Šta je novo?

Overclockovanje Gf3

ziksale

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2002
Poena
601
Kako stoji overclockovanje kod GF3 Ti200 Siluro(ABIT)
Do koje granice da se ne brinem za zagrevanje?
Please somebody help.

krenes da ga oc, prvo memoriju pa gpu, do odredjene granice.Pustis mu jedno 5x loop 3dmaek 2001 i posmatras sliku.Ako teksture pocnu da se cepaju znaci da si preterao.Kada pronadjes max stabilnost bez cepanja tekstura, zapises vrednosti i zatim programom nvflash flashujes bios kartice sa tim vrednostima, ali pr toga sacuvas stari bios .Sve o tome na
http://x-bios.3dgames.ru/

ziksale je napisao(la):
Kako stoji overclockovanje kod GF3 Ti200 Siluro(ABIT)
Do koje granice da se ne brinem za zagrevanje?
Please somebody help.

Nvmax, pa po malo na kasicicu, vrtis 3DMark, pa ako ima nekih munja po slici onda si preterao pa se vratis 5 Mhz-a unazad.

o/c za Ti200

Ja imam INNO 3D Ti200 i za o/c koristim "RivaTuner" i hardersku opciju koja daje bolju stabilnost za razliku od o/c koji se radi pomocu drajvera.
Koristim sledeci klok: GPU na 220 MHz a Mem. na 487 MHz i sa ovim nemam nikakvo "djubre" po ekranu a ako dignem Mem. na 500 MHz u nekim igricama (napr.AquaNox) pocinju da trepere pojedini poligoni (gube svoje teksture i na delic sec. javlja se prazan "sivi" troulic) tako da to ne koristim a i nista narocito ne doprinosi brzini.
U Q3 v1.30 sa def. brzinom (175/400) imam 161.5fps a sa o/c (220/487) ide na 180fps (XP1600+, 512MB CAS3, MSI K7T Turbo)
(Q3 podesen na High @ 1024,768)

U principu ako ti je mem. cip na 5 ns, limit ti je 490 do 505 MHz ali ako imas brzu mem. mozes i preko 520 MHz.

ako zakuca - core
ako brljavi - memorija

ps. kao i sa procesorima, negde moze da zakuca/brljavi, a negde ne. zato je najbolje da batalis 3d(dx)mark i probas u omiljenoj igri.

Kolko sam gledao po netu, moze dosta da se o/c.
Moja ASUS Ti200 radi ladno na 230/520, moze i preko, ali mi NE TREBA.

Nazad
Vrh Dno