Šta je novo?

Overclock rezaca

Celt

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
Da li se (pretpostavljam da) promenom firmvera rezaca i upgrejdom na noviji model gubi garancija kao na primer za overklock procesora, pa sta je moguce uciniti povodom toga da se ipak sacuva garancija rezaca???

pa zamena odgovarajucim firmerom znaci za taj model (a ne za firmer od nekog brzeg modela) ne bi trebala da bude problem (mada na nalepnici uglavnom pise koji je model rezaca i koja je verzija tj firmware...
koliko mi je poznato za sada mogu da se "overklokuju" lg32x i lite on (pogledaj po benchu postovao sam topik o tome)... u tom slucaju verujem da gubis garanciju ali ko zna (mozda ne proveravaju koji firmware imas) bilo bi lepo kada bi posle "otkaza" mogao da vratis stari firmware..

Recimo kod LGa 32x@40x uvek mozes da ga ponovo flashujes (tj vratis) na 32x, i tada nema nacina da ti neko dokaze da je bio flashovan. Isto bi mogao da uradis i ako bi imao, recimo nekih manjih problema sa drajvom pa resio da ga reklamiras, a ako bas skroz crkne opet je nemoguce proveriti firmware. A plus sto 99.9% 'trgovaca' nije ni culo za celu tu akciju...:D

Hvala na informacijama ali na gubitak garancije sam prevashodno mislio aka se rezac pokvari i oni nekako provale da je promenjen firmware i onda ne priznaju reklamaciju, ali ako vi kazete da kada rezac crkne oni ne mogu da provale da je menjan firmware onda OK???!!!

Postoji mogućnost da ti prilikom flešovanja nešto krene naopako pa da ne uspe operacija. E sad, da pacijent ne bi umro :) pobrinuo se čovek sa www.cdrfreaks.com, odnosno napravio je programčić koji uspeva da kod rezača sa MediaTek čipsetom uflešuje prethodno bekapovani firmware. To praktično znači da potencijalno zauvek mrtav drajv koga BIOS ne vidi, dobije ipak firmware koji je imao i vrati se sa onog sveta :). MediaTek čipset imaju sledeći rezači: Asus, Lite-On, BTC, LG, Samsung i BenQ, tj. oni mogu da se povampire :D

Hvala Heinz za svaki slucaj, mozda zatreba, a inace kako se zove to programce da ne trazim napamet!!!???

Ukoliko se do sada nisi snašao program se zove mtkflash (logično :) ) i mogu da ti ga emajliram po potrebi,

Imam ASUS CRW1610A (16X10X40X), pa me interesuje, sta bi bilo ako bi flashovao bios sa softverom za 3212A (32X12X40X) ?

To niti može, niti je pametno da pokušavaš.

Vrh Dno