Šta je novo?

Overclocking party

Sve sto spada u modelaciju od Kucista do Modema moze ja sam za!!!:happy: :happy:

mogli bi da se podelimo u par grupa prema jaciama masina:rtfm:

i na kraju:beer:

pozzz....:wave:

@Peca
lepa ideja cheers
video sam na netu pre mesec,dva neki slican skup,ako se dobro secam indoneziji ili sl(sad trazio link i ne mogu da nadjem)...bilo je nesto slicno tipa takmicenje u raznim kategorijama na vazduhu,a kao slag na tortu i atrakcija,na kraju jedan setup hladjen DI ili LN2 :D

sto se mene tice bilo bi lepo da razvrstamo takmicenje u par kategorija tipa 1m,32m,3dmarkovi,aquamark podeljeni u intel i amd platformi...mozda ne bi bilo lose organizovati spijeve na odredjenim granicama kad je u pitanju c2d na 3000Mhz,3300MHz,3600 i 4000MHz,pa da se vidi ko je kakav tviker :) i to bi sigurno bilo interesantno masi jer skoro svaki c2d moze do 3600MHz,a preko toga cemo videti :D

ideja je ekstra,bitno da se lepo druzimo i najnebitnije na kraju ko izgubi ili pobedi....jedino sto mora da bude kvalitetno i ozbiljno shvaceno takmicenje :D

@monte
i mene si odusevio sa tim sto si rekao da bi dosao...bravo,to je pravi oker cheers

:wave:

Poslednja izmena:
i ja u potpunosti podrzavam,i voleo bih da ucestvujem,do tad bi trebale josh neke "sitnice" da se ubace i mislim da moze da bude veoma zanimljivo...

Treba prvo napraviti kategorije,i to je najbitnije!!!
Shta cu ja da se jurim recimo sa Nikolasovim q6700 ili slicno!!??Gde tu ima jurnjave,smeshno je totalno...

Shto se tice LN2,mislim da to moze za kraj dana/veceri da se organizuje,cisto malo radi navijanja,jer su prakticno dva coveka/grupe radile to( Space i na drgoj strani Mishko i druzina)...

Ideja ima mnogo ali treba sve uklopiti i skroz mi je ok ova teenage varijanta,jer kao shto je vec neko reko nema se para u tim godinama,pa je zanimljivo postaviti neki rez za onim shto imash...

Eto toliko od mene:)

Ma kakav max stabilan oc, kad tu pobedjuje sreca ili u mom slucaju sto sam prebrao 5 procesora jos polirao proc a i cooler je bolesno ispoliran i ravan tek to nije posteno ili neko vrhunsko vodeno hladjenje.....

Treba videti neki ziri da se organizuje jer treba bodovati i jos neke sitnice pored suvog rez-a ako neki klinac od 17 godina voltmoduje svoju 7300GT odgore stavi isecenu flasu koka kole oblepi izolirkom i tutne dry ice unutra svakako zasluzuje respect makar mu rez bio 3-4 kod mene bi dobio prvo mesto zbog truda, kreativnosti i rizika, ajd posto niko jos nije dao konkretan predlog evo ja cu:

Sto se tice 3D-a ja sam za 3D mark 2003 obavezno (nazahtevniji je, mogu da ga vrte i relativno stare graficke) i moze jos AM3 ili nesto slicno (2k5, ili 2k1), nisam za sva 4 3D marka jer mislim da nece biti dovoljno vremena.

Sto se tice super pi-a samo 1M da ne cekamo za 32m takodje puno vremena i max slikanje.

Treba usput kada se boduju rezovi pogledati i kako stoji sto se ostatka sveta tice i koliko je u svojoj kategoriji dobar, opet ako neko stavi sve pod led i pri tom ima 20k u 3d marku 03 treba po mom misljenju da bude ispred onog koji ima 8800GTX i samo je upalio masinu i pristisnuo enter na 2k3. Jer ako krenemo da razgranicavamo po kategorijama bice milion kategorija pitanje dal cemo u jednoj imati po vise od 2-3 takmicara. Takodje sam da od samih takmicara iliti gledaoca dolaze poeni opet sve u cilju da bude maximalno izjednaceno rangiranje tj bodovanje.

Usput moze i neka ln2 sesia cisto da skup dobije na atraktivnosti da se mladji clanovi upoznaju sa xtreme ocingom i sl.

Poslednja izmena:
evo imam ja jos jedan predlog, posto vidim da iskusniji clanovi ne bi zeleli da "ugroze" slabije oc-ere svojim masinama...mozemo ovako, posto ovde imamo nekoliko super-overklokera (sami nek se prepoznaju :D) oni mogu da budu kapiteni svoje ekipe, u kojoj bi se nalazilo jos dvoje-troje ljudi koji nisu iskusni kao njihov kapiten...napraviti vise ekipa i svi lepo ucestvuju i pritom sto je najvaznije nesto novo i saznaju od svog kapitena :)...

Poslednja izmena:
meni se dopada ideja o podeli na klase jer neko tipa ja od 19dina nema kintu josh za svoj hardver ali iako ima neko iskustvo o kloku nije ista klasa kao neko tipa Misko :)

nemojte da traze licne karte
jer je nemam(16god):banana:

ma idemo prvenstveno da se zezamo,samo da se organizuje neshto i da se popupoznajemo i to je po meni posle reklamiranja najveci cilj...

Svaka čast za ideju.Lično ne znam ništa o overklokingu ali mogu da ponudim neki deo od svoje konfe (koja i nije neki top model)nekom iskusnijem članu ako zatreba!Druženje kao druženje mi je extra ideja i spreman sam da ispratim takav dogadjaj adekvatno sa svom raspoloživom rasvetom i ozvučenjem(ima toga da se najveća hala na sajmu pretvori u diskoteku :) ).Mogu da ponudim dobru volju u organizovanju svega toga ako zatreba,samo recite kad i gde.Još jednom pozdrav za ovakav vid druženja.

Pozz svima!

Mogu da ponudim dobru volju u organizovanju svega toga ako zatreba,samo recite kad i gde.Još jednom pozdrav za ovakav vid druženja.

Pozz svima!

Ako ti ili neki drugi clan ima neku salu (halu :D) koja moze da se rentira za neke ok pare na dan ne bi bilo lose, trebace nam i dosta prikljucaka za struju :d

Aj da okrenem par telefona danas,mada nikad nisam iznajmljivao prostor.Uvek dodju po mene odvedu me u lokal i kazu - 'oću diskoteku od ovoga,pa ti smisli gde šta i kako :).
ne znam za koliko ljudi orjentaciono,koliko m2 ?Recimo da okrenem ljude kod kojih sam već radio pa da pitam za cenu...

Ne znam da li bi sponzori pristali na "laganije" maltretiranje svojih mashina? U smislu da se donese par tipskih konfiguracija i da sednu majstori za njih i podignu koliko se moze koja komponenta sa sve uporedjenjem performansi pre i posle OC-a. Ne bi se ishlo na ekstreman rezultat, nego da se izvuche neki solidan gain u performansama, stabilno za svaki dan. Ovime bi se ljudima koji ne znaju shta je OC moze pokazati "chemu to sluzi". Trebalo bi da moze da se pokaze kako to u praksi znachi brzi rachunar za iste/slichne pare. Naravno, pod "tipskim" konfiguracijama ne smatram i najbrojniju klasu rachunara koja se kod nas prodaje (integrisane, 256mb, 40gb konfiguracije) vec neshto shto bi bilo recimo "klasa iznad toga" ali nishta preskupo. Takve komponente vec mogu da se nasviraju toliko da se to oseti.

Znam da bi od ovoga teshko moglo da se napravi takmichenje (ne moze biti isti OC potencijal, chak ni kod identichnih komponenti) ali moze da bude interesantno za pokazati. Sve ovo naravno ako bude sponzora koji bi podrzali ovako neshto. Ko zna mozda dobijemo neku domacu "alienware-like" firmu koja bi isporuchivala "pre-overclocked" mashine kupcima koji ne bi time da se bave sami.

a gde bi se to orgaznizovalo,imate li neki prostor ili neshto?

Pa prvo mi pred sponozre moramo da izadjemo sa idejama i prognozama...zato i pokrecemo ovaj thread kao sondiranje zainteresovanosti.

Nakon toga oni razmotre i kazu jesu li, i koliko spremni da potpomognu. Ono sto je nama vazno da to sve izgleda na visokom nivou, zbog nase neke reputacije. Znaci nikakve napustene zgrade i slicno :D

Nisam uspeo da nadjem ništa povoljno a dobro...*** :S: :S: :S: .....mislim na prostor.

Poslednja izmena:
Pa prvo mi pred sponozre moramo da izadjemo sa idejama i prognozama...zato i pokrecemo ovaj thread kao sondiranje zainteresovanosti.

Ne bi bilo lose da grubo izneses sta ste zamislili ovako se vrtimo u prazno.

Ovako, sto se mene tice ja imam veliko interesovanje da dodjem i zamolio bih da imate u obzir
da zivim 1500km delako gledajuci na obaveze koje imam sledecih nedelja jedini termin kad bih mogao je 26/27 Maj taj vikend bi mi odgovarao. Posto je 28.5 inache praznik ovdje u svabiji nebih morao da uzimam odmor.

Ako ikako postoji sansa da se u tom periodu nesto organizuje bio bih zahvalan.

Ja kontam da cu doci ...

Nemam bash shta puno da ponudim sto se tice kvaliteta ali vazno je ucestvovati ...

Samo da nabodem odgovarajucu kategoriju :)

Mozda nesto spremim za mod sekciju a mozda i povucem nekog hardware-a da ga isprobamo ..

Imam jedan D 945 za koji ne znam ni da li radi ... :), valjalo bi ga zakotrljati pa da vidimo dokle moze da stigne ...

Mene zanima,da li da donose svi kompove ili....jer npr ja nemam sta da pokazem tamo,a i znam limite svog kompa tako da ni to nije razlog da vucem ovoliko kuciste i monitor,mislim to nebi bio problem da svako od nas ima prevoz?

organizuj se za prevoz...

u pricipu svako ima poneku slabu komponentu,pa bi bilo lepo da recimo taj sponzor to nadomesti, i recimo ako meni ne valja memorija,da oni daju njihovu na korishcenje da bi izvukao shto bolji rez i slicno...mislim da bi to bio pun pogodak,i kao reklama i sve...

moze, meni treba napajanje da mogu da izvucem max iz konfe...

ako ce biti i moding, prijavljujem se za tu grupu i za 3D Mark03 i 05 u mojoj klasi cpu-a i graficke.

Vi naložili vatru i napravili ražanj a zec još u šumi :D
Treba da se čujem sa nekim likom za prostor od nekih 250m2 u samom centru...osećam da će cena biti paprena......još kad bi neko nešto rekaooo... vezano za sve ovo
Monteboy reče čovek datum...a za kad ja da pitam??? :trust:

Poslednja izmena:
pa nema shta lako je reci,ja nemam kola,a kucishte sad sa ovim vodenim ima preko 30 kila,da ne kazem i vishe,prema tome i ja cu se nekako snaci...

pozz:)

Svidja mi se ideja svega ovoga.Po meni to treba da bude opusteno.Ekipe sa kompovima, gledaoci,pricanje, druzenje.

citao sam vase odgovore i dosao do ideje...

koliko vidim ovde se uglavnom prica o nekom izvlacenju maximuma i takmicenju (podeli na kategorij?), dok bih ja (tj moja malenkost :d) to organizovala na sasvim drugi nacin - da stari i prekaljeni OC-eri podele svoje znanje sa nama mladim i neiskusnim woonama :d, dajuci im savete i preporuke, OCujuci nase masine do maximuma i odradjujuci neki mod-itj, naravno na nasu odgovornost?

nije li cilj OC-party-ja podeliti znanje, a ne juriti maximalni klok i rekorde, tako nesto se ionako radi u privatnosti svoga doma, gde vam je sve potrebmo na dohvat ruke?

npr. dodje nek mlada woona koja ne haje spaljenih :d delova i zamoli vas da mu OC-ujete masinu do maximuma ili bar preporucenog bezbednog maximuma za svakodnevni rad? nije li u tome sva char ove zezancije, pomoci drugima i nauciti (njih a i sebe) nesto novo?

:wave:

P.S. verujem da bi na taj nacin bio i resen problem sponozra, odnosno nedostajucih delova :)

Ja bih voleo da usestvujem cisto radi druzenja i da bih naucio nesto. Teen OC mi je super ideja mislim da bi masine najbolje bilo sortirati po cenovnom rangu tipa za te i te pare najbolja kombinacija za OC je ta i ta... i narano na kraju veceri izivljavanje :)

Vrh Dno