Šta je novo?

Overkill ili ne?

Pa nema za dzabe HD u imenu:D

za HD ripove koje svi skidamo (ja barem) pomaže samo procesor, grafička se tu skoro ništa ne pita.
ja da sam to znao skupio bih više para za procesor, jer sad ne mogu da gledam 1080p.
kod original blu-ray-ova bolja je bilo koja atijeva HD kartica, pa čak i HD2400 jer ima uvd.
nvidia samo malo zaostaje za atijem, kada se upoređuju slične kartice.

to je zato sto em imas ati, em je mator. 2600xt ne podrzava HD akceleraciju. Tek 2900 (nisam siguran ali trebalo bi zar ne ?) i 3xxx karte podrzavaju H.264. Nisam 100% siguran ali mislim da nV karte novije generacije podrzavaju i x.264.

Ne znam sta znaci "nvidia samo malo zaostaje" sobzirom da ja samo prednosti kod playback-a vidim, jedina mana je sto nema audio trough PCIE pa na hdmi izlaz vec moras zvuk da ukljucis u karticu da bi izlazio na HDMI, al dobro, to je bitno samo u slucaju da si jako fensi ili neuk pa ne umes da povezes zvuk sa zvucne na graficku (kolko god banalno zvucalo) :)
:wave:

PS. Sta ti znaci "original blu-rayeva" ? Imas BR drajv pa gledas BR filmove na/preko kompu ? Ako mislis na BR rip, to je najobicniji x.264 u 1080p.

Poslednja izmena:
Ne 2400 i 2600 podrzavaju HD akceleraciju ali 2900 ima neku kao drugu tehnologiju(e sada ne znam da li je ona jacha ili slabija).

upravo gledam, 2900 nema UVD, 2600 ima...Cool :) 2900XT FTW !

Samo malo pa zar to shto nema UVD nije loshe? Izgubio si me.

e *** sad. 2900 je prva napravljena i nema uvd jer nisu mogli da ga naprave kako treba, a i čip je bio 80nm.
uvd je tek ubačen u 2600 i 2400 seriju, a posle i u sve ostale 3 i 4 hiljade kartice.

@gx-x
h.264 podržavaju i ati-ji i nvidie. on dolazi do izražaja samo kad gledaš original blu-ray na kompu preko blu-ray čitača/rezača. takođe moraš imati neki od programa kao power dvd, najnoviji sa podrškom za h.264. on se uglavnom dobije sa BD-čitačem. ripovi su u x.264 kodeku koji nikad neće biti podržan od atija a kamoli nvidie, jer je "piratski". zato kad pokušavam da gledam film na mom kompu npr. a ima 1080p, grafička ne rasterećuje procesor posla jer nema podršku za x.264.
zato je bolje imati procesor iznad 2,3 ghz-a. morao bih da ga overklokujem da bih gledao 1080p.
mada meni je i 720p dobar, a i uvek zauzima duplo manje mesta od 1080p.

Chekaj znachi nema ni UVD ni neku drugu tehnologiju.

kad je izašla 2900, prva serija je na kutiji imala oznaku UVD. kasnije je amd priznao da su imali neispravan uvd na kartici samo u prvoj seriji koji nije ništa radio, osim što je smetao, pa su ga već u drugoj seriji skinuli. neki proizvođači su greškom unapred odštampali na kutijama uvd.
ali nije ispalo loše to što kartica nema uvd, jer ko je inače kupio takvu karticu, sigurno nije imao neki low budget pc tipa sempron ili celeron.
čudi me da ne znate za to, nije toliko ni stara vest.

sad smo malo otišli od teme.

ali samo da dodam za 4850 da ima UVD2, isto kao i ploče sa 780G čipsetom. UVD2 ima bolju podršku za vc-1, h.264 i mpeg 2 codece, a u životu bi nam koristio kad bi svi imali oči kao kameleon, jer podržava dual stream HD sadržaja, a to znači na HTPC-ju mogu da se gledaju dva HD filma u isto vreme kao PIP. neznam za vas ali ja samo tako gledam HD filmove.

Poslednja izmena:
U nekoj od tema sam video da neko sa foruma nudi 8800GT 512 MB za 80 evra.Izvinjavam se ako je mali off ali poshto sad svi menjaju svoje grafulje za 4850,mogao bi neko ko je blizu mene(geografski)da me kontaktira da ponudi shta ima(u obzir dolaze 3850 512 OC TOP;3870;8800GT 512MB).Ne znam kako kontaktirate jedni druge(kako radi taj PM?) i bio bih vam zahvalan ako biste mi obijasnili.Nadam se da nisam prekrshio neka pravila foruma i da necete skinuti ovu poruku.Svaka pomoc je dobrodoshla.

Nisam pitao,konkretno da li je 4850 overkill za moj procesor na 3GHz?I hoce li LC 560 W Taurus biti dovoljan za doticnu karticu?

Poslednja izmena:
Nisam pitao,konkretno da li je 4850 overkill za moj procesor na 3GHz?I hoce li LC 560 W Taurus biti dovoljan za doticnu karticu?
Pravih 400W tera tu graficku bez problema tako da ne bi trebao imati problema na LC 560W.

Mislim da nije overkill.

Poslednja izmena:

Ma kakav bre overkil, samo uzimaj, ima da rasturas sve igre. I zaobidji 3870 i 9600, uzimaj tu 4850 i uzivaj.

Sto se tice napajanja, ako mozes uzmi i jace, vati nikad malo!:D Pozz

Nazad
Vrh Dno