ako planiras da drzis diskove u raid rezimu onda trazi gigabyte ... asus p5k ce ti u svemu ostalom zavrsiti posao i vise nego dobro :wave:

Nazad
Vrh Dno