Šta je novo?

Overclocking procesora i graficke kartice

• Začetnik teme Začetnik teme DJD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DJD

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
301
Caos svima, ja sam ovde nov pa bih hteo da vam postavima 2 pitanja!

1.Da li postoji mogucnost da overclockujem moj procesor koji je intel celerom 1.7? Ako moze kazite mi kako i koje programe da koristim

2.Sto se tice graficke kratice imam PowerColor all in wonder AIW 9800SE. Citao sam razne savetei i odkrio da je najbolja opcija za overclock uz pomoc Omega drivera. Ali kad to uradim pise mi da je chip 9800pro i da imam 8 piplines ali svi 3D objekti se cudno ponasaju, kroz njih se pojavljuju neke kockice!?!!? Sta da radim!?!??!?

Unapred hvala!!!!

1.na kojoj je ploci taj intel celeron 1.7?
2.Riva Tuner najnovija verzija

DJD je napisao(la):
...Sto se tice graficke kratice imam PowerColor all in wonder AIW 9800SE. Citao sam razne savetei i odkrio da je najbolja opcija za overclock uz pomoc Omega drivera. Ali kad to uradim pise mi da je chip 9800pro i da imam 8 piplines ali svi 3D objekti se cudno ponasaju, kroz njih se pojavljuju neke kockice!?!!? Sta da radim!?!??!?

Deformacije koje imas u grafickom prikazu poticu od neispravnosti pipelines koje si unlock-ovao modding-om uz pomoc Omega drivers. Verovatno si instalirao soft-modd files, ne regularni driver. Omega Catalyst drivers preporucljivi su za modding, ne za overclocking. Overclock pomocu ATi (Tray) Tool(s). Riva Tuner je poglavito program za NVIDIA bazirane GPU.

...

Mozes dosta da ubrzas C 1.7, ja sam uspeo da ga kloknem na 2.4
ali taj procesor je smesan ima samo L2-128 tako da bolje razmisljaj o kupovini novog kompa

sto se tice ploce neznam pun naziv, ali znam da je neka MSI koja podrzava procesor do 2.4

a sto se tice graficke kartice probao sam preko programa ATI tray tool, i podigo sam procesor graficke na 440 i memoriju na 350 ali nema nikakvih poboljsanja, inace fabricki je na 380/300

DJD je napisao(la):
sto se tice ploce neznam pun naziv, ali znam da je neka MSI koja podrzava procesor do 2.4

a sto se tice graficke kartice probao sam preko programa ATI tray tool, i podigo sam procesor graficke na 440 i memoriju na 350 ali nema nikakvih poboljsanja, inace fabricki je na 380/300

:trust:
Nema poboljsanja? Koje drivers si instalirao? Cime si testirao?
Majke ti, podigao si procesor? Jel leteo? :S:

Covece, ako je default 300, overclock-ujes na 350, rezultujuci DDR je 700MHz. U prevodu, nema teorijskih sansi, izuzev ako nemas problema sa OS-om, da ne osetis ili ustanovis poboljsanja. Overclock GPU core takodje donosi rast performansi. Testiraj sistem pre overclock-a i nakon u 3DMark03.

Mislima da procesor mozes da klokujes do nekih max 2.2ghz.iz licnog iskustva.Ni meni nije jasno kako nemozes da osetis ubrzanje kad si klokovao graficku.testiraj je u 3dmark-u i vidi koliko dobijes poena sa defa.vrednostima,a koliko sa klokovanom.mora da se bar malo oseti!

ajd kazite mi kako da ubrazam procesor, kako ide procedura

DJD je napisao(la):
ajd kazite mi kako da ubrazam procesor, kako ide procedura

Sad ce Vule da se javi....

😡 😡 😡

Covece, zar je toliko tesko da pogledas BIOS, procitas neki thread o overclocking-u, koji ovde ima na pretek? Cuo si za overclocking, pa sad hocu i ja. Koliko se secam, FSB je po default-u 100, moze se konfigurisati na 133, ako se ne varam. Ergo, RAM ti mora biti minimalno DDR266, ako vec nemas DDR400. Multiplier nemozes menjati. Podizes FSB, odnosno eksternu frekvenciju, testiras stabilnost sistema, pronadjes optimum... Za testiranje pogledaj Lukijin thread http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75453

:trust: :trust: :trust:

e ljudi polako, nerazumem se ja toliko u te stvari
ajd kazite mi uz pomoc kog programa da ubrzam procesor i kako ide proccedura

DJD je napisao(la):
e ljudi polako, nerazumem se ja toliko u te stvari
ajd kazite mi uz pomoc kog programa da ubrzam procesor i kako ide proccedura
ma, ne trebaju ti programi za OC...to uradis iz biosa...kliknes Delete pri podizanju sistema...
mada ti ja preporucujem da potrazis par thredova medju hiljadu gde je to lepo objasnjeno...use option 'search'...ja sam mesec dana proucavao pre nego sto sam se usudio da ga clocujem...

:wave:

Nazad
Vrh Dno