Šta je novo?

overclock problem!

= IGY =

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
765
Radi se o sledecoj konfiguraciji:
Msi K9N ultra
amd am2 3500+
kingmax 667 ddr2

Kada u biosu promnim fsb sa 200 na recimo 236 a mozoc je pri tome 11 nekad komp
hoce da se upali a nekad nece! Takodje sam probao i na fsb 246 i nekad radi a sad nema teorije!
Recimo juce je sve radilo a danas nista!
mem stavim na 533 sa 667 a napon na 1.95,napon na procu je default.
Ono HT (cinimi se da se tako zove) samo spustio na 600Mhz.

hvala unapred.

Evo sada sam zapazi sledece:
U biosu ima da se podesi da mi komp automatski bira napon i mnozioc!
I kada ja stavim fsb 236 a to na auto komp radi i on sam postavi mnozioc
na 11 i napon na 1.48.E sad kada ja ostavim fsb na 236 a ista podesavanja koja je on uradio automatski namestim manuelno nece!:wall:

i ja imam isti problem sa istim proc. uspeo sam u Win.da ga klokujem na 250x10=2500,pritom nije htelo da radi na toliko,dok nisam HT spustio sa 5 na 4,i mem. sam spustio na 533,napon nisam dirao,igrao BF2 sat vremena,proterao kroz 3dmark05 i sve je bilo u redu,kad sam restartovao masinu nije hteo da digne sistem.Isti problem se javlja kad klokujem preko 235MHz,ista se stvar desava ako klokujem iz BIOSA. Ima li neko resenje za taj problem?

AMD3500
M2N-E ASUS
2x512 Kingston 667

Poslednja izmena:
Ljudi,nemojte se uvrediti ovim,ali OC-ovanje AMD AM2 baziranog racunara nije nikako laka stvar,a posebno nije stvar tipa " roknucu mu +0.1Vcore i povecacu HTT na 2xx MHz,mora da radi" !
Jednostavno,vrlo puno stvari treba imati u vidu kao sto su stabilnost memorije pri odabranom divideru,cold boot problemi usled losih bios-a/ploca,cudni problemi sa visokim HTT ucestanostima u kombinaciji sa odredjenim mem. divider-ima,latencije memorija i stailnost memorija pri OCu,DQSRED vrednosti pri boot-u i odnos sa HTT i ram frekv.(http://www.eclipseoc.com/image/am2/DQSRED.png) ,kvalitet napajanja,mozda losi primerci procesora(redak slucaj ali moguc),itd.

Znaci,procitajte topice na forumu(i drugim forumima) koji za temu imaju vasu plocu i/ili CPU i radite stvari postupno.Takodje pogledajte da nabavite poslednju i proverenu verziju bios-a,jer se pokazalo da su se stvari pomerile na tom polju kod ASUS-a(za M2N-E) i MSI-a(recimo poslednji bios za K9N-SLI/Plat.= 1.45 beta = radi i na Ultri i daje par Mhz veci OC za HTT uz resavanje nekih sitnih bug-ova)

Poslednja izmena:
ima tema o ovome koju je pixel postavio malo nize...flash biosa resava problem oko restarta kod m2n-e ploce

Nazad
Vrh Dno