Šta je novo?

overclock

• Začetnik teme Začetnik teme Moso
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Moso

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2002
Poena
619
Probao sam overclock svog Xp 1600+ na ploci Msi kt333 ultra 2 sa 256mb DDR 333 Samsung cas 2.5 memorijom. Nisam uspeo da podignem magistralu na vise od 145mhz a setovanjem na cas 2 sistem nije hteo ni da se podigne. Ranije sam koristio neku noname memoriju od 266mhz i sve je radilo na cas 2 a magistrala je isla do 150. Nije mi jasno kako samsungova memorija moze da bude tako losa. Usput nije mi jasno kako neki postizu podizanje magistrale na 180 ili 190?

Izgleda ti je taj "original" Samsung mnogo dobar. 😀 Kod mene ista memorija na KX-u radi na 228MHz-a Cas2. Trazi bolju memoriju.

Za memoriju je cudno da nece dalje, a za FSB preko 170-180 moras da imas podrsku na ploci za FSB 166 kad ce se ukljuciti delilac 5 za PCI, a onda dignes malo napon, pa ga dignes na 166. Posle toga je samo stvar procesora i memorije koliko mogu da izdrze. Naravno za sve ovo mora da ti bude otljucan procesor, jer se smanjuje mnozilac, a dize magistrala.

Mihha je napisao(la):
Za memoriju je cudno da nece dalje, a za FSB preko 170-180 moras da imas podrsku na ploci za FSB 166 kad ce se ukljuciti delilac 5 za PCI, a onda dignes malo napon, pa ga dignes na 166. Posle toga je samo stvar procesora i memorije koliko mogu da izdrze. Naravno za sve ovo mora da ti bude otljucan procesor, jer se smanjuje mnozilac, a dize magistrala.

Pa ploca je kt333 i ima podrsku za 166mhz bus ali opet nista preko 147 pa pretpostavljam da je do memorije, uzgred sa cas 2 nece ni sistem da se podigne.

Nazad
Vrh Dno