Šta je novo?

Overclocking party

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Da i ja napravim jedan post u ovoj sobi :)

Elem, redakciju Benchmarka zanima kako razmisljate o eventualnom overclocking skupu u nasoj organizaciji. Dakle, interesuje nas eventualni broj ucesnika kao i zeljene kategorije za takmicenje: da li ce biti u pitanju samo dostizanje maksimalnih frekvencija procesora ili postizanje odredjenih 3D performansi, ili kako vec budemo stajali sa predlozima.

Dakle, ukoliko bi mogli da organizujemo dovoljno kvalitetnih takmicara na jednom mestu, pokusacemo da napravimo odgovarajuci dogadjaj, nadamo se na pravom mestu i sa konkretnim nagradama...

Ali prvo i osnovno pre nego krenemo u bilo kakvu razradu cele price, neophodno nam je da saznamo koliko ljudi mozemo da ocekujemo. Od toga sve polazi...

redakciju Benchmarka zanima kako razmisljate o eventualnom overclocking skupu u nasoj organizaciji.
Extra :D
da li ce biti u pitanju samo dostizanje maksimalnih frekvencija procesora ili postizanje odredjenih 3D performansi
Moze oba :d ali opet kako se dogovorimo.
zavisi koliko se ispruzi organizacija, zar ne?

Takmicari, ako su sa bencha onda pricamo o 5-6 osoba?
Koliko ste vi imali ljudi u planu?

Odlicna ideja! Nemojte samo da to bude previse competitive jer cete poplasiti ljude koji vole OC i rado bi dosli ali nisu na najvisem nivou. Mislim da to treba da bude vise zabavnog karaktera nego neko ljuto takmicenje.

sto bi rekli just my $0.02 :)

hm ja sam za 3D i i Spijeve pre nego za ss-ove (suicide shot iliti max moguci screen mada je i to ok ali se znanje tek na spiju dokazuje) i ja bih predlozio pored kategorija po hardveru i posebno teenage kategoriju znamo da momci u tim godinama obicno nemaju kinte za hardver i da bi njima nagrade najbolje pale pogotovo sto je onda ravnopravnije takmicenje. Ko ce nas da juri kad mozemo malte ne ako su dobre nagrade (trenutno nemamo sli potove) da poteramo SLI grafike pod azotom a imamo proc koji 100% obara World Record sto se tice 3D-a u svim 3D kategorijama neravnopravno je i nije fer. Moj predlog je jedan za najmladje ocere bench-a, i to bas party tipa iznjmimo neku salu ili tako neki prostor na noc i da se naprave nekako kategorije nije isto kad neko vozi 8800gtx a neko 7300gt.

hmmm ovo Miskova ideja mi se svidja veoma pogotovo za rang 7300gt
Inace svaka cast za ideju Peco
bar da iskoristimo ove banere sto nam se vrte tu po monitoru

lepa zamisao nema sta podrzavam dosao bi makar i samo kao publika ako ne bude dovoljno procesora. I da vise da bude zabavnog karaktera druzenje i prenosenje iskustva objasnjavanje mod-a uzivo itd. jedno 4 puta godisnje taman za svako godisnje doba,)

Poslednja izmena:
ja bi dosao cisto kao navijac ako moze. :)

bogami ako bude teenage grupa u 7300gt ili nesto slicno nemislim da dolazim kao publika

hm ja sam za 3D i i Spijeve pre nego za ss-ove (suicide shot iliti max moguci screen mada je i to ok ali se znanje tek na spiju dokazuje) i ja bih predlozio pored kategorija po hardveru i posebno teenage kategoriju znamo da momci u tim godinama obicno nemaju kinte za hardver i da bi njima nagrade najbolje pale pogotovo sto je onda ravnopravnije takmicenje. Ko ce nas da juri kad mozemo malte ne ako su dobre nagrade (trenutno nemamo sli potove) da poteramo SLI grafike pod azotom a imamo proc koji 100% obara World Record sto se tice 3D-a u svim 3D kategorijama neravnopravno je i nije fer. Moj predlog je jedan za najmladje ocere bench-a, i to bas party tipa iznjmimo neku salu ili tako neki prostor na noc i da se naprave nekako kategorije nije isto kad neko vozi 8800gtx a neko 7300gt.

Definitivno treba napraviti takmichenje samo za teen momke ;)
Ponajvishe zbog neizvesnosti!
Kod starijih chlanova se vec sve zna...iznanedjenja nema...
Ako ima nagrada treba da idu srednjoshkolcima!
Stariji chlanovi treba da se pojave samo kao supervizori
A jedna LN2 sesija se moze odrzati, chisto da mladji momci vide kako se to radi, a mogli bi i da sipaju ln2 ;)

Definitivno treba napraviti takmichenje samo za teen momke ;)
Ponajvishe zbog neizvesnosti!
Kod starijih chlanova se vec sve zna...iznanedjenja nema...
Ako ima nagrada treba da idu srednjoshkolcima!
Stariji chlanovi treba da se pojave samo kao supervizori
A jedna LN2 sesija se moze odrzati, chisto da mladji momci vide kako se to radi, a mogli bi i da sipaju ln2 ;)

nama mladjim je problem finansija jer neradimo i nemamo stalni izvor prihoda pa je malo *******o moji stalno ***** jer svaki kes koji skupim ide na hardware ali boze moj neki mladji su vec videli i sipali LN2 :-devil-: :smoke: (ko je spomenuo d0minat0r-a)
da se razumemo nije meni glavni podsticaj na takmicenje nagrada nego i mene cisto interesuje ko je ko

Poslednja izmena:
nama mladjim je problem finansija jer neradimo i nemamo stalni izvor prihoda pa je malo *******o moji stalno ***** jer svaki kes koji skupim ide na hardware ali boze moj neki mladji su vec videli i sipali LN2 :-devil-: :smoke: (ko je spomenuo d0minat0r-a)
da se razumemo nije meni glavni podsticaj na takmicenje nagrada nego i mene cisto interesuje ko je ko

pa eto ;)
ti si imao tu chast da sipash
koliko tvojih vrshnjaka moze da se pohvali sa tim?
Moj predlog je da na takmichenju budu momci od 15-20g ;)
Sutra, cu napisati kompletan predlog kako bi takmichenje trebalo da izgleda, a da bude krajnje fer i korektno ;)

Ja se prijavljujem kao asistent bilo kojoj ekipi. Nemam baš mnogo šta da uložim, možda geil ultra memoriju, 7900gs sa finim potencijalom ili prevoz za par ljudi od NS do BG (doduše kad bolje razmislim imam dekarin sempron koji je 4ti na svetskoj listi) :D Generalno, došao bih prvenstveno zbog druženja, upoznavanja određenih ljudi i sl. :wave:

Inače peco svaka čast za ideju, iskreno bih voleo da ovo zaživi.

Mogli bi da organizujemo nesto.Ja bih hteo da vidim kako se ponasa ova moja ploca sa boljom memorijom i boljim procesorom,pa da se dogovorimo nesto,ali pod uslovom da ploca ostane chitava.:)

druzenje na prvom mestu, druzenje...
slazem se za juniorsku kategoriju, da ne kazem ekonomsku iliti budget...
i ja bih mogao ponesto od mog hw da ustupim kao i da ponudim asistenciju...

odlicna ideja, btw !

bilo bi super da se ovakva manifestacija organizuje.

mozda da se osim OC napravi i event najlepsa mashina ili nesto sl?

Jadno pitanje i ja da postavim .... jel ce sponzori obezbediti OC masine ili mi sami ?

Jadno pitanje i ja da postavim .... jel ce sponzori obezbediti OC masine ili mi sami ?

pa predpostavljam da ce svako sa svojom masinom i sistemom hladjenja izaci na crtu ......
Ja licno nikad nebih klokovao sisteme koje nisam sam testirao i modovao.....

Predlazem da pored podjele u kategorije (Harwdare/Hladjenje/Benchmark) dodate i super tesku kategoriju u kojoj je sve dozvoljeno..... :D

Ukoliko mi bude termin odgovarao nebih zalio novca i vremena da vam se priodruzim .....

Poslednja izmena:
For Peca and Bench overclockers!
Evo ovako pošto nisam mogao da sačekam da ponovo dođem u redakciju kako bi popričali na tu temu juče sam ceo dan razmišljao i došao do nekih zaključaka. Naime zaboravljamo svrhu overklokinga, ljudi koji bi došli da gledaju postavljali bi mnogo pitanja i jedno, ako ne i osnovno bi bilo „na koliko to radi stablno“. Što će reći takmićenje bi trebalo da pokaže određene vestine pojedinih ljudi koji bi svojim umećem doveli do što većeg stabilnog kloka uz odrene vidove hlađenaja koja se ne viđaju svaki dan (home made super vazdušna hlađenja, vodena hlađenja... ili izvedbe istih) a sve to ponavljam u cilju da se ostvari što stabilniji „stabilan klok“. LN2 i suvi led nije svakako zanimljiv vid takmičenja, gde bi na kraju došla dva takmičara ili dva tima...

Naime ovako bi po meni trebalo sve da izgleda. Recimo da napravimo rangove takmičenja, gde će svaki rang da zavisi od onog predhodnog, tj. da idemo sistemom lestvice.
Procedura i redosled takmičenja .

1.Ostvariti max stabilan klok za CPU, memoriju, uz korišćenje prime95, dual prime, quad prime itd. Gde bi se već kući izvežbali i ustanovili koji vam je max stabilan klok. Kada se to ustanovi idemo dalje.

2.Na istom stabilnom kloku da se odrade određeni testovi realnih ili bench aplikacija Cinebench, sandra-CPU, sandra-CPU-multimedia, sandra memory, spm 32M ili neki drugi paket tesova koji će dati rezultate vaše „stabilne test mašine".

3.Opet na istim klokovima CPU-a, memorije itd. odraditi 3dMarkove itd. gde ljudi koji dođu mogu da vide koliko oc utiče na performanse.

4.I za kraj svi učesnici mogu da izjure SP1m, SM2M itd. gde neće biti bitna stabilnost.

Svaka odnesena pobeda u određenoj bateriji testova može da se boduje i na taj način da se dobije onaj broj pobednika koji se namerava nagraditi.
Ne slažem se sa tim da se takmičenje treba održi samo sa najmlađim staležom zajednice, jer ljudi koju će da dođu da sve to proprate očekivaće maximum ove naše zajednice i iz tog razloga mislim da bi svi trebali da imaju pravo na takmičenje.

Imam dosta toga na umu, a o tome ćemo u redakcji, ovo je jedan blagi predlog i nadam se da nije loš.
Pozdrav drugari!

Poslednja izmena:

Ne smaraj smarac :D

Pa najbolje je da je tako, sve se biju nogama u .... da daju hw da ga neko izdrnda. Naravno, svi bi doneli svoje sisteme na kojima bi se takmicili, a za najbolje - nagrade. Tako je posteno...

ovo je najbolji predlog do sada...ja bih ucestvovao, al nemam bas nesto da dam, osim mojih Kingston HyperX DDR400 BH-5, koji su jurili i >260Mhz (s njima sigurno neki NR, National Record :))
podrzavam upotpunosti...najbolje da postoje ekipe od 3-4 clana i kategorije u kojima bi se takmicili u zavisnosti od hardvera koji poseduju, pa onda zatim spacemaster-ovi predlozi

Poslednja izmena:
A sada nesto sasvim drugacije...

Ako sam ja dobro razumeo Pecu cilj je da se okupi sto vise KVALITETNIH takmicara, teen OC takmicenje je super ideja ali ono ne bi trebalo da bude primarno u celoj prici. U suprotnom docicemo u situaciju da ce biti mnogo vise gledalaca nego ocera a na skupu i nece imati nesto posebno da se vidi a pogotovo ne znam koliko bi to bilo interesantno za eventualne sponzore.
Ovde je osnovni problem definisati cilj samog skupa, pored upoznavanja, druzenja i citiranja replika iz legendarnih domacih filmova uz poneko pitjance :p .
Trebalo bi napraviti skup na kome bi stvarno nesto moglo da se vidi i zato mislim da svi koji mogu treba da dodju sa sto jacom artiljerijom(LN2/DI, vodena hladjenja....), jer ce to biti jedinstvena prilika da vidi nesto sto se ne vidja bas svaki dan, tj stvari koje mogu da vide samo na slikama :), a atraktivno je i za sponzore. Ideja o modovanim kucistima je takodje dobra.

Evo i mojih 0.02$, sad imamo 0.04$ koje prilazemo u fond za nagrade.

Ako sam ja dobro razumeo Pecu cilj je da se okupi sto vise KVALITETNIH takmicara, teen OC takmicenje je super ideja ali ono ne bi trebalo da bude primarno u celoj prici. U suprotnom docicemo u situaciju da ce biti mnogo vise gledalaca nego ocera a na skupu i nece imati nesto posebno da se vidi a pogotovo ne znam koliko bi to bilo interesantno za eventualne sponzore.
Ovde je osnovni problem definisati cilj samog skupa, pored upoznavanja, druzenja i citiranja replika iz legendarnih domacih filmova uz poneko pitjance :p .
Trebalo bi napraviti skup na kome bi stvarno nesto moglo da se vidi i zato mislim da svi koji mogu treba da dodju sa sto jacom artiljerijom(LN2/DI, vodena hladjenja....), jer ce to biti jedinstvena prilika da vidi nesto sto se ne vidja bas svaki dan, tj stvari koje mogu da vide samo na slikama :), a atraktivno je i za sponzore. Ideja o modovanim kucistima je takodje dobra.

Evo i mojih 0.02$, sad imamo 0.04$ koje prilazemo u fond za nagrade.

Slažem se u podpunosti, ali takimčari koji bi dosli sa teskom artiljerijom tj. LN2 svodoli bi se svega na br.1, a sama činjenica da i to bude deo celog takmičenja bi odgovorila (odbacila) sve one one koji bi došli da se takmiče jer bi se unapred znao pobednik.
Mislim da bi takmičenje trebalo da bude jednostavno i da se podgrupacije ne bi trebale formirati, znači svi smo jednaki i ajmo na "stabilan klok". A cela priča oko Ln2 bi mogla da se doda za kraj večeri kako bi se utvrdili krajnji domeni i "šta bi bilo, kad bi bilo" da može jedno ovakvo hlađenje (LN2) da se koristi za svaki dan.
Pozdrav Deki:wave:

cek, cek...

Prvo ovako, necu da mi igrate ko fudbaleri Zvezde i Partizana koji se samo plase sta ce biti sa njima ako izgube :D

Dakle, primarno je zdravo okupljanje, sa mnostvom ucesnika; znaci, mozda sad necu biti prvi ali cekam narednu priliku. Ne zelimo ovo da pravimo partizanski vec smisljeno, da bude adekvatno ispraceno u medijima, da ljudi koji zele samo da posete ovaj dogadjaj, da imaju sta da vide. Da bi skupa bilo, i da bi pronasli sponzore koji ce to ispratiti, moramo ponuditi i kvalitet i kvantitet, pametno koncipirane. Nemojte da se plasite poraza vec shvatite to kao priliku da upoznate druge, vidite kako to oni najnapredniji rade.

Naravno, i case modding moze biti izuzetno zanimljiva disciplina, zasto da ne...

Dakle, primarno je zdravo okupljanje, sa mnostvom ucesnika; znaci, mozda sad necu biti prvi ali cekam narednu priliku. Ne zelimo ovo da pravimo partizanski vec smisljeno, da bude adekvatno ispraceno u medijima, da ljudi koji zele samo da posete ovaj dogadjaj, da imaju sta da vide. Da bi skupa bilo, i da bi pronasli sponzore koji ce to ispratiti, moramo ponuditi i kvalitet i kvantitet, pametno koncipirane. Nemojte da se plasite poraza vec shvatite to kao priliku da upoznate druge, vidite kako to oni najnapredniji rade.

Naravno, i case modding moze biti izuzetno zanimljiva disciplina, zasto da ne...

Pa upravo je to i poenta mog posta, zbog toga bi trebalo da organizator predlozi neki koncept i ideju pa da onda malo komentarisemo i eventualno damo neke ideje kako to takmicenje da bude jos bolje.

@Space
Ja se ne slazem sa tvojom idejom u potpunosti, tj. da preformulisem malo ja ne zamisljam na takav nacin skup. U tom slucaju bi se onda svelo na izlozbu a ne takmicenje. Maksimalno stabilne masine za svaki dan mozemo i da zategnemo kod kuce, donesemo tamo i izlozimo, ne vidim sta je tu interesantno, vrteti sandru a pogotovo orthos(vise sati) da bi dokazali da je masina stabilna. Orthos ima smisla samo vrteti da bi se pokazalo kako se namesta vdrop i nista vise :p .
Sto se tice hladjenja nije poenta u prvom drugom mestu nego edukaciji, atraktivnosti, privlacenju sponzora i medija. Evo malo cu izkarikirati :p, ako tako budemo isli onda ni vodena hladjenja nije fer koristiti jer ih nemaju svi, najbolje da se svi vratimo na vazdusna pa onda nemaju svi isti procesor pa mem pa ovo-ono. Razumes poentu?
Po meni treba uvesti standardne trkacke/takmicarske oc kategorije koje se vrte svuda u svetu, evo liste sa hwbota http://hwbot.org/benchmark.do pa obratite paznju na kolonu popularity. Po meni sve ove kategorije koje imaju ispod 2.000 popularity poena ne treba uzimati u razmatranje.
Ali opet ponavljam moze i takvo takmicenje/skup/sta vec da se organizuje samo mislim da nije dovoljno atraktivno i da nece privuci veliku paznju, samo treba definisati cilj i uslove.
Ideja je odlicna ali koliko vidim odziv nije nesto veliki, treba naci nacina da se privuce sto vise ljudi. Predlazem clanovima koji nemaju sve bas sve komponente sistema da se udruze pa recimo 2-3 ucesnika mogu napraviti dobru masinu.

:wave:

Vrh Dno