Šta je novo?

overclocking celeron600 ???

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
785
Interesuje me da li neko moze da mi objasni kako da overkloukujem procesor ?? cuo sam da moze da ide i preko 800 MHz samo kako ??

Udjes u bios i posto ti on radi na 66x9 dignes fsb na 75Mhz, pa zatim na 83Mhz.Izbencmarkujes i ako radi stabilno dignes mu malo napon i probas na 100Mhz magistralu.

Re: Re: overclocking celeron600 ???

borab je napisao(la):
Udjes u bios i posto ti on radi na 66x9 dignes fsb na 75Mhz, pa zatim na 83Mhz.Izbencmarkujes i ako radi stabilno dignes mu malo napon i probas na 100Mhz magistralu.

hm dignuo sam na 75 i to znam da radim ali ne znam kako se dize napon ??? na koliko da stavin napon i kako ?🙂

Re: Re: Re: overclocking celeron600 ???

swiper je napisao(la):
hm dignuo sam na 75 i to znam da radim ali ne znam kako se dize napon ??? na koliko da stavin napon i kako ?🙂

Ako nema u BIOS-u mozda imas mogucnost preko jumpera ili DIP-ova na ploci.

Re: Re: Re: Re: overclocking celeron600 ???

Meni sada radi na 75.ubrzanje je nekih 10% u SSSandri a tako i u 3dmarku.
A posto nisam neki overclocker nemam muda da ga dignem na 83 na ovoj ****** ploci.

eee ja sam dizao ali se zaledio bios pa sam morao da vadim bateriju ... a reci mi na koliko da stavim napajanje ?? a jel moram da stavim neki bolji cooler ili ne ?

swiper je napisao(la):
eee ja sam dizao ali se zaledio bios pa sam morao da vadim bateriju ... a reci mi na koliko da stavim napajanje ?? a jel moram da stavim neki bolji cooler ili ne ?

Cim se bavis sa O/C dobar cooler je prva stvar!

Sto se napona tice polagano ga dizes dok sa proc ne probudi.
onda dodas jos malo i to je to. Oko 1.8V bi trebalo biti ono pravo, zavisi koji model cely-a imas. Ima ih od 1.5 - 1.75V default. Ovi od 1.75 su najpogodniji za O/C.

900MHz bi ti trebalo biti cilj!

Nazad
Vrh Dno