Šta je novo?

overklock iz windowsa

oklagija

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2005
Poena
619
Treba mi program kojim mogu namestiti frekvenciju i CPU (celeron D 2.4 GHz) i memorije iz Windows-a,
jer imam mat. plocu P4V8X-X sa budjavim biosom kojim mogu promeniti FSB(najvise 144 "stabilnih"),
ali za memoriju mogu namestiti samo 133, 166 ili 200.
I frekvencija memorije se namesta po formuli FSB+66mhz !!! Mislim stvarno...
Po mom misljenu problem je u kung fu memoriji koja nece iznad 210MHz, sta je onih gorenavedenih 144 fsb.
Znam da ce te mi reci da opalim pretragu, ali su meni oci ispale citajuci sve tredove,
i nigde nisam naisao na ovakav problem !
Znaci najvise sam izvuko 2.59GHz stabilno, za procesor koji je
hvaljen da mu 3.2GHz nije nista pod default voltazi; Ja sam negde nacuo da moze da se klokuje iz Wina;
pa mi treba konkretno ime programa ili barem neki link.

Poslednja izmena:
ito sto kazes....
Ajde seti se nekog drugog programa, sigurno ih ima krsa

Ma mani se tih softverskih klokovanja... old school nacin jedino moze da da rezultate... sa ovim programima mozes jedino da vidis dokle mozes ici sa memorijom zato sto nemozes nista da zeznes ako se spuca komp samo resetuj komp... ako si pocetnik radi softverski ako znas sta radis onda u BIOS-u promeni vrednosti i pici... ali neverujem da ces nesto uraditi sa tom plocom...

Pa nisi bas cito moj prvi post, mogu ja iz BIOS-a da klokujem CPU ali se i frekvencija memorije povecava, a nemogu nju posebno da kontrolisem ! I to me spucava, precesljo sam ceo BIOS i u njemu nema nista za finije podesavanje frekvencije memorije !

raven2005 je napisao(la):
Ma mani se tih softverskih klokovanja... old school nacin jedino moze da da rezultate... sa ovim programima mozes jedino da vidis dokle mozes ici sa memorijom zato sto nemozes nista da zeznes ako se spuca komp samo resetuj komp... ako si pocetnik radi softverski ako znas sta radis onda u BIOS-u promeni vrednosti i pici... ali neverujem da ces nesto uraditi sa tom plocom...
Mislis? Sigurno onda nisi video ABIT NV8 NF4-4X
Sa 1.0 verziom BIOS-a nece da bootuje ni na 210MHz, a sa 1.1 i 1.2 hoce i na 300+. Jedini problem je sto sa 1.1 i 1.2 nece da resetuje i ugasi racunar :d
Resenje je verzija 1.0 i OC iz Win-a :eyebrows: Radi bez greske ,)

Poslednja izmena:
Pa kakve veze sad ima nf4 ploca sa onim cudom sto on ima... bios ajde da proba mozda ce mu pomoci... a sta ja treba da citam i predhodne postove... da bih znao u cemu je problem... ja sam samo izneo svoje misljenje na dato pitanje... a i te kung fu memorije sumnjam da mogu vise... evo ja sa kingstonkama idem i do 245mhz stabilno ali nemogu da podignem napon na samom procesoru pa se on spuca...

Pa kakve veze sad ima nf4 ploca sa onim cudom sto on ima... bios ajde da proba mozda ce mu pomoci... a sta ja treba da citam i predhodne postove... da bih znao u cemu je problem... ja sam samo izneo svoje misljenje na dato pitanje... a i te kung fu memorije sumnjam da mogu vise... evo ja sa kingstonkama idem i do 245mhz stabilno ali nemogu da podignem napon na samom procesoru pa se on spuca...
Jesi li ti ili ne probao clockgen? Ako nisi probaj 😉
:wave:

GoranM je napisao(la):
Jesi li ti ili ne probao clockgen? Ako nisi probaj 😉

Pa probao sam, ne bih govorio da nisam probao... mozes ti njega klokovati preko clockgen-a... ali svaki put moras da to uradis prilikom boot-a... jedino moze da se odrati preko bat-a ali bas se pitam da li ce znati da odradi posto vidim da je pocetnik...

Pa probao sam, ne bih govorio da nisam probao... mozes ti njega klokovati preko clockgen-a... ali svaki put moras da to uradis prilikom boot-a... jedino moze da se odrati preko bat-a ali bas se pitam da li ce znati da odradi posto vidim da je pocetnik...
Uputstvo za to je vrlo lepo napisano i znace, ne brini, samo ide korak po korak 😉

Dajte coveku linkove ka ranijim postovima ili mu malo detaljnije objasnite kako stoje stvari, verovatno kad ste i vi pocinjali da vam je neko nesto objasnio i uputio na nesto, ne bi bilo lose da i njemu to neko uradi...

Midgard je napisao(la):
Dajte coveku linkove ka ranijim postovima ili mu malo detaljnije objasnite kako stoje stvari, verovatno kad ste i vi pocinjali da vam je neko nesto objasnio i uputio na nesto, ne bi bilo lose da i njemu to neko uradi...

Ja kada sam pocinjao... jedino mi je pomoglo sto sam znao engleski... i malo sam pretrazio ovaj forum... sve lepo pise... ali opet na kraju... kada sam sebe uspeo nagovoriti na probu iz biosa i kada sam video sta nam je ASUS lepo napravio ove biose da nemoramo da resetujemo bios posle neuspelog kloka sa jumperom nego samo komp... znate kako mi je laknulo i otvorilo nove mogucnosti hahhahahhaha... ako coveka nesto interesuje on ce uci u stos... a ja sam odavno shvatio da kod win-a i uopste kod PC-a sve lepo pise samo treba procitati...

Za nas je idealno resenje cmos jumper na prednjem panelu pored usb-a.

Pa i niste mi bas puno pomogli ali ste se zato napisali svega i svaceg...

Drugo pitanje: kako promeniti odnos dobijanja frekvenciju memorije kod mene je FSB+66mhz, a video sam i drugacije npr. cpu/10... ?

Odakle mi je ovaj oklagija poznat ???
Sto se tice cmos jumpera ima jos ludje resenje!!!
Sa ploca skinete jumper, na tri iglice povezete zice dovoljne duzine da dohvate zeljeno mesto, tu montirate trozilni mikroprekidac i sve resavate pritiskom na dusme... Ili umesto prekidaca rucno prevezujete zice .lol

BigJoe je napisao(la):
Odakle mi je ovaj oklagija poznat ???
Sto se tice cmos jumpera ima jos ludje resenje!!!
Sa ploca skinete jumper, na tri iglice povezete zice dovoljne duzine da dohvate zeljeno mesto, tu montirate trozilni mikroprekidac i sve resavate pritiskom na dusme... Ili umesto prekidaca rucno prevezujete zice .lol

?!?!?!? :S: Bato, ti si se negde gadno prevario :wall:

ako ne nadjes na ovom forumu odgovore na pitanja, uvek mozes potrazis na nekom drugom ili na netu...

@ oklagija
cini mi se da na jos nekom domacem forumu postoji neko sa nickom "oklagija", mozda nisi ti, ali sam vec video taj nick negde.... ,lol.

Nazad
Vrh Dno